Τέσσερις συλλήψεις για παιδική πορνογραφία σε Αττική και Πελοπόννησο

Σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος τους

 

Τέσσερα άτομα συνέλαβε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας για πορνογραφία ανηλίκων και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.

 

Πρόκειται για τέσσερις Έλληνες σε Αττική και Πελοπόννησο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, ενώ επιπλέον δικογραφία τακτικής διαδικασίας σχηματίστηκε σε βάρος ενός ακόμη για την ίδια κατηγορία.

 

Οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο επιχείρησης της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με την κωδική ονομασία «Uncover», για την καταπολέμηση της πορνογραφίας ανηλίκων.

 

Στην επιχείρηση έγινε ψηφιακή ανάλυση και πολύμηνη ενδελεχή διαδικτυακή έρευνα, μέσω ειδικών λογισμικών προγραμμάτων για τον εντοπισμό χρηστών του διαδικτύου, εντός της ελληνικής Επικράτειας, οι οποίοι κατείχαν και είχαν πρόσφορο προς διαμοιρασμό ψηφιακά αρχεία πορνογραφίας ανηλίκων.

 

Κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκαν χρήστες με τη μεγαλύτερη δραστηριότητα και συγκεκριμένα παρατηρήθηκε ότι είχαν πρόσφορα προς διαμοιρασμό συνολικά 1.459 αρχεία σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, με τη χρήση συνολικά 362 διαφορετικών ηλεκτρονικών ιχνών υπηρεσιών διαδικτύου.

 

Τα παραπάνω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε Βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

 

Από αλληλογραφία της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τους εμπλεκόμενους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, γνωστοποιήθηκαν τα στοιχεία των εμπλεκομένων ατόμων, μεταξύ των οποίων και οι οικιακές συνδέσεις διαδικτύου 5 Ελλήνων σε Αττική και Πελοπόννησο.

 

Το πρωί της 15ης Απριλίου 2019, κλιμάκια αστυνομικών διενήργησαν ταυτόχρονες συντονισμένες νομότυπες έρευνες στα σπίτια των τεσσάρων σε περιοχές της Αττικής, ενώ είχε προηγηθεί έρευνα στην οικία ενός ακόμη ατόμου σε περιοχή της Πελοποννήσου, την 4η Απριλίου 2019.

 

Στις παραπάνω έρευνες βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

 

-3 εξωτερικοί σκληροί δίσκοι.

 

-5 εσωτερικοί σκληροί δίσκοι.

 

-7 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (laptop).

 

-2 κινητά τηλέφωνα.

 

-12 φορητά μέσα ψηφιακής αποθήκευσης (usbflashdrive).

 

-2 κάρτες ψηφιακής αποθήκευσης (microsd).

 

Από τον επιτόπιο έλεγχο στα παραπάνω ψηφιακά πειστήρια, από εξειδικευμένους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, βρέθηκε σε αυτά πλήθος υλικού (φωτογραφίες και βίντεο) σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, πράξεις και για τις οποίες συνελήφθησαν εντός των ορίων της αυτόφωρης διαδικασίας. Για τον πέμπτο ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην παράνομη δραστηριότητα, αλλά δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας.

 

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

 

Σημειώνεται ότι οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές, και παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση, ενώ η δικογραφία τακτικής διαδικασίας υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

World Business

  Προσέγγιση  των HΠA θέλει  η Pωσία

Προσέγγιση των HΠA θέλει …

Mε τον εμπορικό πόλεμο να έχει κλιμακωθεί και την διεθνή κατάσταση να θυμίζει εποχές ψυχρού...

Secret Money

O TABOYΛAPHΣ KAI TA ENAE

O TABOYΛAPHΣ KAI TA ENAE

Mπορεί οι εξελίξεις να τρέχουν γύρω από τα ναυπηγεία Eλευσίνας, αλλά το όνομα του Nίκου...

Αυτοκίνητο

Ξεκινά λιανικές πωλήσεις στην Ελλάδα η Mazda

Ξεκινά λιανικές πωλήσεις στην Ελλάδα η Mazda

Την επίσημη παρουσίασή της στην Αθήνα πραγματοποίησε η Mazda, ξεκινώντας τις λιανικές πωλήσεις οχημάτων της...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.