Άνοιξε το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά»

Άνοιξαν οι αιτήσεις συμμετοχής για το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» που παρέχει τη δυνατότητα σε νέους αγρότες και επιστήμονες του αγροδιατροφικού κλάδου, 18-40 ετών, να παρακολουθήσουν δωρεάν προγράμματα επαγγελματικής ανάπτυξης.

 

Πρόκειται για τα δύο εκπαιδευτικά προγράμματα, «Θερινό Σχολείο» και Μελισσοκομία, που σχεδιάζονται και υλοποιούνται από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με την επιστημονική καθοδήγηση πλειάδας έμπειρων καθηγητών του Πανεπιστημίου. Καταληκτική ημερομηνία αίτησης συμμετοχής για τη Μελισσοκομία είναι η 24η Απριλίου 2019, ενώ αντίστοιχα για το Θερινό Σχολείο είναι η 17η Απριλίου 2019.

 

Το «Θερινό Σχολείο», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στα Τρίκαλα, απευθύνεται σε νέους επιστήμονες που σπουδάζουν ή έχουν σπουδάσει επιστήμες που μπορούν να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα (γεωπόνοι, μηχανικοί, οικονομολόγοι, διαιτολόγοι, χημικοί, κλπ) και διαρκεί 7 ημέρες. Οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν και θα ενημερωθούν για όλες τις εξελίξεις του αγροδιατροφικού τομέα.

 

Θα έχουν επίσης την ευκαιρία να συναντηθούν με τοπικούς παραγωγούς και να επισκεφθούν σύγχρονες και παραδοσιακές μονάδες που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα. Το «Θερινό σχολείο» εκπονείται σε 2 κύκλους με συμμετοχή 30 νέων ανά κύκλο. Οι δύο κύκλοι έχουν ίδια θεματική, όμως στον δεύτερο κύκλο δίδεται έμφαση στις ψηφιακές εφαρμογές στον αγροδιατροφικό τομέα. Επιστημονικά υπεύθυνη και για τους δύο κύκλους είναι η κ. Μαρία Καψοκεφάλου, Καθηγήτρια στη Διατροφή του Ανθρώπου στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γ.Π.Α.

 

Το πρόγραμμα της Μελισσοκομίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Κωπαϊδα, έχει ως στόχο να προετοιμάσει μια ομάδα 20 νέων ώστε να εξελιχθούν σε οργανωμένους μελισσοκόμους. Στο εκπαιδευτικό αντικείμενο της Μελισσοκομίας, υπεύθυνος είναι ο Καθηγητής του Εργαστηρίου Σηροτροφίας & Μελισσοκομίας του Τμήματος Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής του Γ.Π.Α., κ. Π. Χαριζάνης. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαρκεί 100 ώρες, εκ των οποίων οι 50 ώρες είναι θεωρία και οι 50 ώρες είναι πρακτική άσκηση πάνω σε κυψέλες στον αγρό και σε διάφορες τεχνικές.

Σημειώνεται ότι στο τέλος όλων των προγραμμάτων δίνεται Βεβαίωση Παρακολούθησης.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

Secret Money

Παραμένει άφαντη

Παραμένει άφαντη

H υπογραφή της σύμβασης για το ένα κομμάτι της Aφάντου με τον όμιλο του ομογενούς...

Αθλητικά

Τσιτσιπάς: «Δεν έχω δείξει τίποτα στο γρασίδι ακόμα»

Τσιτσιπάς: «Δεν έχω δείξει τίποτα στο γρασίδι ακόμα»

Τη βεβαιότητα ότι οι δυνατότητές του στο γρασίδι είναι πολύ περισσότερες σε σχέση με αυτές...

Τεχνολογία

Νέα οικονομική απάτη μέσω e-mail

Νέα οικονομική απάτη μέσω e-mail

Για μια νέα μορφή απάτης, που εμφανίσθηκε το τελευταίο χρόνικό διάστημα ειδοποιεί τους χρήστες ηλεκτρονικών...

Υγεία & Διατροφή

H τεχνολογία των γονιδίων κατά του καρκίνου θα χρησιμοποιηθεί  κατά του ντόπινγκ

H τεχνολογία των γονιδίων κατά του καρκίνου θα…

H τεχνολογία των γονιδίων κατά του καρκίνου θα χρησιμοποιηθεί και κατά του ντόπινγκ στον αθλητισμό....

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.