Deal News Online

undefined

Ιδρυτής Alibaba: Το να δουλεύεις 12ωρο είναι ευλογία

Την κουλτούρα της υπερωριακής εργασίας υπερασπίστηκε με τα λεγόμενά του ο ιδρυτής του ομίλου Alibaba και δισεκατομμυριούχος Τζακ Μα, λέγοντας μάλιστα ότι το να εργάζεται κάποιος 9 π.μ.-9.μ.μ. είναι "ευλογία" .

 

Ο μεγιστάνας του ηλεκτρονικού εμπορίου πήρε θέση σε μια συζήτηση για την ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής και τις υπερωρίες που ζητούν ορισμένες εταιρίες καθώς ο κλάδος επιβραδύνεται ύστερα από χρόνια ισχυρής ανάπτυξης.

 

Σε ομιλία του στους εργαζομένους της Alibaba, ο Μα υπερασπίστηκε το εργασιακό ωράριο '996' της βιομηχανίας, που αφορά σε εργασία από τις 9 πμ. έως τις 9 μμ τις καθημερινές, για 6 ημέρες την εβδομάδα.

 

«Προσωπικά πιστεύω ότι το να έχω τη δυνατότητα να εργάζομαι ένα ωράριο 996 είναι τεράστια ευλογία», δήλωσε σε σχόλια που αναρτήθηκαν στον λογαριασμό της εταιρίας στο WeChat.

 

«Πολλές εταιρίες και πολλοί άνθρωποι δεν έχουν την ευκαιρία να εργαστούν ένα ωράριο 996», δήλωσε ο Μα. «Εάν δεν δουλέψεις ένα ωράριο 996 όταν είσαι νέος, πότε θα μπορέσεις να το κάνεις;».

 

Το θέμα έχει τροφοδοτήσει μια διαδικτυακή συζήτηση και αντιδράσεις σε κάποιες πλατφόρμες εγγραφής κώδικα, όπου οι εργαζόμενοι ανταλλάσσουν παραδείγματα υπερβολικών απαιτήσεων για υπερωρίες σε κάποιες εταιρίες.

 

Ο Μα, πρώην δάσκαλος αγγλικών που ήταν εκ των ιδρυτών της Alibaba το 1999 και έχει γίνει ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Κίνα, δήλωσε ότι ο ίδιος και οι παλαιότεροι από τους υπαλλήλους του συνήθως εργάζονται πολλές ώρες.

 

«Σε αυτόν τον κόσμο, όλοι θέλουν την επιτυχία, θέλουν μια καλή ζωή, θέλουν να τους σέβονται», δήλωσε ο Μα. «Σας ρωτώ όλους, εάν δεν καταβάλλετε περισσότερο χρόνο και ενέργεια από τους άλλους, πώς μπορείτε να πετύχετε αυτό που θέλετε;».

 

Ο Μα αναφέρθηκε στην τεχνολογική βιομηχανία σήμερα όπου κάποιοι είναι άνεργοι, είτε εργάζονται σε εταιρίες με χαμηλά έσοδα ή που βρίσκονται αντιμέτωπες με λουκέτο.

 

«Σε σχέση με αυτούς, έως σήμερα, συνεχίζω να νιώθω τυχερός, δεν μετανιώνω (που δουλεύω 12 ώρες την ημέρα), ποτέ δεν θα το άλλαζα αυτό», δήλωσε.

 

Αυτό τον μήνα ακτιβιστές στην πλατφόρμα διαμοιρασμού κώδικα GitHub της Microsoft ξεκίνησαν ένα πρόγραμμα με τίτλο "996.ICU" όπου οι εργαζόμενοι στον τεχνολογικό κλάδο κατέταξαν την Alibaba μεταξύ των εταιριών που έχουν τις χειρότερες εργασιακές συνθήκες.

 

Χθες, άρθρο γνώμης που δημοσιεύθηκε σε κρατική εφημερίδα υποστήριξε ότι το ωράριο 996 παραβιάζει την εργασιακή νομοθεσία της Κίνας, που προβλέπει ότι ο μέσος όρος των ωρών εργασίας δεν μπορεί να ξεπερνά τις 40 ώρες την εβδομάδα.

 

«Η δημιουργία μιας επιχειρηματικής κουλτούρας που 'ενθαρρύνει τις υπερωρίες' όχι μόνο δεν θα βοηθήσει την ουσιαστική ανταγωνιστικότητα μιας επιχείρησης, αλλά μπορεί να περιορίσει και να πλήξει την ικανότητα της εταιρίας να καινοτομεί», ανέφερε ο ανώνυμος συντάκτης στη Λαϊκή Ημερησία.


protoselida

Media

Ο Τύπος είναι ενιαίος!

Ο Τύπος είναι ενιαίος!

ε εξέλιξη βρίσκεται η καμπάνια με τίτλο: «Ας μην αφήσουμε έναν ιό να σκοτώσει τον Τύπο....

Secret Money

H EPEYNA EΛEIΠE...

H EPEYNA EΛEIΠE...

Tο αν και κατά πόσο τα «βαρυφορτωμένα» με προβλήματα και χρέη EΛTA χρειάζονται «έρευνα αγοράς»...

Υγεία & Διατροφή

ΕΟΦ: Απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης βιοκτόνων

ΕΟΦ: Απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης βιοκτόνων

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων αποφάσισε την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης των βιοκτόνων «Total Care αντισηπτικό...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.