«Τσεκούρι» σε 10.000 θεσείς εργασίας δρομολογεί Daimler

Περίπου 10.000 θέσεις εργασίας θα κοπούν στη Daimler, όπως μεταδίδει το Reuters, καθώς η εταιρία επιδιώκει να αποκομίσει 6 δισεκατομμύρια ευρώ (6,75 δισεκατομμύρια δολάρια) σε εξοικονόμηση κόστους και αύξηση της αποδοτικότητας μέχρι το 2021 στα επιβατικά αυτοκίνητα της Mercedes-Benz και άλλα 2 δισεκατομμύρια ευρώ στο τμήμα Daimler Trucks, σύμφωνα με το περιοδικό Manager Magazin.

 

Το περιοδικό ανέφερε ότι οι περικοπές επιδιώκονται από τον Ola Kaellenius της Daimler, ο οποίος θα γίνει διευθύνων σύμβουλος τον Μάιο.

 

Η Daimler δήλωσε τον Φεβρουάριο ότι θα επιδιώξει μέτρα εξοικονόμησης κόστους, αφότου τα λειτουργικά κέρδη του τέταρτου τριμήνου του 2018 υποχώρησαν κατά 22%,λόγω των εμπορικών πολέμων, του αυξανόμενου κόστους για την ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων και την ύφεση της βιομηχανίας.

 

Το περιοδικό Manager Magazin ανέφερε στο δημοσίευμά του ότι περίπου 30.000 αυτοκίνητα της Mercedes-Benz με ελαττωματικά ηλεκτρονικά μέρη παρήχθησαν στο εργοστάσιό της στην Tuscaloosa της Αλαμπάμα, απαιτώντας δαπανηρή ανακατασκευή που προκαλούσε καθυστερήσεις στην παραγωγή.

 

Αυτές οι καθυστερήσεις οδήγησαν σε έλλειμμα εσόδων περίπου 2 δισ. ευρώ και θα μπορούσαν να μειώσουν τα κέρδη του πρώτου τριμήνου κατά έως και μισό δισεκατομμύριο ευρώ.

 

Η Daimler αναμένεται να δημοσιεύσει τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου στις 26 Απριλίου.


protoselida

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Αθλητικά

Β2Run Athens: Το μεγαλύτερο δρομικό εταιρικό after work party

Β2Run Athens: Το μεγαλύτερο δρομικό εταιρικό after work…

Το B2Run Athens, ο μεγαλύτερος Ευρωπαϊκός αγώνας δρόμου αποκλειστικά για εταιρείες, έρχεται για πρώτη φορά...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.