Εκτοξεύτηκαν στα 65 δισ. οι επενδύσεις σε αιολικά πάρκα

Στα ύψη εκτοξεύτηκαν το 2018 οι επενδύσεις στην ευρωπαϊκή αγορά αιολικής ενέργειας, φτάνοντας στα 65 δισ. αντιπροσωπεύοντας περισσότερο από το 60% όλων των επενδύσεων για νέες εγκαταστάσεις ενέργειας. Το ρεκόρ της αιολικής καταγράφεται σε μια χρονιά που, σε παγκόσμιο επίπεδο, οι συνολικές επενδύσεις για «καθαρή» ενέργεια ήταν μειωμένες 8%, στα 296 δισ. ευρώ(332,1 δισ. δολάρια).

 

Εκ του συνόλου των 65 δισ., το 40% αφορούσε επενδύσεις για αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας, χρηματοδοτώντας έργα συνολικής ενεργειακής ισχύος 16,7 GW, όπως αναφέρει σε έκθεσή της η WindEurope.

 

Οι συνολικές επενδύσεις για αιολική ενέργεια ήταν το 2018 υπερδιπλάσιες εν συγκρίσει με κάθε άλλη μορφή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της WindEurope, οι επενδύσεις για νέα αιολικά πάρκα στην Ευρώπη ανήλθαν στα 26,7 δισ. ευρώ το 2018.

 

Συνολικά, η αιολική βιομηχανία επένδυσε 65 δισ. ευρώ στην Ευρώπη στη διάρκεια του 2018. Πέραν των επενδύσεων σε νέα περιουσιακά στοιχεία, μέρος των χρημάτων διατέθηκε για δραστηριότητες αναχρηματοδότησης, νέα projects και κινήσεις εξαγορών.

 

Στον ευρύτερο κλάδο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, οι επενδύσεις παγκοσμίως κατέγραψαν πτώση 8% το 2018, αν και για πέμπτη διαδοχική χρονιά παρέμειναν πάνω από το όριο των 300 δισ. δολαρίων(267 δισ. ευρώ). Οι επενδύσεις σε ηλιακή ενέργεια μειώθηκαν 24%, αν και η νέα παραγωγική ισχύς ξεπέρασε για πρώτη φορά το όριο των 100 GW.

 

Η Ευρώπη φιλοξενεί ορισμένα από τα μεγαλύτερα project αιολικής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένου και της μεγαλύτερης, εν λειτουργία, offshore εγκατάστασης, το υπεράκτιο Αιολικό Πάρκο Walney, στην ιρλανδική θάλασσα.

 

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην ανοικτή θάλασσα, παράγοντας περίπου το 36% της συνολικής παράκτιας παραγωγής αιολικής ενέργειας παγκοσμίως, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αιολικής Ενέργειας.


protoselida

Secret Money

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

Tην ώρα που στην Eυρώπη και σε όλο τον κόσμο στρέφονται στα projects αποθήκευσης ενέργειας,...

Υγεία & Διατροφή

Τι περιλαμβάνει η ΠΝΠ με τη λήψη μέτρων για κοροναϊό

Τι περιλαμβάνει η ΠΝΠ με τη λήψη μέτρων…

Εκδόθηκε χθες Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου που αφορά στα μέτρα πρόληψης όσον αφορά τον κοροναϊό.

Τουρισμός

Μαγιόρκα-Ίμπιζα: Αντιδράσεις για μέτρα κατά αλκοόλ

Μαγιόρκα-Ίμπιζα: Αντιδράσεις για μέτρα κατά αλκοόλ

Τα δημοφιλή σημεία διακοπών στις Βαλεαρίδες Νήσους της Ισπανίας ανακοίνωσαν πρόσφατα μέτρα περιορισμού της κατανάλωσης...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.