6,7% αύξηση των επιβατών κρουαζιέρας το 2018

Αύξηση 6,7% σημείωσαν το 2018 οι επιβάτες κρουαζιέρας παγκοσμίως, φθάνοντας τα 28,5 εκατομμύρια, σύμφωνα με νέα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν από τη Διεθνή Ένωση Κρουαζιερόπλοιων (CLIA).

 

Η αύξηση αυτή οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στους ταξιδιώτες της Βόρειας Αμερικής, καθώς εκεί η αγορά της κρουαζιέρας αυξήθηκε κατά 9,4% σε 14,2 εκατομμύρια επιβάτες, αντιπροσωπεύοντας το ήμισυ του συνόλου των επιβατών των κρουαζιερόπλοιων παγκοσμίως το 2018.

Όσον αφορά την Ευρώπη, ο αριθμός των επιβατών αυξήθηκε κατά 3,3%, στα 7,17 εκατ. Ισχυρή ανάπτυξη καταγράφηκε στους επιβάτες κρουαζιέρας που ταξιδεύουν στην ανατολική Μεσόγειο, με αύξηση 8,5% και 746.000 επιβάτες.

 

Οι επιβάτες κρουαζιέρας ωκεανών το 2018 από Βρετανούς και Ιρλανδούς ταξιδιώτες, έφθασαν τα 2 εκατ. για πρώτη φορά στην ιστορία της βιομηχανίας, Ο αριθμός των επιβατών αυτών ανήλθε σε 2 εκατ., σημειώνοντας αύξηση 2% σε σύγκριση με τα επίπεδας του 2017, ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη μόνο η Γερμανία ξεπέρασε το φράγμα των 2 εκατ. επιβατών.

 

Σύμφωνα με τη CLIA, το Brexit δεν επηρέασε τις κρατήσεις κρουαζιέρας καθώς αυτές πραγματοποιούνται πολύ πριν από την αναχώρηση για το ταξίδι και επειδή οι καταναλωτές γνωρίζυν οτι η κρουαζιέρα ανταποκρίνεται παραδοσιακά στις ανάγκες διαφορετικών εθνικοτήτων επιβατών με διαφορετικές απαιτήσεις βίζας.

 

Η αγορά Ασίας-Ειρηνικού αυξήθηκε κατά 3,9% σε 5.701.000, ενώ η Ασία και η Κίνα παρουσίασαν μέτρια ανάπτυξη σε σχέση με τα τελευταία χρόνια, με αύξηση κατά 5%, ένα νούμερο όμως που αντιστοιχεί στο ακόμη εντυπωσιακό αριθμό των 4,2 εκατομμυρίων τουριστών.

 

Η Καραϊβική, οι Μπαχάμες και τα νησιά των Βερμούδων συνέχισαν την ανάπτυξη της κρουαζιέρας, η οποία ανήλθε στο 6% στα 11,3 εκατομμύρια επιβάτες το 2018. Η πλεύση προς Αλάσκα σημείωσε επίσης σημαντικά κέρδη, 13% υψηλότερα από το 2017, όταν ο ετήσιος ρυθμός αύξησης ήταν ακόμη υψηλότερος στο 17% .

Στ' άλλα πορίσματα της έρευνας, οι επιβάτες προτιμούν κρουαζιέρες μικρότερης διάρκειας. Τα δρομολόγια κρουαζιέρας επτά ημερών αυξάνονται κατά 9%, ενώ οι τριήμερης διάρκειας και κάτω κρουαζιέρες αυξήθηκαν επίσης κατά 10% το 2018.

 

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της CLIA Kelly Craighead δήλωσε ότι δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τα κρουαζιερόπλοια κινούνται στο ίδιο επίπεδο με τη συνολική διεθνή τουριστική ανάπτυξη. Η βιομηχανία της κρουαζιέρας κάνει τα ταξίδια διεθνώς προσβάσιμα για τους ταξιδιώτες σε όλο τον κόσμο κι από το ανανεωμένο ενδιαφέρον για τις κρουαζιέρες στη Μεσόγειο μέχρι τη σημαντική αύξηση της κρουαζιέρας περιπέτειας, οι ταξιδιώτες αγκαλιάζουν τα ταξίδια κρουαζιέρας περισσότερο από ποτέ, επισήμανε.


protoselida

World Business

Αυξημένες οι πωλήσεις λιανικής της Asos

Αυξημένες οι πωλήσεις λιανικής της Asos

Αύξηση κατά 20% σημείωσαν οι πωλήσεις λιανικής της ASOS στο τετράμηνο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου...

Secret Money

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

Δεν πρόλαβε να εξοντώσει η ρουκέτα του αμερικανικού drone τον Iρανό στρατηγό Σουλεϊμανί και σε...

Αθλητικά

Γ. Αντετοκούνμπο: Ξεπέρασε τους 10.000 πόντους και συνεχίζει!

Γ. Αντετοκούνμπο: Ξεπέρασε τους 10.000 πόντους και συνεχίζει!

Μία ακόμη τεράστια προσωπική διάκριση σημείωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, καθώς ξεπέρασε τους 10.000 πόντους στην...

Τουρισμός

11,5% αύξηση αφίξεων Φινλανδών το 2019

11,5% αύξηση αφίξεων Φινλανδών το 2019

Συνεχώς αυξανόμενο είναι κάθε χρόνο το ενδιαφέρον των Φινλανδών τουριστών για την χώρα μας, καθώς...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.