ΕΣΗΕΑ: Άμεση εφαρμογή μέτρων ενίσχυσης έντυπου Τύπου

Η ΕΣΗΕΑ εκφράζει την ικανοποίηση του για τη νομοθετική πρωτοβουλία που αποσκοπεί στη στήριξη του εντύπου Τύπου, πανελλαδικού και περιφερειακού.

Σε σημερινή του ανακοίνωση το Δ.Σ.της ΕΣΗΕΑ επισημαίνει ότι «η υπό ψήφιση διάταξη δεν επιφέρει γρήγορα αποτελέσματα, καθώς πρέπει να εκδοθούν οι προβλεπόμενες υπουργικές αποφάσεις για την υλοποίηση των δράσεων ενίσχυσης του εντύπου Τύπου. Για τον λόγο αυτό ζητάμε την στενή συνεργασία κυβέρνησης, κομμάτων και ΕΣΗΕΑ, ώστε τα μέτρα να εφαρμοστούν το συντομότερο δυνατό και να μην οδηγηθούν στις προεκλογικές καλένδες.

 

Πιστεύουμε ότι τα μέτρα πρέπει να ενισχύσουν την πολυφωνία με αντικειμενικά κριτήρια και χωρίς αποκλεισμούς, κατά τα πρότυπα ενίσχυσης που ισχύουν στη Γαλλία, και φυσικά για εκδότες, οι οποίοι είναι συνεπείς απέναντι στους εργαζόμενους και τα ασφαλιστικά Ταμεία».

 

Υπενθυμίζεται επίσης ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο «έθεσε από τη συγκρότησή του ως μια από τις βασικές προτεραιότητές του τη στήριξη των εφημερίδων, ως βασικού πυλώνα της Δημοκρατίας, του πλουραλισμού και της ελεύθερης ανταλλαγής απόψεων» με διημερίδα με τίτλο «Η στήριξη εφημερίδων και περιοδικών στην εποχή της κρίσης» στις 25 & 26 Ιανουαρίου 2018.

 

Στην ημερίδα συμμετείχαν δημοσιογράφοι από όλη την Ευρώπη ανάμεσά τους οι Γαλλικές Ενώσεις, ο Γενικός Γραμματέας της Ιταλικής Ομοσπονδίας, ο πρώην Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων Τζιμ Μπουμέλα, ο Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Κύπρου, πανεπιστημιακοί και πολλοί Έλληνες δημοσιογράφοι. Συμμετείχαν επίσης οι Πρόεδροι της ΕΣΠΗΤ, της ΕΣΗΕΜΘ, της ΕΣΗΕΠΗΝ και της ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ ενώ καθοριστικός υπήρξε ο ρόλος των διοικήσεων του ΕΔΟΕΑΠ και των ΤΕΑΣ-ΕΤΑΣ για το σημερινό αποτέλεσμα.

 

«Η διημερίδα υπήρξε το έναυσμα για την έναρξη του διαλόγου, καθώς υπήρξε δέσμευση τόσο της Κυβέρνησης όσο και των πολιτικών κομμάτων, για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα για τη λειτουργία της Δημοκρατίας» καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

 

 

 

 


protoselida

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Αθλητικά

Β2Run Athens: Το μεγαλύτερο δρομικό εταιρικό after work party

Β2Run Athens: Το μεγαλύτερο δρομικό εταιρικό after work…

Το B2Run Athens, ο μεγαλύτερος Ευρωπαϊκός αγώνας δρόμου αποκλειστικά για εταιρείες, έρχεται για πρώτη φορά...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.