ΚΙΝΑΛ: Το πολυνομοσχέδιο Γαβρόγλου δεν βελτιώνεται, καταργείται

«Πυρά» στον Κώστα Γαβρόγλου εξαπολύει το ΚΙΝΑΛ για το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία

 

Με αφορμή την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου για την Παιδεία στη Βουλή με τη μορφή του κατεπείγοντος, το ΚΙΝΑΛ ασκεί κριτική στον Κώστα Γαβρόγλου.

 

«Χθες , αργά το βράδυ , ο Υπουργός Παιδείας , κατά την προσφιλή του πρακτική, κατέθεσε το αναμενόμενο πολυνομοσχέδιο για να ψηφιστεί με τη διαδικασία του επείγοντος μέσα στις διακοπές του Πάσχα.

 

Το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο αποτελεί την τελευταία πράξη του δράματος που εκτυλίσσεται εδώ και 4 χρόνια στον χώρο της Εκπαίδευσης και έχει ως πρωταγωνιστές – θύτες τους Υπουργούς Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ και ως θύμα τη νέα γενιά της πατρίδας μας», αναφέρει το ΚΙΝΑΛ.

 

Με το πολυνομοσχέδιο ολοκληρώνονται οι συγχωνεύσεις των ΑΕΙ με τα ΑΤΕΙ με τον χειρότερο τρόπο. Συγχωνεύσεις χωρίς στρατηγικό σχεδιασμό κι ακαδημαϊκά κριτήρια . Σε πολλές πόλεις κλείνουν αξιόλογα Τμήματα με την υπόσχεση ότι θα λειτουργήσουν άλλα χωρίς να έχουν όμως σαφή επιστημονικό αντικείμενο.

 

Απειλούνται ευθέως και εκβιάζονται οι κατά τόπους Πρυτανικές αρχές προκειμένου να συναινέσουν στις ρυθμίσεις του κ. Υπουργού. Κάποιες συγχωνεύσεις μάλιστα οδηγούν σε τερατογενέσεις όπως αυτή του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών με το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας . Για πρώτη φορά από την ίδρυση των Παιδαγωγικών Τμημάτων επιχειρείται η αλλαγή της φυσιογνωμίας τους. Αυτή η αλλαγή θα δρομολογήσει στο μέλλον δυσάρεστες εξελίξεις για την εκπαίδευση αλλά και για τα επαγγελματικά δικαιώματα των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης», προσθέτει.

 

Το ΚΙΝΑΛ, στη συνέχεια, καταγγέλλει πως με το πολυνομοσχέδιο εξυπηρετούνται κομματικοί φίλοι του Κώστα Γαβρόγλου, ενώ διαλύεται το Λύκειο.

 

«Το πολυνομοσχέδιο δεν αρκείται όμως μόνο στα παραπάνω . Εξυπηρετεί τους κομματικούς φίλους του κ. Γαβρόγλου, αποτελειώνει τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία και αποδυναμώνει τα Καλλιτεχνικά και Μουσικά Σχολεία.

 

Διαλύει εντελώς το Λύκειο αφού, αν ψηφιστούν οι διατάξεις του, θα χαθούν και τα τελευταία ψήγματα του μορφωτικού και παιδαγωγικού του ρόλου. Με το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση οι εξετάσεις δεν καταργούνται, οι γονείς και οι μαθητές εξαπατούνται , οι Σχολές διαχωρίζονται και η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση πλήττεται καθώς δεν έχει κανένα λόγο για τον τρόπο εισαγωγής των μελλοντικών της φοιτητών και φοιτητριών.

 

Το πολυνομοσχέδιο του κ. Γαβρόγλου δεν βελτιώνεται, μόνο καταγγέλλεται και καταργείται.

 

Σύντομα ο ελληνικός λαός θα κλείσει την αυλαία της παράστασης του ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι τότε θα δίνουμε καθημερινά τη μάχη στα σχολεία , στα Πανεπιστήμια ,στην κοινωνία και φυσικά στην Βουλή», τονίζει το ΚΙΝΑΛ.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

World Business

Σε απεργία οι πιλότοι της British Airways

Σε απεργία οι πιλότοι της British Airways

Τον κίνδυνο ακύρωσης αντιμετωπίζουν τα ταξιδιωτικά σχέδια εκατοντάδων χιλιάδων επιβατών της British Airways για...

Media

ΠΟΕΣΥ: Συνάντηση για τα πνευματικά δικαιώματα

ΠΟΕΣΥ: Συνάντηση για τα πνευματικά δικαιώματα

Διήμερο συναντήσεων εργασίας οργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), την Πέμπτη 18 και...

Secret Money

H ανάπλαση της οδού Πειραιώς και το project των 200 εκ.

H ανάπλαση της οδού Πειραιώς και το project…

Eδώ και πολλά χρόνια ως αφήγημα, ως στόχο και ως προοπτική εχει μπει σε πρώτο...

Αυτοκίνητο

Volvo Cars: Ανακαλεί 507.000 οχήματα λόγω κινδύνου φωτιάς

Volvo Cars: Ανακαλεί 507.000 οχήματα λόγω κινδύνου φωτιάς

H σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία Volvo Cars ανακαλεί 507.000 οχήματά της παγκοσμίως, λόγω ελαττωματικού εξαρτήματος στον...

Τεχνολογία

Europol: “Πονοκέφαλος” από τα αναβαθμισμένα δίκτυα 5G

Europol: “Πονοκέφαλος” από τα αναβαθμισμένα δίκτυα 5G

Η Europol ανησυχεί για το γεγονός ότι τα αναβαθμισμένα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 5G θα παρεμποδίζουν...

Τουρισμός

FedHATTA: Συνάντηση για στρατηγική προώθηση του ελληνικού και κυπριακού τουρισμού

FedHATTA: Συνάντηση για στρατηγική προώθηση του ελληνικού και…

Με εκπροσώπους του Υφυπουργείου Τουρισμού της Κύπρου συναντήθηκε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.