Τόμσεν: Η Κεντρική Τράπεζα Τουρκίας πρέπει να είναι ανεξάρτητη

«Είναι σημαντικό να επιτραπεί στην Τράπεζα να είναι απόλυτα ανεξάρτητη και να έχε περισσότερη διαφάνεια», δήλωσε χαρακτηριστικά

 

Οι οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις στην Τουρκία ανησυχούν τους επενδυτές εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο. Μια από τις πιο άμεσες ανάγκες της χώρας, αν θέλει να βάλει τα του οίκου της σε τάξη, είναι να διασφαλίσει την απόλυτη ανεξαρτησία της κεντρικής της τράπεζας σύμφωνα με τον άνθρωπο που ηγήθηκε των διασώσεων της Ελλάδας, της Πορτογαλίας, της Ισλανδίας και της Ουκρανίας.

 

«Η Τουρκία αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις, και μια από αυτές είναι πως η κεντρική της τράπεζα χρειάζεται να είναι απόλυτα ανεξάρτητη ώστε να μπορεί να εκτιμά συνεχώς και να σφίγγει πολιτικές με τρόπο που δίνει προοπτική  καθώς αλλάζουν οι συνθήκες», δήλωσε στο CNBC ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Πολ Τόμσεν.

 

«Άρα δεχόμαστε θετικά την αύξηση που έχουμε δει στα επιτόκια τους τελευταίους έξι με επτά μήνες, όμως είναι σημαντικό να επιτραπεί στην Τουρκική Κεντρική Τράπεζα να είναι απόλυτα ανεξάρτητη στην εκτίμηση της νομισματικής πολιτικής και σε άλλες προκλήσεις στη δημοσιονομική πολιτική, και να έχε περισσότερη διαφάνεια».

 

Ο ίδιος αρνήθηκε πως υπάρχουν συζητήσεις για το ενδεχόμενο προγράμματος του ΔΝτ για την Τουρκία. «Δεν υπάρχουν συζητήσεις για πρόγραμμα μεταξύ της Τουρκίας και του ΔΝΤ» είπε, απαντώντας έτσι στις εικασίες που κάνουν συχνά πλέον επενδυτές και αναλυτές. «Έχουμε κανονικές τακτικές επαφές στο πλαίσιο της παρακολούθησής μας», συμπλήρωσε.


protoselida

World Business

Γη και ύδωρ απο την Βουλγαρία στη Volkswagen για να επενδύσει

Γη και ύδωρ απο την Βουλγαρία στη Volkswagen…

Έτοιμη να προσφέρει περισσότερα κίνητρα στην Volkswagen είναι η Βουλγαρία προκειμένου να πείσει την αυτοκινητοβιομηχανία...

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Υγεία & Διατροφή

 Attica Group: Στην Λέρο το πρόγραμμα «Πρώτων Βοηθειών» της Blue Star Ferries

Attica Group: Στην Λέρο το πρόγραμμα «Πρώτων…

Η BLUE STAR FERRIES στα πλαίσια του προγράμματός της «Πρώτες Βοήθειες» που πραγματοποιεί για 6η...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.