Δράμα: Γιορτή κρασιού "Δραμοινογνωσία" τον Μάιο

Με σκοπό την τουριστική προβολή του δήμου από τις 12 έως τις 19 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στη Δράμα η γιορτή κρασιού Δραμοινογνωσία.

 

Η Δραμοινογνωσία είναι ένα παιχνίδι γεύσεων, αρωμάτων, χρωμάτων και ηχοχρωμάτων. Είναι μια πραγματική γιορτή που ξετυλίγεται από τους αμπελώνες στην ύπαιθρο μέχρι τα εστιατόρια, τα στέκια διασκέδασης και τους δρόμους της πόλης, πάντα με επίκεντρο τον οίνο!

 

Η διοργάνωση λαμβάνει χώρα τα 5 τελευταία χρόνια και έχει ως στόχο να ανοίξει νέους δρόμους και να προσφέρει πρωτόγνωρες εμπειρίες στους επισκέπτες και τους λάτρεις του οίνου. Και φέτος, το ταξίδι μέσα από τα μονοπάτια του Διόνυσου, συντίθεται από τα μυστικά της τέχνης της αμπελουργίας, τις σπάνιες συνταγές, εικαστικά δρώμενα και τη μουσική.

 

Η σχέση της Δράμας με το κρασί και με το Διόνυσο χάνεται στα βάθη των αιώνων υπάρχουν. Σήμερα στην περιοχή υπάρχουν εννέα από τα πιο σύγχρονα οινοποιεία στην Ελλάδα, ενώ εδώ δοκιμάστηκαν για πρώτη φορά μοντέρνες οινοποιητικές τεχνικές, σε εξαιρετικές ποικιλίες όπως η Μαλαγουζιά, το Tempranillo, το Μοσχάτο και το Chardonnay συνδέοντας το όνομα τους με την περιοχή. Ο δε συνδυασμός του Ελληνικού Ασύρτικου και του κοσμοπολίτικου Sauvignon Blanc, είναι το σήμα κατατεθέν όλων των οινοποιείων της περιοχής και ο Δήμος Δράμας θα εξετάσει στο προσεχές μέλλον την ιδέα μιας προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης.

 

Σημειώνεται, τέλος, ότι ο Δήμος Δράμας έχει κάνει αίτημα να συμμετάσχει στο RECEVIN- EUROPEAN NETWORK OF WINE CITIES και αναμένει απάντηση ώστε να ενταχθεί και η Δράμα με το εξαιρετικής ποιότητας οίνο της στον ευρωπαϊκό χάρτη των Πόλεων του Οίνου.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

Media

8η Διεθνής Συνάντηση για την Υβριδική Τηλεόραση στην Αθήνα

8η Διεθνής Συνάντηση για την Υβριδική Τηλεόραση στην…

Η Αθήνα θα φιλοξενήσει την 8η Διεθνή Συνάντηση για την Υβριδική Τηλεόραση στις 21 και...

Secret Money

Ο Ταβουλάρης και το ΕΝΑΕ

Ο Ταβουλάρης και το ΕΝΑΕ

Mπορεί οι εξελίξεις να τρέχουν γύρω από τα ναυπηγεία Eλευσίνας, αλλά το όνομα του Nίκου...

Αθλητικά

Εφυγε από τη ζωή ο θρυλικός  «Σαμψών»

Εφυγε από τη ζωή ο θρυλικός «Σαμψών»

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 90 ετών άφησε ο παλαιστής Γιάννης Κεσκελίδης, που έμεινε...

Αυτοκίνητο

Ξεκινά λιανικές πωλήσεις στην Ελλάδα η Mazda

Ξεκινά λιανικές πωλήσεις στην Ελλάδα η Mazda

Την επίσημη παρουσίασή της στην Αθήνα πραγματοποίησε η Mazda, ξεκινώντας τις λιανικές πωλήσεις οχημάτων της...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.