Συρρικνώνονται οι θέσεις εργασίας στο Λονδίνο λόγω Brexit

Σημαντικές επιπτώσεις στην επιχειρηματική εμπιστοσύνη έχει επιφέρει η αβεβαιότητα για το Brexit, με αποτέλεσμα τη μείωση στο ήμισυ των κενών θέσεων εργασίας στον χρηματοοικονομικό τομέα, σύμφωνα με έρευνα της Morgan McKinley.

 

O αριθμός των διαθέσιμων θέσεων εργασίας στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και ο αριθμός των επαγγελματιών του κλάδου που αναζητά εργασία έχει επίσης υποχωρήσει, αν και οι δύο δείκτες κινήθηκαν ελαφρώς ανοδικά από το τέταρτο τρίμηνο του 2018 προς το πρώτο της φετινής χρονιάς.

 

«Η αδυναμία της κυβέρνησης να επιτύχει συναίνεση σχετικά με τη συμφωνία για το Brexit έχει συντρίψει την εμπιστοσύνη μεταξύ των εργοδοτών της πόλης», ανέφερε σε δήλωσή του ο Hakan Enver, διευθύνων σύμβουλος της Morgan McKinley.

 

«Κλείσαμε το 2018 με μια δραματικά φτωχή αγορά εργασίας, επειδή είναι σχεδόν αδύνατο για τις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν εδώ, έτσι ξεκινήσαμε το 2019 αρνητικά. Έχουμε κάτω από τις μισές θέσεις εργασίας και κάτω από το ήμισυ των ατόμων που αναζητούν εργασία το 2017», πρόσθεσε.

 

Ο Enver προειδοποίησε ότι η απόφαση να αναβληθεί η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι ίσως το τέλος Οκτωβρίου θα διατηρήσει το άγχος στις επιχειρήσεις που δεν μπορούν να σχεδιάσουν το μέλλον.

«Οι θέσεις εργασίας συνεχίζουν να εξέρχονται από το Λονδίνο, με το Δουβλίνο να είναι ο μεγαλύτερος δικαιούχος, ακολουθούμενο από το Λουξεμβούργο, το Παρίσι, τη Φρανκφούρτη και το Άμστερνταμ», ανέφερε.


protoselida

Media

NOVA: Ζητά από την ΕΠΟ την απεμπλοκή της από το VAR

NOVA: Ζητά από την ΕΠΟ την απεμπλοκή της…

To  αρχικό αίτημά της για την πλήρη απεμπλοκή της από τη λειτουργία του VAR επαναφέρει...

Secret Money

Βρήκαν στύλους για τη ΔΕΗ;

Βρήκαν στύλους για τη ΔΕΗ;

Tώρα που η ΔEH από το «γκρεμό» στον οποίο βρισκόταν, βαδίζει στο δρόμο της «διάσωσης»,...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Τουρισμός

 Αδελφοποίηση Καρύστου με την γαλλική πόλη Grand Belfort

Αδελφοποίηση Καρύστου με την γαλλική πόλη Grand…

Ο Δήμος Καρύστου έχει ξεκινήσει διαδικασίες αδελφοποίησης της Καρύστου με την γαλλική πόλη Grand Belfort,...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.