Στα ύψη το διμερές εμπόριο Ελλάδας - Αιγύπτου Προτεινόμενο

Κατά 37,5% αυξήθηκε το 2018 το διμερές εμπόριο μεταξύ Αιγύπτου και Ελλάδας, διαμορφώθηκε στα 1,8 δισ. ευρώ, έναντι 1,3 δισ. ευρώ το 2017, σύμφωνα με τον υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας της Αιγύπτου Αμρ Νάσερ.

 

Όπως επεσήμανε ο κ. Νάσερ σε δηλώσεις του στην  «Egypt Today» με αφορμή την προχθεσινή του συνάντηση στην Αθήνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννη Δραγασάκη «οι εξαγωγές της Αιγύπτου προς την Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 15,3% το προηγούμενο έτος, φθάνοντας τα 640 εκατ. ευρώ, έναντι 555 εκατ. ευρώ το 2017».

 

Μάλιστα, σε δήλωσή του από το Κάιρο, το Υπουργείο Εμπορίου ανέφερε ότι «η Αίγυπτος και η Ελλάδα συμφώνησαν να συγκροτήσουν μια κοινή ομάδα εργασίας για την ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών κατά την επόμενη φάση, προσδιορίζοντας τους τομείς-στόχους μέσω του αιγυπτιακού Υπουργείου Εμπορίου και του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης της Ελλάδας.

 

Η ομάδα εργασίας στοχεύει στην ανάπτυξη συγκεκριμένου σχεδίου δράσης για την επίτευξη συγκεκριμένων αποτελεσμάτων που θα επηρεάσουν θετικά τις οικονομικές σχέσεις μεταξύ Αιγύπτου και Ελλάδας», σύμφωνα με τη δήλωση.

 

Πρόσθεσε μάλιστα ότι το Αιγυπτιακό Γραφείο Εμπορικής Αντιπροσωπείας στην Αθήνα είναι το σημείο επαφής με το Υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης της Ελλάδας και θα παρακολουθήσει την εφαρμογή του σχεδίου δράσης.

 

Αναφερόμενος στη συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Ελληνικής κυβέρνησης, ο κ. Νάσερ προσέθεσε ότι υπάρχουν τεράστιες ευκαιρίες για εμπορική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών σε πολλούς τομείς.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

World Business

  Προσέγγιση  των HΠA θέλει  η Pωσία

Προσέγγιση των HΠA θέλει …

Mε τον εμπορικό πόλεμο να έχει κλιμακωθεί και την διεθνή κατάσταση να θυμίζει εποχές ψυχρού...

Secret Money

O TABOYΛAPHΣ KAI TA ENAE

O TABOYΛAPHΣ KAI TA ENAE

Mπορεί οι εξελίξεις να τρέχουν γύρω από τα ναυπηγεία Eλευσίνας, αλλά το όνομα του Nίκου...

Αυτοκίνητο

Ξεκινά λιανικές πωλήσεις στην Ελλάδα η Mazda

Ξεκινά λιανικές πωλήσεις στην Ελλάδα η Mazda

Την επίσημη παρουσίασή της στην Αθήνα πραγματοποίησε η Mazda, ξεκινώντας τις λιανικές πωλήσεις οχημάτων της...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.