Ένα ακόμη δυνατό τουριστικό καλοκαίρι

Ο ενδιάμεσος απολογισμός για τα πακέτα ταξιδιών του καλοκαιριού, μετά την περυσινή χρονιά ρεκόρ δεν είναι τόσο εντυπωσιακός. Ωστόσο ο τουριστικός κλάδος δεν έχει κανένα λόγο ανησυχίας.

 

Όπως γράφει η Deutsche Welle, οι Γερμανοί θεωρούνται πρωταθλητές στα ταξίδια. Μέχρι σήμερα πάντως η ζήτηση για πακέτα καλοκαιρινών διακοπών παρουσιάζει μια ελαφρά κάμψη. Οι τρεις πρώτοι μήνες, θεωρούνται παραδοσιακά ως οι μήνες βαρόμετρο κατά τη διάρκεια των οποίων κλείνονται τα περισσότερα εισιτήρια. Σημαίνει αυτό άραγε τώρα πως οι ταξιδιώτες που θα κλείσουν τελευταίοι τις διακοπές τους θα βρουν περισσότερες ευκαιρίες;

 

«Μέχρι στιγμής βρισκόμαστε στο 58% του περσινού τζίρου. Υπάρχει ακόμα μεγάλο περιθώριο το οποίο μπορεί να κερδηθεί» σημειώνει η Εταιρεία για την Έρευνα της Κατανάλωσης. Η εν λόγω εταιρεία αξιολογεί στοιχεία που της παρέχονται από ταξιδιωτικά γραφεία, διαδικτυακές πύλες και ειδικές ιστοσελίδες που ειδικεύονται στην παροχή πακέτων ταξιδιών. Μέχρι το τέλος Μαρτίου ο τζίρος από τις κρατήσεις για το ερχόμενο καλοκαίρι ήταν κατά 1% χαμηλότερος σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα του προηγούμενου χρόνου. Αντίθετα η χειμερινή σεζόν που εκπνέει επίσημα στα τέλη Απριλίου κατέγραψε αύξηση κρατήσεων κατά 4%.

 

Ανοδική τάση

 

Η τάση πάντως που καταγράφεται το τελευταίο στη Γερμανία είναι οι διακοπές εντός συνόρων. Η Εταιρεία για την Έρευνα της Κατανάλωσης κατέγραψε μέχρι το τέλος Μαρτίου ένα συν 3% για διακοπές μεταξύ της Βαλτικής και των Άλπεων. «Η περσινή χρονιά ρεκόρ για τον τουρισμό βοηθάει και τις κρατήσεις στη Γερμανία» ανακοίνωσε πρόσφατα η TUI, ο σημαντικότερος ταξιδιωτικός πράκτορας.

 

Σε γενικές γραμμές πάντως και όπως προχωράει ο καιρός η ζήτηση για τα ταξίδια πλησιάζει τα επίπεδα της περυσινής χρονιάς ρεκόρ. Μάλιστα η εταιρεία DER Touristik Deutschland καταγράφει ακόμα και αύξηση σε σύγκριση με πέρυσι. Μια ακόμα διαπίστωση είναι ότι δεν καταγράφεται κάποια ιδιαίτερη τάση για κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, μια κατάσταση που δεν είναι ιδιαίτερα αρεστή στον τουριστικό κλάδο διότι συμπιέζεται το κέρδος.

 

Η εταιρεία Thomas Cook προειδοποιεί μάλιστα πως οι ταξιδιώτες με παιδιά δεν θα πρέπει να καθυστερήσουν πολύ να προχωρήσουν σε κρατήσεις διότι εξαιτίας της πτώχευσης της εταιρείας Germania πολλές πτήσεις σε κοντινού αλλά και μακρινούς προορισμούς θα εξαντληθούν γρήγορα.

Το γενικό συμπέρασμα λοιπόν είναι πως μπορεί τα πρώτα σημάδια να μην ήταν τόσο ενθαρρυντικά ωστόσο η κατάσταση στην αγορά εργασίας είναι καλή και η καταναλωτική διάθεση υψηλή.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

Media

8η Διεθνής Συνάντηση για την Υβριδική Τηλεόραση στην Αθήνα

8η Διεθνής Συνάντηση για την Υβριδική Τηλεόραση στην…

Η Αθήνα θα φιλοξενήσει την 8η Διεθνή Συνάντηση για την Υβριδική Τηλεόραση στις 21 και...

Secret Money

Ο Ταβουλάρης και το ΕΝΑΕ

Ο Ταβουλάρης και το ΕΝΑΕ

Mπορεί οι εξελίξεις να τρέχουν γύρω από τα ναυπηγεία Eλευσίνας, αλλά το όνομα του Nίκου...

Αθλητικά

Εφυγε από τη ζωή ο θρυλικός  «Σαμψών»

Εφυγε από τη ζωή ο θρυλικός «Σαμψών»

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 90 ετών άφησε ο παλαιστής Γιάννης Κεσκελίδης, που έμεινε...

Αυτοκίνητο

Ξεκινά λιανικές πωλήσεις στην Ελλάδα η Mazda

Ξεκινά λιανικές πωλήσεις στην Ελλάδα η Mazda

Την επίσημη παρουσίασή της στην Αθήνα πραγματοποίησε η Mazda, ξεκινώντας τις λιανικές πωλήσεις οχημάτων της...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.