Τζανακόπουλος: Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο για την αποπληρωμή δανείων του ΔΝΤ

«Το φθινόπωρο θα γίνουν εθνικές εκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα» υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στον News 24/7.

 

«Η κυοφορούμενη αποπληρωμή δανείων του ΔΝΤ είναι μία ακόμη από τις κινήσεις διαχείρισης του δημόσιου χρέους. Τα δάνεια του ΔΝΤ φτάνουν στα 9,6 δισ. Σκοπεύουμε να αποπληρώσουμε ένα σημαντικό μέρος αυτού του δανείου. Τα δάνεια του ΔΝΤ είναι ακριβά, έχουν επιτόκιο 5,1%, έτσι θα μειώσουμε το επιτοκιακό κόστος και θα αυξήσουμε το δημοσιονομικό χώρο για να στηρίξουμε τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Βρισκόμαστε σε συζητήσεις με τις Βρυξέλλες, βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο, όλοι κατανοούν ότι είναι ένα δίκαιο και λογικό αίτημα. Μπορούμε να το κάνουμε γιατί έχει σταθεροποιηθεί η ελληνική οικονομία. Δείτε το επιτόκιο του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου, είναι στο χαμηλότερο σημείο των πολλών τελευταίων ετών.Το αφήγημα της καταστροφής έχει κατεδαφιστεί τελείως. Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε στρατηγική αμηχανία. Οποιος γνωρίζει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι αγορές καταλαβαίνει ότι η ανάλυση του προέδρου της ΝΔ είναι μια προσπάθεια να ξεφύγει από τα αδιέξοδά του. Είναι ανόητο το επιχείρημά του ότι οι αγορές προεξοφλούν τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές.Την επόμενη έξοδο στις αγορές θα την αποφασίσει το ΥΠΟΙΚ σε συνεργασία με τον ΟΔΗΧ όχι με γνώμονα επικοινωνιακές ανάγκες».

 

Η ρύθμιση των 120 δόσεων είναι παρέμβαση που σκοπεύει στην ενίσχυση των ασθενέστερων. Βρίσκεται υπό επεξεργασία. Οι σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις θα προωθηθούν το επόμενο διάστημα.

 

Αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis είπε «Βενιζέλος, Γεωργιάδης, Αθανασίου κάνουν στροφή στην υπερασπιστική γραμμή. Από εκεί που μιλούσαν για σκευωρία μιλούν για παραγραφή των αδικημάτων, κρύβονται από την κατάπτυστη ερμηνεία ενός κατάπτυστου άρθρου, του 86 του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών. Η Δικαιοσύνη θα αποφασίσει τελικά αν η δωροδοκία δεν έχει παραγραφεί. Βενιζέλος και Φορτσάκης παλαιότερα έλεγαν ότι η δωροδοκία δεν υπόκειται σε παραγραφή. Το ότι είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους συνδέεται με το ότι το κράτος υπέστη ζημία 23 δισ. Αυτό είναι μία πολιτική εκτίμηση, όχι νομική εκτίμηση. Η στάση και της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ στο συγκεκριμένο σκάνδαλο είναι απαράδεκτη».

 

«Η ΝΔ επιχειρεί να συμψηφίσει, να κάνει αντιπερισπασμό, επειδή το σκάνδαλο Νοβάρτις αγγίζει στον πυρήνα του τον ηθικό εκφυλισμό του προηγούμενου συστήματος εξουσίας. Οσο κι αν ψάξουν, όσο κι αν επιχειρήσουν στοχοποίηση, δεν θα τα καταφέρουν γιατί δεν θα βρουν τίποτα μεμπτό ούτε στον κ. Παππά, ούτε σε μένα ούτε σε κανένα μέλος της κυβέρνησης. Προφανώς δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον κ. Παππά. Ο κ. Πετσίτης από το 2015 και μετά έκανε τις δικές του επιλογές και έχει ο ίδιος την ευθύνη των πράξεών του. Υιοθετούνται σήμερα οι απόψεις της κας Κωνσταντόπουλου από μέχρι πρόσφατα πολέμιούς της. Την χρησιμοποιούν.

 

Η βάση για τη μεγάλη προοδευτική συμμαχία είναι η αντιπαράθεση με τα ακροδεξιά αφηγήματα. Ο κ. Κουρουμπλής έκανε αυτή την ατυχή συνάντηση με τον Αμβρόσιο, αυτό δεν χαρακτηρίζει τη συνολική πορεία του, ούτε βέβαια τον ΣΥΡΙΖΑ. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την προοδευτικότητα μιας κυβέρνησης που στήριξε τα δικαιώματα καταπιεσμένων μειοψηφιών.

 

Ο κ. Μεϊμαράκης, προς τιμήν του, δεν βρίσκεται σε ακραίο αντιπολιτευτικό παροξυσμό. Ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζει ότι το πολιτικό του πρόγραμμα, σκληρά νεοφιλελεύθερη ατζέντα που θα τη ζήλευε ακόμη και το ΔΝΤ, προσπαθεί να βρει λαϊκό έρεισμα με στροφή προς την ακροδεξιά».


protoselida

World Business

Google, Amazon, Facebook: Φορολογούνται με 3% στην Ισπανία

Google, Amazon, Facebook: Φορολογούνται με 3% στην Ισπανία

Νομοσχέδιο κατέθεσε στο Κουνοβούλιο η ισπανική κυβέρνηση που προτείνει τη φορολόγηση των εσόδων από τους...

Media

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ προχώρησε σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συλλογή γραπτών προσφορών με...

Αθλητικά

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι ομάδες της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ, ζητώντας να ακυρωθεί...

Τουρισμός

Η Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου στην έκθεση SIAL 2020

Η Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου στην έκθεση SIAL 2020

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στα πλαίσια πολιτικής της ανάδειξης και προώθησης των τοπικών πιστοποιημένων προϊόντων,...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.