ΕΡΑ: διήμερο αντιφασιστικό αφιέρωμα για 21η Απρίλη

H ΕΡΑ λέει «Όχι στον Φασισμό» μ’ ένα διήμερο αντιφασιστικό αφιέρωμα το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Απριλίου 2019, με αφορμή τη συμπλήρωση 52 χρόνων από τη «μαύρη» επέτειο της χούντας.

Το σύνολο των ενημερωτικών εκπομπών του πρώτου προγράμματος μεταβάλλουν το αρχικά προγραμματισμένο περιεχόμενό τους το Σαββατοκύριακο και το προσαρμόζουν στο πλαίσιο του αντιφασιστικού αφιερώματος.

Συγκεκριμένα:

Σ’ ένα έκτακτο δίωρο, το Σάββατο 20 Απριλίου 2019 και ώρα 09:00, στην εκπομπή «ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ» με τον Νότη Ανανιάδη, γίνεται αναφορά στις «μαύρες μνήμες της δικτατορίας και στα φαντάσματα του παρελθόντος στο ευρωπαϊκό μέλλον», μέσα από συζήτηση με  πανεπιστημιακούς και επιφανείς πολιτικούς όλων των κομμάτων.

Στις 16:00, στην εκπομπή «ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ», που συντονίζει ο Τάσος Χατζηγεωργίου, ο Δημήτρης Παπαχρήστος (ο εκφωνητής του Πολυτεχνείου), μαζί με αντιστασιακούς της περιόδου 1967-1974 δίνουν τις μαρτυρίες τους για το τότε αλλά και προσεγγίζουν την «αναβίωση» της άκρας δεξιάς και νεοφασιστικών, νεοναζιστικών μορφωμάτων στην Ευρώπη του σήμερα.

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2019 και ώρα 10:00, το «ΙΔΕΟΔΡΟΜΙΟ» με τον Γιώργο Τσούκαλο (εκτάκτως) αναφέρεται στα ακραία μορφώματα στη σημερινή Ελλάδα, στη δράση τους, καθώς και στις εξελίξεις αυτών των υποθέσεων ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Στις 11:00, στην εκπομπή «ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ», ο Πολυδεύκης Παπαδόπουλος συζητεί με τους καλεσμένους του τον αντίκτυπο της δικτατορίας μετά την πτώση της στο δημόσιο βίο, αλλά και για την εμφάνιση της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη.

Στις 12:00, στην «ΑΦΥΛΑΧΤΗ ΔΙΑΒΑΣΗ» με τον Θωμά Σίδερη (που εκτάκτως αυτή την εβδομάδα από Σάββατο μεσημέρι μεταφέρεται την Κυριακή), υπάρχει ένα ενδιαφέρον αφιέρωμα με τίτλο «Παιδονόμοι και εθνικός διχασμός», που αναφέρεται στη σχολική ζωή στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της επταετούς δικτατορίας.

Στις 15:00, στο «ΚΟΣΜΟΔΡΟΜΙΟ» με τη Σίσσυ Αρβανιτίδου μεταδίδεται ένα επίκαιρο αφιέρωμα με θέμα «Φασισμός και Δημοκρατία στην Ευρώπη».

Τέλος, το Σάββατο και την Κυριακή (10:00-12:00) στο Kosmos 93.6 & 107, η Έλενα Μαράκα θα παρουσιάσει αντιφασιστικά τραγούδια απ’ όλο τον κόσμ

 

 

 

 

 


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

World Business

  Προσέγγιση  των HΠA θέλει  η Pωσία

Προσέγγιση των HΠA θέλει …

Mε τον εμπορικό πόλεμο να έχει κλιμακωθεί και την διεθνή κατάσταση να θυμίζει εποχές ψυχρού...

Secret Money

O TABOYΛAPHΣ KAI TA ENAE

O TABOYΛAPHΣ KAI TA ENAE

Mπορεί οι εξελίξεις να τρέχουν γύρω από τα ναυπηγεία Eλευσίνας, αλλά το όνομα του Nίκου...

Αυτοκίνητο

Ξεκινά λιανικές πωλήσεις στην Ελλάδα η Mazda

Ξεκινά λιανικές πωλήσεις στην Ελλάδα η Mazda

Την επίσημη παρουσίασή της στην Αθήνα πραγματοποίησε η Mazda, ξεκινώντας τις λιανικές πωλήσεις οχημάτων της...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.