Deal News Online

undefined

Folli Follie: Οι απίστευτοι διάλογοι και τα μυθικά ποσά

Τι αποκαλύπτει το πόρισμα

 

Μια φούσκα και τίποτα περισσότερο αποδείχθηκε η  folli follie η άλλοτε αυτοαποκαλούμενη ως «Prada των φτωχών». Μια φούσκα που δυσφημεί τις ελληνικές επιχειρήσεις καθώς η έρευνα του εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση κάνει λόγο για «εγκληματική οργάνωση», κατηγορία που βαρύνει τον πατριάρχη της επιχειρηματικής οικογένειας Δημήτρη Κουτσολιούτσο, τον «χρυσό διάδοχο» Τζώρτζη Κουτσολιούτσο και δεκάδες άλλα εμπλεκόμενα στελέχη της εταιρείας, για συμμετοχή σε απάτη πολλών εκατομμυρίων.

 

Λεπτομέρειες της ασύλληπτης υπόθεσης φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα Πρώτο Θέμα χάρη στα στοιχεία της δικογραφίας και το πόρισμα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

 

Τα ποσά προκαλούν ίλιγγο: τραπεζικός λογαριασμός χάρη σε πλαστογραφημένα statements εμφανιζόταν να έχει υπόλοιπο 255.000.οοο δολάρια ενώ στην πραγματικότητα είχε μόλις... 500 δολάρια. Ταμείο-μαϊμού με 198 εκατ. ευρώ. Ψεύτικες πωλήσεις ύψους 779 εκατ. ευρώ. Η Folli Follie Ασίας εμφανιζόταν να διαθέτει ίδια κεφάλαια 1,53 δισ. ευρώ τα οποία στην πραγματικότητα ήταν μείον 115 εκατ. ευρώ!

Ακόμα πιο σοκαριστικοί είναι οι κυνικοί διάλογοι που είχαν οι υπεύθυνοι μέσω υπολογιστών. Έστελναν πλαστά εμβάσματα εκατοντάδων εκατομμυρίων από ανύπαρκτους τραπεζικούς λογαριασμούς κάνοντας πλάκα με χυδαίους αστεϊσμούς. Διαβάστε έναν χαρακτηριστικό διάλογο:

 

Υπάλληλος προς διευθυντικό στέλεχος: «Τι όνομα να βάλω στο έμβασμα;»

 

Διευθυντικό στέλεχος: «Βάλε... Γιώργος Πουτσίδης».

 

Υπάλληλος προς διευθυντικό στέλεχος: «ΟΚ. Το έστειλα σήμερα το πρωί με εξπρές. Δεν μου ζήτησαν άλλα στοιχεία, μόνο αν το έστελνα συστημένο θα έπρεπε να δώσω αποστολέα. Μου είπαν σε μια εβδομάδα θα φθάσει».

 

Διευθυντικό στέλεχος: «Σε ευχαριστών Πουτσίδη μου».

 

Ενδεικτικό του τρόπου με τον οποίο αντιμετώπιζαν την όλη κατάσταση, ήταν ο συνθηματικός κωδικός της επιχείρησης-φούσκα με την οποία αβγάτιζαν τους τζίρους: «Merry-go-round» (δηλαδή, «γύρω-γύρω όλοι». Όνομα και πράγμα, καθώς στην ουσία αυτό συνέβαινε. Τα λεφτά ήταν «αέρας» και γύριζαν γύρω-γύρω κατά το δοκούν.

 

«Σημεία και τέρατα»


Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος, ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη σε Ελλάδα και εξωτερικό, οι Κουτσολιούτσοι συνεχίζουν να κυκλοφορούν στα κοσμικά σαλόνια.

 

Επιχειρηματικοί και νομικοί κύκλοι κάνουν λόγο για σοβαρή καθυστέρηση στη διαδικασία απόδοσης αστικών και ποινικών κυρώσεων η οποία προκαλεί εύλογες απορίες ή ακόμα και υποψίες...

 

Η 150 σελίδων απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που βασίζεται στο πόρισμα της Alvarez & Marsal (A&M), περιλαμβάνει σημεία και τέρατα σχετικά με τις συναλλαγές των υπευθύνων της Folli Follie, για τον λόγο αυτό ο εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης διεξάγει νέα έρευνα για σύσταση «εγκληματικής οργάνωσης», στο πλαίσιο της οποίας έχουν κληθεί -όπως αναφέρει το δημοσίευμα- ο ιδρυτής και πρώην πρόεδρος της εταιρείας Δημήτρης Κουτσολιούτσος, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος Γεώργιος Κουτσολιούτσος και άλλα στελέχη της Folli Follie.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, οι εμπλεκόμενοι είχαν φθάσει στο σημείο να πλαστογραφούν εξτρέ της Alpha Bank τα οποία έστελναν στη θυγατρική τους στην Ασία εμφανίζοντας πως δήθεν έχουν στα ταμεία εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια.


Secret Money

 KAΛA TA Σ/Ν AΛΛA...

KAΛA TA Σ/Ν AΛΛA...

Tο θέμα που πρέπει να μας προβληματίσει είναι ότι δεν αρκούν τα νομοσχέδια και οι...

Αθλητικά

Παύση πληρωμών 6μηνου στους παίκτες της Μπαρτσελόνα

Παύση πληρωμών 6μηνου στους παίκτες της Μπαρτσελόνα

Στις 27 Νοεμβρίου, η προσωρινή διοίκηση της Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε την επίτευξη συμφωνίας με τους ποδοσφαιριστές της...

Περιβάλλον

 Σταθερά προς τις 3 θερμότερες χρονιές το 2020

Σταθερά προς τις 3 θερμότερες χρονιές το…

Ο πλανήτης μας συνεχίζει να υπομένει μια περίοδο σημαντικής υπερθέρμανσης το 2020 σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.