Πιθανόν σε βραχυκύκλωμα οφείλεται η καταστροφή του Notre Dame

Το βραχυκύκλωμα θεωρούν οι ερευνητές ως πιθανότερη αιτία της πυρκαγιάς στη Notre Dame, που προκάλεσε τεράστιες ζημιές στον καθεδρικό ναό του Παρισιού, σύμφωνα με αξιωματούχο της δικαστικής αστυνομίας.

 

Μία πρώτη αξιολόγηση ολοκληρώθηκε χθες, δήλωσε ο αξιωματούχος στο Associated Press, προσθέτοντας ωστόσο ότι για λόγους ασφαλείας δεν έχει καταστεί εφικτό για τους ερευνητές να προχωρήσουν τις έρευνές τους στο εσωτερικό του ναού.

 

Σε αυτό το στάδιο της έρευνας, οι ειδικοί εκτιμούν ότι επρόκειτο για ατύχημα και παίρνουν καταθέσεις από το προσωπικό του ναού, καθώς και τους εργάτες που είχαν αναλάβει τις εργασίες συντήρησης. Μέχρι στιγμής, έχουν πάρει περί τις 40 καταθέσεις, σύμφωνα με το γραφείου του εισαγγελέα του Παρισιού.

 

Στο τραπέζι τα σχέδια ανοικοδόμησης

 

Ο αξιωματούχος της αστυνομίας δεν έκανε κανένα σχόλιο για το δημοσίευμα της «Le Parisien», στο οποίο αναφέρεται ότι οι ερευνητές εξετάζουν επίσης εάν η πυρκαγιά συνδέεται με βλάβη σε ηλεκτρονικό υπολογιστή ή τους προσωρινούς ανελκυστήρες που χρησιμοποιούνταν στις εργασίες ανακαίνισης. «Όλα τα στοιχεία πρέπει να διερευνηθούν», σχολίασε μόνο ο αξιωματούχος της αστυνομίας.

 

Καθώς ο ναός θα είναι κλειστός για το κοινό τα επόμενα χρόνια, υπάρχει σχέδιο για την τοποθέτηση ξύλινου ναού στην πλατεία μπροστά από την Παναγία των Παρισίων, προκειμένου να προσέρχονται όσοι πιστοί επιθυμούν να προσευχηθούν.

 

Ο Μακρόν τίμησε τους Γάλλους πυροσβέστες

 

Την επομένη της καταστροφής, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δεσμεύτηκε να αποκαταστήσει τις ζημιές εντός πέντε ετών. Το υπουργείο Πολιτισμού της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι θα προκηρύξει διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την αντικατάσταση του διάσημου κεντρικού πυργίσκου, που κατέρρευσε από την πυρκαγιά της Δευτέρας, μαζί με μεγάλο τμήμα της οροφής.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

World Business

  Προσέγγιση  των HΠA θέλει  η Pωσία

Προσέγγιση των HΠA θέλει …

Mε τον εμπορικό πόλεμο να έχει κλιμακωθεί και την διεθνή κατάσταση να θυμίζει εποχές ψυχρού...

Secret Money

O TABOYΛAPHΣ KAI TA ENAE

O TABOYΛAPHΣ KAI TA ENAE

Mπορεί οι εξελίξεις να τρέχουν γύρω από τα ναυπηγεία Eλευσίνας, αλλά το όνομα του Nίκου...

Αυτοκίνητο

Ξεκινά λιανικές πωλήσεις στην Ελλάδα η Mazda

Ξεκινά λιανικές πωλήσεις στην Ελλάδα η Mazda

Την επίσημη παρουσίασή της στην Αθήνα πραγματοποίησε η Mazda, ξεκινώντας τις λιανικές πωλήσεις οχημάτων της...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.