Βαρουφάκης : Λάθος η έκδοση ομολόγων

Αμφισβητεί το κυβερνητικό αφήγημα για την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας

 

Λανθασμένη χαρακτηρίζει την έκδοση ομολόγων από την Ελλάδα ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, σημειώνοντας ότι «ο πτωχευμένος δεν μπορεί και δεν πρέπει να δανείζεται ούτε ένα ευρώ παραπάνω».

 

Μιλώντας στο news247.gr , o επικφαλής της ΜΕΡΑ25 αμφισβήτησε το κυβερνητικό αφήγημα για την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας και προέβλεψε ότι με την ακολουθούμενη πολιτική η ερημοποίηση της χώρας θα συνεχιστεί.

 

Ο Γιάνης Βαρουφάκης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι τόσο τα πρωτογενή πλεονάσματα όσο και οι φορολογικοί συντελεστές πρέπει να μειωθούν με μονομερείς αποφάσεις, χωρίς διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

 

Ο ίδιος παρατήρησε ότι το μεγαλύτερο λάθος της θητείας του ήταν η υπογραφή της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου του 2015 και ότι δεν θα έπρεπε να παίξει το ρόλο του υπουργού οικονομικών στο διάστημα που τον έπαιξε.

 

Ο επικεφαλής του ΜΕΡΑ25 τάχθηκε υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών αλλά και των «δικαιωματικών» νομοσχεδίων που έφερα ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της θητείας του αλλά στηλίτευσε τη σύμπραξη της Ελλάδας με το Ισραήλ χαρακτηρίζοντας, παράλληλα, τους υδρογονάθρακες και το πετρέλαιο ως παρωχημένες πηγές ενέργειας.

 

Παράλληλα, τάχθηκε κατά της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων διότι, όπως τόνισε, στην Ελλάδα δεν μπορούν να ιδρυθούν σοβαρά ιδιωτικά πανεπιστήμια.

 

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά, απέφυγε να βάλει πήχη προσδοκιών για το ΜΕΡΑ25 ενόψει των προσεχών ευρωεκλογών.


protoselida

Media

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον στιχουργό Πυθαγόρα

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον στιχουργό Πυθαγόρα

Με αφορμή την συμπλήρωση φέτος 40 χρόνων από το θάνατο του σπουδαίου στιχουργού Πυθαγόρα Παπασταματίου,...

Secret Money

 Eμπλοκή με  τον... Hρακλή

Eμπλοκή με τον... Hρακλή

Mε εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις προσήλθαν στις συναντήσεις της Tετάρτης, μεταξύ τραπεζιτών και υφ. Oικονομίας...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.