Ένταση Δένδια-Τσακαλώτου στη Βουλή

Με αφορμή την συζήτηση για τον Ιππόδρομο

 

Ένταση προκλήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον Ιππόδρομο όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Νίκος Δένδιας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι φέρνει σοβαρά θέματα εν κρυπτώ με τροπολογίες και επέκρινε τον τρόπο νομοθέτησης της κυβέρνησης συνολικά.

 

"Εμείς δεν είμαστε λιγότερο πονόψυχοι για τις 3.500 οικογένειες. Όμως γιατί δεν φέρνετε ένα νόμο να τον συζητήσουμε στην Επιτροπή και να στηρίξουμε, γιατί όχι;".

 

Σε ό,τι αφορά την απόσυρση και επανακατάθεση της τροπολογίας ο κ. Τσακαλώτος είπε πως έγινε επειδή ο ίδιος απουσίαζε χθες και η κ. Κ. Παπανάτσιου δεν υπέγραφε λόγω αρμοδιότητας για να την παρουσιάσει στην Ολομέλεια.

 

Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν ο κ. Δένδιας ζήτησε από τον υπουργό να παραμείνει λίγο ακόμα στην Ολομέλεια προκειμένου να έρθει ο κ. Μάκης Βορίδης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ λέγοντας πως είναι σε ακροατήριο.

 

Η επισήμανση προκάλεσε την αντίδραση του ΥΠΟΙΚ που σημείωσε εμφανώς εκνευρισμένος "εγώ δεν έχω δυο δουλειές να περιμένω τον κ. Βορίδη πότε θα τελειώσει από τα δικαστήρια για να έρθει. Έχω μία δουλειά του υπουργού Οικονομικών της χώρας". Ενώ από την πλευρά των εδράνων ακούστηκε ο κ. Δένδιας να λέει πως μετά τις εκλογές ο κ. Τσακαλώτος θα μείνει άνεργος.

 

Παρουσιάζοντας νωρίτερα την τροπολογία στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Τσακαλώτος τόνισε πως σκοπός είναι η αναβάθμιση ώστε να γίνει πιο ελκυστικός ο Ιππόδρομος. "Αναλαμβάνεται αυτή η πρωτοβουλία για να μην κλείσει οριστικά ο Ιππόδρομος και 3.500 οικογένειες οδηγηθούν στην εξαθλίωση" τόνισε ο υπουργός σημειώνοντας πως υπάρχει η συναίνεση όλων του μερών του ΟΠΑΠ και του Ιπποδρόμου για τα έργα υποδομής.

 

Ο ίδιος είπε πως το ενοίκιο είναι 2,2 εκ ευρώ το χρόνο για δύο χρόνια, για είκοσι έτη. Το σύνολο είναι 22 εκ ευρώ για είκοσι έτη, ενώ δεν είναι μόνο το ενοίκιο αλλά και τα φορολογικά και ασφαλιστικά έσοδα που θα κερδίσει το Δημόσιο.


protoselida

World Business

Αναστολή προσλήψεων λόγω κορωνοϊού εξετάζει η Lufthansa

Αναστολή προσλήψεων λόγω κορωνοϊού εξετάζει η Lufthansa

H Lufthansa εξετάζει να αναστείλει τις προσλήψεις καθώς προσπαθεί να υπολογίσει τον αντίκτυπο του κορωνοϊού,...

Secret Money

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

Tην ώρα που στην Eυρώπη και σε όλο τον κόσμο στρέφονται στα projects αποθήκευσης ενέργειας,...

Υγεία & Διατροφή

Κανόνες υγιεινής για προστασία από τον κοροναϊό

Κανόνες υγιεινής για προστασία από τον κοροναϊό

Το υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει τους κανόνες υγιεινής που πρέπει να τηρούνται προκειμένου να θωρακιστούν οι...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.