Κόσμος

Λεπέν: Οι μετανάστες είναι σαν τις ανεμογεννήτριες

Κανείς δεν τους θέλει δίπλα του

 

 

Μια άκομψη παρομοίωση των μεταναστών με ανεμογεννήτριες από τη Μαρίν Λεπέν απασχολεί έντονα τον γαλλικό Τύπο.

 

«Οι μετανάστες είναι σαν τις ανεμογεννήτριες, όλος ο κόσμος συμφωνεί πως πρέπει να υπάρχουν, αλλά κανείς δεν τους θέλει κοντά στο σπίτι του». Αυτό δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή η επικεφαλής των Γάλλων εθνικιστών Μαρίν Λεπέν.

 

Η Γαλλίδα πολιτικός υπεραμύνθηκε της στάσης του ομοϊδεάτη της στην Ιταλία, Ματέο Σαλβίνι στο ζήτημα της μετανάστευσης. «Ο Ματέο Σαλβίνι δεν θέλει άλλους μετανάστες. Αλλά δίνει ένα μάθημα σε όσους κουνάν το δάχτυλο στην Ιταλία. Τους λέει "τους θέλετε; Πάρτε τους"» σημείωσε για τον Ιταλό πολιτικό με τον οποίο πραγματοποιούν κοινή προεκλογική εκστρατεία εν όψει των ευρωεκλογών.

 

Αναλύοντας ακόμη περισσότερο τη θέση της, η Μαρίν Λεπέν ανέφερε πως είναι αντίθετη με την μετεγκατάσταση προσφύγων σε χώρες που δεν επιθυμούν να υποδεχτούν πρόσφυγες. «Εχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε τα εθνικά μας σύνορα. Μπορούν να χρησιμοποιήσουμε τη Frontex, όχι ως υπηρεσία υποδοχής μεταναστών, γιατί αυτό είναι σήμερα, αλλά ως ένα σώμα που προστατεύει τα ευρωπαϊκά σύνορα και παρεμβαίνει έπειτα από αίτημα κάποιου κράτους προκειμένου να αντιμετωπίσει ένα μαζικό κύμα μεταναστών» σημείωσε η κόρη του Ζαν Μαρί Λεπέν, ένα μήνα πριν τις ευρωεκλογές.

 

Η Μαρίν Λεπέν δεν έκανε καθόλου τυχαία την παρομοίωση αυτή. Πέραν του γεγονότος πως πρόκειται για ιδιαίτερα υποτιμητική σύγκριση αντικειμένων και ανθρώπων, η επικεφαλής της «Εθνικής Συσπείρωσης» προσπαθεί να εξιλεωθεί για παλαιότερη γκάφα της, αναφορικά με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

 

Σε μια προσπάθεια να αντιταχθεί στην ολοένα και πιο «πράσινη» πολιτική Μακρόν, η Μαρίν Λεπέν είχε υποστηρίξει πως η αιολική ενέργεια κοστίζει 8 δις ευρώ στους Γάλλους φορολογούμενους. Ποσό, που σύμφωνα με τη Λεπέν, φουσκώνει τους λογαριασμούς ρεύματος. Ωστόσο, φαίνεται πως τα ποσά που έδωσε ήταν εξωπραγματικά και σχεδόν 8 φορές πάνω από την πραγματική κρατική επιχορήγηση της γαλλικής δημοκρατίας στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή