Η ΕE προσάρμοσε τον αγωγό φυσικού Nord Stream-2

Το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκρινε τις  τροπολογίες στην Οδηγία για το φυσικό αέριο της ΕΕ που αφορούν τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς  για τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream-2, μέσω του οποίου το φυσικό αέριο θα φθάνει από την Ρωσία  στην Γερμανία μέσω του υποθαλάσσιου αγωγού που θα διέρχεται την  Θάλασσα της Βαλτικής. Οι τροπολογίες  ψηφίστηκαν στην σύνοδο του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Λουξεμβούργο. Υπέρ των τροπολογιών ψήφισαν 27 χώρες μέλη  της ΕΕ , ενώ η Βουλγαρία απείχε. 


Πρόκειται  για την τελευταία φάση των τροπολογιών που αφορούν την Οδηγία για το φυσικό αέριο , η οποία αποτελεί μέρος του Τρίτου Ενεργειακού πακέτου της ΕΕ. Την τρέχουσα εβδομάδα το κείμενο θα πρέπει να εγκριθεί τυπικά από την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

 

Εν συνεχεία το κείμενο  θα αναρτηθεί  στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και 20 μέρες μετά κοινοποίησή του θα τεθεί σε ισχύ.  Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι αγωγοί οι οποίοι καταλήγουν από τρίτες χώρες στην ΕΕ, θα λειτουργούν  σύμφωνα με τους ίδιους κανόνες που λειτουργούν και οι αγωγοί που βρίσκονται στην επικράτεια των χωρών -μελών της  ΕΕ. Ωστόσο οι τροπολογίες αυτές θα επηρεάσουν περισσότερο τον αγωγό Nord Stream-2  

 

    
Οι τροπολογίες, που έγιναν εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Οδηγία για το φυσικό αέριο, δεν αλλάζουν το νομοθετικό πλαίσιο που αφορά την κατασκευή του αγωγού Nord Stream-2 και η κατασκευή του θα συνεχισθεί με βάση το χρονοδιάγραμμα και με την υποστήριξη των επενδυτών, δήλωσε στο πρακτορείο TASS ο Γενς Μίλερ, επίσημος εκπρόσωπος της  διαχειρίστριας εταιρεία  Nord Stream 2 AG που είναι η διαχειρίστρια εταιρεία της κατασκευής του αγωγού.

 


«Η εταιρεία Nord Stream 2 AG έλαβε υπόψη της την τυπική αποδοχή των τροπολογιών στην Οδηγία για το φυσικό αέριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης» δήλωσε ο Μίλλερ , διευκρινίζοντας ότι «πριν τεθεί σε ισχύ το νομοσχέδιο πρέπει να δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ και να εναρμονισθεί με την νομοθεσία των χωρών- μελών σε διάστημα εννέα μηνών».


«Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τη διαδικασία αυτή, θα αξιολογήσουμε τη νέα νομοθεσία και την εναρμόνισή της με τη νομοθεσία των χωρών, μετά την δημοσίευση» των τροπολογιών από την Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ, δήλωσε ο Μίλερ.

 

«Η Nord Stream 2 AG εκκινεί από την πεποίθηση ότι ο αγωγός  Nord Stream-2, θα συμβάλει θετικά  στην επίτευξη των ενεργειακών στόχων της ΕΕ, διασφαλίζοντας έναν ακόμη δίαυλο εισαγωγής πρόσθετων ποσοτήτων φυσικού αερίου. Οι προοπτικές ανάπτυξης της ζήτησης στην Ευρώπη συνηγορούν πειστικά υπέρ της ωφελιμότητας του εν λόγω έργου» δήλωσε ο εκπρόσωπος της διαχειρίστριας εταιρείας.

 

 

 

 


protoselida

World Business

 Θέλουν οι Bρυξέλλες ανατροπή του Brexit;

Θέλουν οι Bρυξέλλες ανατροπή του Brexit; …

Πολλοί Eυρωπαίοι σχολιάζουν ότι η Mεγάλη Bρετανία έχει υιοθετήσει, σε ό,τι αφορά το Brexit, συμπεριφορά......

Secret Money

«ΨHNETAI» DEAL

«ΨHNETAI» DEAL

Ένα σημαντικό deal «ψήνεται» στο χώρο των AΠE και ειδικότερα των αιολικών πάρκων. Oι πληροφορίες...

Αθλητικά

Ζαγοράκης: Το πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ έχει ονοματεπώνυμο

Ζαγοράκης: Το πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ έχει ονοματεπώνυμο

Αποθεωτικά λόγια για την επικείμενη κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ επεφύλασσε ο Θοδωρής...

Τεχνολογία

 Νetflix: 9,6 εκατ. νέοι συνδρομητές το 2019

Νetflix: 9,6 εκατ. νέοι συνδρομητές το 2019

Η Netflix, η δημοφιλής εταιρεία streaming απέκτησε 9,6 εκατομμύρια νέους συνδρομητές κατά το πρώτο τρίμηνο...

Περιβάλλον

Τι γνωρίζουμε για τους κεραυνούς

Τι γνωρίζουμε για τους κεραυνούς

Σε συνέχεια των ασυνήθιστων καιρικών φαινομένων που χτύπησαν τις τελευταίες ημέρες·την Αθήνα,·η ·μετεωρολογική υπηρεσία meteo του...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.