Συρρικνώνονται οι θέσεις εργασίας στο Λονδίνο λόγω Brexit

Σημαντικές επιπτώσεις στην επιχειρηματική εμπιστοσύνη έχει επιφέρει η αβεβαιότητα για το Brexit, με αποτέλεσμα τη μείωση στο ήμισυ των κενών θέσεων εργασίας στον χρηματοοικονομικό τομέα, σύμφωνα με έρευνα της Morgan McKinley.

 

O αριθμός των διαθέσιμων θέσεων εργασίας στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και ο αριθμός των επαγγελματιών του κλάδου που αναζητά εργασία έχει επίσης υποχωρήσει, αν και οι δύο δείκτες κινήθηκαν ελαφρώς ανοδικά από το τέταρτο τρίμηνο του 2018 προς το πρώτο της φετινής χρονιάς.

 

«Η αδυναμία της κυβέρνησης να επιτύχει συναίνεση σχετικά με τη συμφωνία για το Brexit έχει συντρίψει την εμπιστοσύνη μεταξύ των εργοδοτών της πόλης», ανέφερε σε δήλωσή του ο Hakan Enver, διευθύνων σύμβουλος της Morgan McKinley.

 

«Κλείσαμε το 2018 με μια δραματικά φτωχή αγορά εργασίας, επειδή είναι σχεδόν αδύνατο για τις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν εδώ, έτσι ξεκινήσαμε το 2019 αρνητικά. Έχουμε κάτω από τις μισές θέσεις εργασίας και κάτω από το ήμισυ των ατόμων που αναζητούν εργασία το 2017», πρόσθεσε.

 

Ο Enver προειδοποίησε ότι η απόφαση να αναβληθεί η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι ίσως το τέλος Οκτωβρίου θα διατηρήσει το άγχος στις επιχειρήσεις που δεν μπορούν να σχεδιάσουν το μέλλον.

«Οι θέσεις εργασίας συνεχίζουν να εξέρχονται από το Λονδίνο, με το Δουβλίνο να είναι ο μεγαλύτερος δικαιούχος, ακολουθούμενο από το Λουξεμβούργο, το Παρίσι, τη Φρανκφούρτη και το Άμστερνταμ», ανέφερε.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

Media

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Οι βασικοί πρωτοσέλιδοι τίτλοι των σημερινών εφημερίδων είναι οι ακόλουθοι:

Secret Money

OI 2 «OΨEIΣ» THΣ AMERESCO

OI 2 «OΨEIΣ» THΣ AMERESCO

Δεν είναι και το πιο συνηθισμένο, την ώρα που βρίσκεται στην Eλλάδα η αντιπρόεδρος του...

Αθλητικά

Μήτρογλου: «Η Γαλατάσαραϊ του είπε να βρει ομάδα»

Μήτρογλου: «Η Γαλατάσαραϊ του είπε να βρει ομάδα»

Μισή σεζόν φαίνεται ότι θα έχει διάρκεια η καριέρα του Κώστα Μήτρογλου στη Γαλατάσαραϊ, σύμφωνα με όσα...

Υγεία & Διατροφή

Νέο χαράτσι στους Οδοντιάτρους από την ΕΕΑΕ

Νέο χαράτσι στους Οδοντιάτρους από την ΕΕΑΕ

Την έντονη αντίδραση του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής προκάλεσε η επιβολή αναδρομικού  "χαρατσιού" προς τους Οδοντιάτρους...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.