Στεργιούλης: Εχει ανοίξει η όρεξη για επενδύσεις στη Β. Μακεδονία

Επιτυχημένη» χαρακτήρισε την επιχειρηματική αποστολή που συνόδευσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη Βόρεια Μακεδονία, ο Γρηγόρης Στεργιούλης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Enterprise Greece και υπογράμμισε σε ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ1, πριν λίγο, ότι ήδη άρχισαν να υπογράφονται συμφωνίες.

 

Όπως σημείωσε ο ίδιος, παρακολουθούμε τις εξελίξεις που προκύπτουν με αφορμή τη συγκεκριμένη επιχειρηματική αποστολή αλλά φαίνεται ότι «έχει ανοίξει η όρεξη» όπως είπε χαρακτηριστικά, και πρόσθεσε ότι σύντομα ο οργανισμός θα είναι σε θέση να δώσει και συγκεκριμένα στοιχεία γύρω από αυτό το θέμα.

 

Ο Δρ. Γιώργος Ξηρογιάννης, διευθυντής του τομέα Αναπτυξιακών Πολιτικών στο ΣΕΒ, που μετείχε στο πάνελ της ίδιας εκπομπής, σημείωσε ότι η Βόρεια Μακεδονία είναι, ακόμα, μία ανώριμη αγορά, η οποία όμως, εξαιτίας αυτού του χαρακτηριστικού, επιτρέπει να εμφανίζονται ευκαιρίες - και υπάρχουν Έλληνες που ήδη επενδύουν, αλλά και άλλοι τόσοι που βλέπουν την αγορά αυτή με επιφύλαξη. «Ο χρόνος θα δείξει ποιο θα είναι το όφελος, αλλά γενικότερα όμως, τα Βαλκάνια είναι μία περιοχή με σημαντικές δυνατότητες, και για πολλά χρόνια η χώρα μας έχει σημαντική διείσδυση» όπως είπε.

 

Γενικότερα για το θέμα των επενδύσεων, ο κ. Ξηρογιάννης ανέφερε ότι το τελευταίο διάστημα και παρά τα ενθαρρυντικά μηνύματα, παρατηρείται μια στασιμότητα στις επενδύσεις, σημειώνοντας ότι κλείνοντας ένα κύκλο μνημονίων, θα πρέπει να περάσουμε γρήγορα στην εποχή της ανάπτυξης - και η αρνητική συγκυρία πρέπει να αναστραφεί λαμβάνοντας μια σειρά από μέτρα.

Από την πλευρά του, ο κ. Στεργιούλης υπογράμμισε ότι όχι μόνο δεν υπάρχει μείωση των επενδύσεων, αλλά «φέτος είχαμε ιστορικό ρεκόρ επενδύσεων» και πρόσθεσε ότι «αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι είμαστε ευχαριστημένοι».

Στη συνέχεια, ο κ. Ξηρογιάννης, λαμβάνοντας το λόγο συμφώνησε με τον κ. Στεργιούλη, αναφέροντας πως όντως υπάρχουν τομείς όπου έχουν βελτιωθεί οι επενδύσεις, ταυτόχρονα ωστόσο υπάρχουν και τομείς με δραστική μείωση των επενδύσεων, και αν αθροιστούν τα στοιχεία αυτά μαζί με το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, τελικά είναι αρνητικό το αποτέλεσμα - και αυτό δείχνει ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί μία νέα λίστα έργων.


protoselida

Media

Γερμανικά ΜΜΕ για Brexit: Νικητής ο Τζόνσον, αλεπού ο Γιούνκερ

Γερμανικά ΜΜΕ για Brexit: Νικητής ο Τζόνσον, αλεπού…

Πολλές και διαφορετικές οι απόψεις στον γερμανικό Τύπο για τη συμφωνία που πέτυχε χθες...

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Τουρισμός

ΕΟΤ Κάτω Χωρών: Fam Trip σε Αττική και Πελοπόννησο

ΕΟΤ Κάτω Χωρών: Fam Trip σε Αττική και…

Η Υπηρεσία ΕΟΤ Κάτω Χωρών, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.