Νέο ραντεβού για τα Κίτρινα Γιλέκα

Ρντεβού στη γαλλική πρωτεύουσα δίνουν το Σάββατο τα Κίτρινα Γιλέκα, που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις και προειδοποιούν ότι θα στείλουν ηχηρό μήνυμα στον Εμανουέλ Μακρόν. Επί ποδός 60.000 αστυνομικοί.

 

Παρά το κλίμα συγκίνησης για την Παναγία των Παρισίων, παρ' ότι για τους καθολικούς είναι σήμερα Μεγάλο Σάββατο και όλοι προσδοκούν την ελπίδα της Ανάστασης, για τα Κίτρινα Γιλέκα ο αγώνας συνεχίζεται. Η δική τους ελπίδα είναι να δοθεί νέα δυναμική στο κίνημα, ώστε να σταλεί το έσχατο μήνυμα στην κυβέρνηση. Τελεσίγραφο 2 (Ultimatum 2) το έχουν ονομάσει, θεωρώντας ότι το πρώτο τελεσίγραφο είχε ήδη σταλεί με τα επεισόδια της 16ης Μαρτίου.

 

Ο φόβος για την επανάληψη των ταραχών στο, μαρτυρικό πλέον, Παρίσι είναι μεγάλος, αφού από μέρες είχε ορισθεί μέσω Facebook ως ο κατεξοχήν τόπος συνάντησης. Από την Παρασκευή ο υπουργός εσωτερικών Κριστόφ Καστανέ δραματοποίησε την κατάσταση, προειδοποιώντας ότι αναμένεται κάθοδος ταραχοποιών και κουκουλοφόρων του μαύρου μπλοκ στην πρωτεύουσα.

 

"Εμείς από μέρες σας προειδοποιήσαμε για το σημερινό ραντεβού, δική σας ευθύνη είναι να εμποδίσετε τις ταραχές" ανταπάντησαν γνωστές προσωπικότητες των Κίτρινων Γιλέκων. Τελικά, μόνο δύο μεγάλες πορείες έχουν εγκριθεί για το Παρίσι, ενώ παραμένει η απαγόρευση για τα Ηλύσια Πεδία, αλλά και για τη νήσο Cite, όπου βρίσκεται η Παναγία των Παρισίων. Γύρω στις 60.000 υπολογίζονται οι αστυνομικές δυνάμεις που έχουν κινητοποιηθεί σε όλη τη χώρα, ιδιαίτερα στις μεγάλες πόλεις, με αυξημένες σήμερα τις ευκίνητες μονάδες επέμβασης. Οι προληπτικοί έλεγχοι ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί στις εισόδους της πρωτεύουσας και στους σιδηροδρομικούς σταθμούς.

 

Στο μεταξύ, σε συνέντευξη τύπου που ορίσθηκε για την ερχόμενη Πέμπτη, αναμένεται η απάντηση του προέδρου Μακρόν προς τα Κίτρινα Γιλέκα και τον γαλλικό λαό, με βάση τα αποτελέσματα του Μεγάλου Εθνικού Διαλόγου.


protoselida

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Αθλητικά

Β2Run Athens: Το μεγαλύτερο δρομικό εταιρικό after work party

Β2Run Athens: Το μεγαλύτερο δρομικό εταιρικό after work…

Το B2Run Athens, ο μεγαλύτερος Ευρωπαϊκός αγώνας δρόμου αποκλειστικά για εταιρείες, έρχεται για πρώτη φορά...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.