Πούτιν: Eυχαριστούμε Mercedes και Volkswagen για τα 2 δισ. επενδύσεις

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, μετά τα εγκαίνια του νέου εργοστασίου της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Mercedes Benz στην Ρωσία τα οποία έγιναν πριν μερικές μέρες, συναντήθηκε σήμερα με τον γενικό διευθυντή του γερμανικού ομίλου Volkswagen Group Χέρμπερτ Ντις, για να συζητήσουν τις νέες επενδυτικές προοπτικές της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, στη Ρωσία, η οποία κατέχει το 12% των πωλήσεων στην ρωσική αγορά αυτοκινήτου.

 

Ο Ρώσος πρόεδρος κατά την διάρκεια της συνάντησης του με τον Χέρμπερτ Ντις, επεσήμανε την επιτυχή επιχειρηματική δραστηριότητα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ρωσία και τον διαβεβαίωσε ότι η ρωσική κυβέρνηση θα αναζητήσει τρόπους για να στηρίξει την δραστηριότητα της εταιρείας στη χώρα.

«Η Volkswagen δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια στη Ρωσία , τα αυτοκίνητα της είναι πολύ δημοφιλή στην Ρωσία και το 12% των πωλήσεων

είναι ένας πολύ καλός δείκτης», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, ενώ εξήρε τη σημασία των επενδύσεων που έχει κάνει η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία στη Ρωσία. «Σχεδόν 2 δισεκατομμύρια σε επενδύσεις είναι μια σημαντική και καλή συνεισφορά. Σας είμαστε ευγνώμονες γι αυτό το έργο. Απ ότι θυμάμαι πέρυσι η παραγωγής σας στην Ρωσία έφθασε τα 200.000 αυτοκίνητα, από τα οποία περίπου 20.000 πήγαν για εξαγωγές. Είναι πολύ καλοί δείκτες», ανέφερε.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «θα συνεχίσουμε ευχαρίστως την συνεργασία και θα αναζητήσουμε τρόπους για να στηρίξουμε την δραστηριότητα σας στην Ρωσία».

Από την πλευρά του ο Χέρμπερτ Ντις ζήτησε την συνδρομή του Ρώσου προέδρου σε δύο κατευθύνσεις που σχετίζονται με την προοπτική της υπογραφής ειδικού επενδυτικού συμβολαίου και τα εργοστάσια που βρίσκονται στο Νίζνι Νόβγκοροντ. «Πράγματι η δραστηριότητα μας είναι επιτυχής στη Ρωσία και πιστεύουμε στο μέλλον της ρωσικής αγοράς, και αυτός είναι ο λόγος που βρίσκομαι εδώ, για να συζητήσω μαζί σας δύο ζητήματα και ενδεχομένως να ζητήσω την συμβουλή σας ή, την συνδρομή σας», δήλωσε ο Ντίς.

«Το πρώτο ζήτημα, είπε ο Ντίς, αφορά την επόμενη φάση των επενδύσεων στην Ρωσία….Θα ήθελα να αναφερθώ στο ζήτημα αυτό αι να ζητήσω την συμβουλή σας. Το δεύτερο ζήτημα αφορά τα εργοστάσια μας στο Νίζνι Νόβγκοροντ, είναι πολύ καλά εργοστάσια, και εδώ θα χρειαστούμε την συνδρομή σας».

Ο Ρώσος πρόεδρος διευκρίνισε ότι έχουν ήδη υπογραφεί πέντε ειδικές επενδυτικές συμφωνίες στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας και διαβεβαίωσε το γενικό διευθυντής του ομίλου Volkswagen Group, ότι θα υπάρξει ένα τέτοιο συμβόλαιο μαζί με τον όμιλο, λέγοντας ότι «εφόσον η εταιρεία λειτουργεί προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης της δραστηριότητας της (στη Ρωσία) τότε φυσικά και θα υπογράψουμε ένα τέτοιο συμβόλαιο».

 

 

 

 

 

 


protoselida

World Business

Rosatom: Ξεκινά στα τέλη του 2019 η κατασκευή του δεύτερου πυρηνικού αντιδραστήρα της Τουρκίας

Rosatom: Ξεκινά στα τέλη του 2019 η κατασκευή…

Το «πρώτο μπετόν» σχεδιάζει να ρίξει στα στα θεμέλια των εγκαταστάσεων του δεύτερου πυρηνικού αντιδραστήρα...

Media

Reuters: Ίσως πάρει μήνες η επιστροφή της Aramco σε φυσιολογικούς ρυθμούς

Reuters: Ίσως πάρει μήνες η επιστροφή της Aramco…

Η πλήρης επιστροφή της Saudi Aramco στους φυσιολογικούς όγκους παραγωγής πετρελαίου, "ίσως πάρει μήνες", ...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Τεχνολογία

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Ορισμένες εφαρμογές που καταγράφουν την περίοδο των γυναικών κατηγορούνται ότι μοιράστηκαν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.