Ένταση Δένδια-Τσακαλώτου στη Βουλή

Με αφορμή την συζήτηση για τον Ιππόδρομο

 

Ένταση προκλήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον Ιππόδρομο όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Νίκος Δένδιας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι φέρνει σοβαρά θέματα εν κρυπτώ με τροπολογίες και επέκρινε τον τρόπο νομοθέτησης της κυβέρνησης συνολικά.

 

"Εμείς δεν είμαστε λιγότερο πονόψυχοι για τις 3.500 οικογένειες. Όμως γιατί δεν φέρνετε ένα νόμο να τον συζητήσουμε στην Επιτροπή και να στηρίξουμε, γιατί όχι;".

 

Σε ό,τι αφορά την απόσυρση και επανακατάθεση της τροπολογίας ο κ. Τσακαλώτος είπε πως έγινε επειδή ο ίδιος απουσίαζε χθες και η κ. Κ. Παπανάτσιου δεν υπέγραφε λόγω αρμοδιότητας για να την παρουσιάσει στην Ολομέλεια.

 

Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν ο κ. Δένδιας ζήτησε από τον υπουργό να παραμείνει λίγο ακόμα στην Ολομέλεια προκειμένου να έρθει ο κ. Μάκης Βορίδης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ λέγοντας πως είναι σε ακροατήριο.

 

Η επισήμανση προκάλεσε την αντίδραση του ΥΠΟΙΚ που σημείωσε εμφανώς εκνευρισμένος "εγώ δεν έχω δυο δουλειές να περιμένω τον κ. Βορίδη πότε θα τελειώσει από τα δικαστήρια για να έρθει. Έχω μία δουλειά του υπουργού Οικονομικών της χώρας". Ενώ από την πλευρά των εδράνων ακούστηκε ο κ. Δένδιας να λέει πως μετά τις εκλογές ο κ. Τσακαλώτος θα μείνει άνεργος.

 

Παρουσιάζοντας νωρίτερα την τροπολογία στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Τσακαλώτος τόνισε πως σκοπός είναι η αναβάθμιση ώστε να γίνει πιο ελκυστικός ο Ιππόδρομος. "Αναλαμβάνεται αυτή η πρωτοβουλία για να μην κλείσει οριστικά ο Ιππόδρομος και 3.500 οικογένειες οδηγηθούν στην εξαθλίωση" τόνισε ο υπουργός σημειώνοντας πως υπάρχει η συναίνεση όλων του μερών του ΟΠΑΠ και του Ιπποδρόμου για τα έργα υποδομής.

 

Ο ίδιος είπε πως το ενοίκιο είναι 2,2 εκ ευρώ το χρόνο για δύο χρόνια, για είκοσι έτη. Το σύνολο είναι 22 εκ ευρώ για είκοσι έτη, ενώ δεν είναι μόνο το ενοίκιο αλλά και τα φορολογικά και ασφαλιστικά έσοδα που θα κερδίσει το Δημόσιο.


protoselida

World Business

Tesla: 10.000 νέες θέσεις εργασίας με το νέο εργοστάσιό της στην Γερμανία

Tesla: 10.000 νέες θέσεις εργασίας με το νέο…

Έως και 10.000 νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν στην περιοχή του Βερολίνου με την λειτουργία,...

Media

«Η Ελλάδα χρειάζεται μεγαλύτερη στήριξη στο μεταναστευτικό»

«Η Ελλάδα χρειάζεται μεγαλύτερη στήριξη στο μεταναστευτικό»

«Η Ελλάδα και η Ιταλία χρειάζονται περισσότερη βοήθεια από την ΕΕ στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων...

Secret Money

 Eμπλοκή με  τον... Hρακλή

Eμπλοκή με τον... Hρακλή

Mε εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις προσήλθαν στις συναντήσεις της Tετάρτης, μεταξύ τραπεζιτών και υφ. Oικονομίας...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.