Γεννηματά: Λεονταρισμοί χωρίς ουσία οι δήθεν διεκδικήσεις

Λεονταρισμούς χωρίς ουσία χαρακτήρισε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων με αφορμή τη συζήτηση επί του Πορίσματος της διακομματικής επιτροπής της Βουλής για το θέμα που γίνεται σήμερα στην Ολομέλεια.

 

"Οι αξιώσεις της χώρας είναι ενεργές. Ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων για να βρεθεί στην εξουσία και σήμερα στο τέλος της θητείας του θυμήθηκε ξανά τις αποζημιώσεις" ανέφερε η κ. Γεννηματά. "Το κάνουν για να διαχειριστούν την ήττα τους που έρχεται".

 

Η Πρόεδρος της ΔΗΣΥ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως "έθαψε" στην Έκθεση που κατατέθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής και δεν υλοποίησε ούτε μία από τις προτάσεις. "Το Πόρισμα μιλούσε για την ανάγκη να συζητήσουμε την θέση της χώρας αλλά αποσιωπήθηκε συνειδητά με ευθύνη της κυβέρνησης" τόνισε. "Ουδέποτε έγινε θέμα η διεκδίκηση των οφειλών. Η κυβέρνηση περιορίστηκε σε λεονταρισμούς χωρίς ουσία, σε μεγαλοστομίες και τρικ. Έστησαν λαϊκίστικο κρεσέντο, εξέθρεψαν τον διχασμό, αδιαφόρησαν για όσα έγιναν, διέλυσαν την παλιά επιτροπή και αποφάσισαν να συγκροτήσουν καινούργια και σήμερα που φεύγουν, το φέρνουν για επικοινωνιακή εκμετάλλευση".

 

Αναφέροντας το ιστορικό των διεκδικήσεων είπε πως η Δημοκρατική Παράταξη και το ΠΑΣΟΚ είναι η πολιτική δύναμη που υπέγραψε κάθε σημαντικό "σταθμό" στην ανάδειξη του θέματος και στη διεκδίκηση των επανορθώσεων:

 

Πρώτος ο Γεώργιος Παπανδρέου μίλησε το 1965 με θάρρος για την ανάγκη διεκδίκησης τους. Το 1995 ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο τότε Υπουργός Εξωτερικών Κάρολος Παπούλιας και τον Αναπληρωτή Υπουργό Γεώργιο-Αλέξανδρο Μαγκάκη προχώρησαν στην πιο εμβληματική ενέργεια διεκδίκησης. Ζήτησαν την άμεση έναρξη διαπραγματεύσεων με τη Γερμανία για το Κατοχικό Δάνειο, με την επίδοση ρηματικής διακοίνωσης στη Γερμανική Κυβέρνηση και με τη σαφή διατύπωση ότι "Η Ελλάδα ουδέποτε παραιτήθηκε των δικαιωμάτων της"!

 

Η ενέργεια αυτή επαναλήφθηκε και στα επόμενα χρόνια, με πλήθος διπλωματικών ενεργειών, έως και λίγο πριν τις εκλογές του 2015, με σχετική ρηματική διακοίνωση του Ευάγγελου Βενιζέλου ως Υπουργού Εξωτερικών.

 

Η ίδια σημείωσε πως το ΠΑΣΟΚ υποστήριξε σθεναρά το Κίνημα του Μανώλη Γλέζου και όλων των Δημοκρατικών πολιτών που δεν έπαψαν ως σήμερα να ζητούν Δικαιοσύνη και δικαίωση.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

World Business

  Προσέγγιση  των HΠA θέλει  η Pωσία

Προσέγγιση των HΠA θέλει …

Mε τον εμπορικό πόλεμο να έχει κλιμακωθεί και την διεθνή κατάσταση να θυμίζει εποχές ψυχρού...

Secret Money

O TABOYΛAPHΣ KAI TA ENAE

O TABOYΛAPHΣ KAI TA ENAE

Mπορεί οι εξελίξεις να τρέχουν γύρω από τα ναυπηγεία Eλευσίνας, αλλά το όνομα του Nίκου...

Αυτοκίνητο

Ξεκινά λιανικές πωλήσεις στην Ελλάδα η Mazda

Ξεκινά λιανικές πωλήσεις στην Ελλάδα η Mazda

Την επίσημη παρουσίασή της στην Αθήνα πραγματοποίησε η Mazda, ξεκινώντας τις λιανικές πωλήσεις οχημάτων της...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.