Συρρικνώνονται οι θέσεις εργασίας στο Λονδίνο λόγω Brexit

Σημαντικές επιπτώσεις στην επιχειρηματική εμπιστοσύνη έχει επιφέρει η αβεβαιότητα για το Brexit, με αποτέλεσμα τη μείωση στο ήμισυ των κενών θέσεων εργασίας στον χρηματοοικονομικό τομέα, σύμφωνα με έρευνα της Morgan McKinley.

 

O αριθμός των διαθέσιμων θέσεων εργασίας στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και ο αριθμός των επαγγελματιών του κλάδου που αναζητά εργασία έχει επίσης υποχωρήσει, αν και οι δύο δείκτες κινήθηκαν ελαφρώς ανοδικά από το τέταρτο τρίμηνο του 2018 προς το πρώτο της φετινής χρονιάς.

 

«Η αδυναμία της κυβέρνησης να επιτύχει συναίνεση σχετικά με τη συμφωνία για το Brexit έχει συντρίψει την εμπιστοσύνη μεταξύ των εργοδοτών της πόλης», ανέφερε σε δήλωσή του ο Hakan Enver, διευθύνων σύμβουλος της Morgan McKinley.

 

«Κλείσαμε το 2018 με μια δραματικά φτωχή αγορά εργασίας, επειδή είναι σχεδόν αδύνατο για τις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν εδώ, έτσι ξεκινήσαμε το 2019 αρνητικά. Έχουμε κάτω από τις μισές θέσεις εργασίας και κάτω από το ήμισυ των ατόμων που αναζητούν εργασία το 2017», πρόσθεσε.

 

Ο Enver προειδοποίησε ότι η απόφαση να αναβληθεί η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι ίσως το τέλος Οκτωβρίου θα διατηρήσει το άγχος στις επιχειρήσεις που δεν μπορούν να σχεδιάσουν το μέλλον.

«Οι θέσεις εργασίας συνεχίζουν να εξέρχονται από το Λονδίνο, με το Δουβλίνο να είναι ο μεγαλύτερος δικαιούχος, ακολουθούμενο από το Λουξεμβούργο, το Παρίσι, τη Φρανκφούρτη και το Άμστερνταμ», ανέφερε.


protoselida

World Business

Θα ξεπεράσει τα 40 εκατ. δολάρια το “The Splash”;

Θα ξεπεράσει τα 40 εκατ. δολάρια το “The…

Το εμβληματικό έργο του David Hockney βγαίνει σε δημοπρασία και ήδη, άρχισαν οι προσφορές

Secret Money

H NEA MEΛETH

H NEA MEΛETH

H PAE επισπεύδει την επικαιροποίηση της εθνικής μελέτης εκτίμησης επικινδυνότητας σχετικά με την ασφάλεια εφοδιασμού...

Αθλητικά

Έφυγε από τη ζωή ο Ρόμπερτ Αρτσιμπαλντ

Έφυγε από τη ζωή ο Ρόμπερτ Αρτσιμπαλντ

Σοκ στον χώρο του παγκόσμιου μπάσκετ έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του Ρόμπερτ Αρτσιμπαλντ....

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.