Διμερής συνάντηση με εκπροσώπους της Ναυτιλιακής Αρχής Γαλλίας

Διμερής συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ναυτιλιακής Αρχής της Γαλλίας, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Υποδιευθυντής Ναυτικής Ασφάλειας του Υπουργείου Οικολογικής Μετάβασης και Αλληλεγγύης της Γαλλίας, κ. Vincent Denamur πραγματοποιήθηκε στις 9 Απριλίου στις εγκαταστάσεις του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

 

Τη συνάντηση χαιρέτησε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Διονύσης Τεμπονέρας, ο οποίος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη διαχρονική συνεργασία Ελλάδας και Γαλλίας στον τομέα των ναυτιλιακών μεταφορών, τονίζοντας τη δυνατότητα περαιτέρω διεύρυνσής της.

 

Η εν λόγω αντιπροσωπεία έγινε δεκτή από τον Διευθυντή Κλάδου Β΄ Υποναύαρχο Λ.Σ. Αναστασάκο Αγησίλαο καθώς και από υπηρεσιακά στελέχη των αρμοδίων Διευθύνσεων Ποντοπόρου Ναυτιλίας, Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος και Λιμενικής Πολιτικής του ΥΝΑΝΠ. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι των φορέων της ελληνικής ναυτιλίας.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διενεργήθηκε κατόπιν αιτήματος της γαλλικής διοίκησης, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση από τους εκπροσώπους της Γαλλικής Αντιπροσωπείας, τεχνικής μελέτης με θέμα την εφικτότητα/σκοπιμότητα χαρακτηρισμού της Μεσογείου Θαλάσσης, ως περιοχή ελέγχου αερίων εκπομπών («ECAMED: a Technical Feasilibility Study for the Implementation of an Emission Control Area (ECA) in the Mediterranean Sea»).

 

Η εν λόγω τεχνική μελέτη δημοσιεύτηκε την 11η Ιανουαρίου 2019 και έχει διενεργηθεί, με πρωτοβουλία του «Υπουργείου Οικολογικής Μετάβασης και Αλληλεγγύης» της Γαλλίας, από το «ECAMED Project», με τη συνεργασία τεσσάρων οργανισμών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αέριας ρύπανσης και/ή των θαλασσίων υποθέσεων. Αντικείμενο της μελέτης αποτελεί η καταγραφή και ποσοτικοποίηση των ωφελειών για την ποιότητα του αερίου περιβάλλοντος στα Μεσογειακά κράτη, σε συνάρτηση με διάφορα σενάρια μειώσεων των εκπομπών οξειδίων του θείου (SOx) και του αζώτου (NOx) από τα πλοία.

 

Την παρουσίαση ακολούθησε σχετική ανταλλαγή απόψεων της Γαλλικής αντιπροσωπείας με τις αρμόδιες Διευθύνσεις ΥΝΑΝΠ και με τους εκπροσώπους της ναυτιλιακής βιομηχανίας, ενώ η συνάντηση ολοκληρώθηκε, σε φιλικό κλίμα, με τις δύο πλευρές να συμφωνούν στη σημασία εποικοδομητικής συνεργασίας επί θεμάτων αμοιβαίου ναυτιλιακού ενδιαφέροντος ιδίως υπό το περιβαλλοντικό πρίσμα, τόσο στο πλαίσιο των θεσμικών οργάνων της Ε.Ε. όσο και του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ).


protoselida

Media

NOVA: Ζητά από την ΕΠΟ την απεμπλοκή της από το VAR

NOVA: Ζητά από την ΕΠΟ την απεμπλοκή της…

To  αρχικό αίτημά της για την πλήρη απεμπλοκή της από τη λειτουργία του VAR επαναφέρει...

Secret Money

Βρήκαν στύλους για τη ΔΕΗ;

Βρήκαν στύλους για τη ΔΕΗ;

Tώρα που η ΔEH από το «γκρεμό» στον οποίο βρισκόταν, βαδίζει στο δρόμο της «διάσωσης»,...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Τουρισμός

 Αδελφοποίηση Καρύστου με την γαλλική πόλη Grand Belfort

Αδελφοποίηση Καρύστου με την γαλλική πόλη Grand…

Ο Δήμος Καρύστου έχει ξεκινήσει διαδικασίες αδελφοποίησης της Καρύστου με την γαλλική πόλη Grand Belfort,...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.