Μπακογιάννης: Ξεκινάμε από την πρόληψη

"Μου λένε 'μην μιλάτε για την ασφάλεια αλλά για την ανασφάλεια γιατί αυτό ζούμε εμείς εδώ'. Αυτό εισπράττω όπου σταθώ και όπου βρεθώ", ανέφερε ο Κώστας Μπακογιάννης σε συνάντηση με κατοίκους στον πεζόδρομο της οδού Ελπίδος στην Πλατεία Βικτωρίας, με πρωτοβουλία του Δικτύου "Μένουμε Πατησίων", στο χώρο του Victoria Square Project.

 

"Ξεκινάμε από την πρόληψη", τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων σημειώνοντας ότι στόχος είναι να έχουμε μία πόλη φιλική στον μόνιμο κάτοικο, στον επισκέπτη, στην οικογένεια και εχθρική στην εγκληματικότητα και την παραβατικότητα.

 

"Η μεγάλη μάχη έχει να κάνει με την καθημερινότητα", υπογράμμισε ενώ μίλησε και για την καταστολή. Σε αυτή την κατεύθυνση τόνισε ότι το σχέδιό του προβλέπει τη δημιουργία ενός Ενιαίου Κέντρου Ασφάλειας που θα συντονίζει όλους τους συναρμόδιους φορείς, τη στενότερη συνεργασία της Ελληνικής με τη Δημοτική Αστυνομία, τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της Δημοτικής Αστυνομίας και αν χρειαστεί, τη συνεργασία του Δήμου και με ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης.

 

"Ήδη γίνεται στο Πεδίον του Άρεως με επιτυχία. Μπορούμε να το πάμε και σε άλλες περιοχές", είπε ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά πως επιμένει στο θέμα της ασφάλειας καθώς στην πόλη κυριαρχεί ο φόβος.

 

"Δεν υπάρχει αριστερή και δεξιά ασφάλεια. Η ασφάλεια είναι ασφάλεια, τελεία. Και πρέπει να κάνουμε όλοι ότι μπορούμε για να την παρέχουμε", υπογράμμισε.

 

"Αυτή είναι η πραγματικότητα και όσο πιο γρήγορα τη δεχτούμε τόσο το καλύτερο για την πόλη μας", σημείωσε ενώ μιλώντας για την Πλατεία Ομονοίας είπε ότι είναι σαν να χωρίζει την Αθήνα στα δύο.

 

"Είναι σαν τοίχος. Πρέπει να τον γκρεμίσουμε. Να πάρουμε γενναίες αποφάσεις", πρόσθεσε και παράλληλα αναφερόμενος στην αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής μίλησε για τον Μεγάλο Περίπατο που ήταν το όραμα της Μελίνας Μερκούρη και την ενοποίηση του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με τον Αρχαιολογικό Μουσείο και το κτίριο του Ακροπόλ. "Το μουσείο έχει 11.000 θεατά ευρήματα και άλλα 200.000 στις αποθήκες. Μπορούμε να στεγάσουμε τη σπουδαιότερη αρχαιολογική συλλογή του πλανήτη και να μετατρέψουμε την ευρύτερη περιοχή σε πόλο έλξης των επισκεπτών", επισήμανε.

 

Για το θέμα της καθαριότητας ο Κώστας Μπακογιάννης ανέφερε ότι παραμένει πρόβλημα για δεκαετίες. "Είναι όλοι οι δήμαρχοι που έχουν περάσει για τα μπάζα; Το πρόβλημα δεν είναι το πρόσωπο του Δημάρχου. Είναι η οργάνωση, το μοντέλο, τα μέσα και τα εργαλεία. Έχουμε καταθέσει ένα ολοκληρωμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα και έχουμε καταγράψει τις ανάγκες. Χρειαζόμαστε ένα νέο σχέδιο για την ανακύκλωση και την καθαριότητα", υπογράμμισε.

 

Συγκεκριμένα είπε ότι πρέπει να ξαναδούμε από την αρχή τα δρομολόγια και τα ωράρια των απορριμματοφόρων, να δούμε πώς θα βγάλουμε ξανά τα σάρωθρα σε όλες τις περιοχές της Αθήνας, να είμαστε αποτελεσματικοί στις προμήθειες και να μην δαιμονοποιούμε εργαλεία και μέσα που μπορούμε να έχουμε στη διάθεσή μας.

 

"Εμείς είμαστε υπέρ και των συμπράξεων με ιδιώτες και λέμε όχι στις απολύσεις και στην ιδιωτικοποίηση. Οφείλουμε να δώσουμε στους εργαζόμενους όλα τα μέσα και τα εργαλεία για να κάνουν τη δουλειά τους. Δεν έχει κανένα λόγο ο πολίτης να πληρώνει το λογαριασμό για τις δικές μας ιδεοληψίες και τα δικά μας μικροπολιτικά συμφέροντα", τόνισε ο Κώστας Μπακογιάννης.

 

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων αναφερόμενος στα ζητήματα που έχουν σχέση με το δημόσιο χώρο, είπε ότι η λογική του προγράμματός του είναι πως έχουμε επτά μικρούς Δήμους, όσες είναι οι Δημοτικές Κοινότητες. Επίσης μίλησε τόσο για τη συντήρηση όσο και για τη φύλαξη του δημόσιου χώρου.

 

"Όλα αυτά τα μικρά που κάνουν τα μεγάλα όπως είναι φωτισμός, η καθαριότητα και το πράσινο", συνέχισε επισημαίνοντας: "Η στρατηγική μας είναι με όσο το δυνατόν λιγότερα να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερα".

 

"Αυτή η πόλη πρέπει να μας χωράει όλους", τόνισε επίσης ο Κώστας Μπακογιάννης αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία. "Έχουμε αποκλείσει πολλούς συνανθρώπους μας. Τους αντιμετωπίζουμε σαν να είναι αόρατοι", συμπλήρωσε και είπε ότι το πρώτο τεχνικό έργο που πρέπει να γίνει είναι για τις ράμπες. Για τα τραπεζοκαθίσματα ξεκαθάρισε ότι θα επιβληθεί ο νόμος και τα παράνομα θα απομακρύνονται. Όσο για τα κάθε λογής εμπόδια στα πεζοδρόμια είπε ότι ο Δήμος οφείλει να τα αφαιρέσει άμεσα και να μην παίζει το παιχνίδι της γραφειοκρατίας.

 

Ο Κώστας Μπακογιάννης είπε επίσης ότι θα έπρεπε ήδη να ισχύει ο κανονισμός που προβλέπει όλα τα δημόσια κτίρια να έχουν δομές πρόσβασης για τα ΑΜΕΑ ενώ αναφέρθηκε σε εργαλεία όπως πχ χρηματοδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ώστε ακόμα και οι πολυκατοικίες να μπορούν να αναπτύξουν σχετικές αναγκαίες υποδομές με σχεδόν άτοκα δάνεια.

 

Σχετικά με το προσφυγικό ο Κώστας Μπακογιάννης είπε ότι "έχουμε αποτύχει" σημειώνοντας ότι μπορεί τη στρατηγική να την χαράσσει η κυβέρνηση αλλά ο Δήμος οφείλει να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.

 

Επ'αυτού έφερε ως παράδειγμα το πρότυπο του Άμστερνταμ και είπε ότι πρέπει να δημιουργηθεί μια πλατφόρμα για όλες τις ΜΚΟ. "Χρειάζεται στρατηγική, στοχοθεσία και αξιολόγηση. Και να δώσουμε έμφαση στα σχολεία", πρόσθεσε αναφέροντας ότι "αυτό εδώ το διαμέρισμα έχει δεχτεί πολύ περισσότερες δομές από αυτές που μπορεί να αντέξει".

 

Τόνισε επίσης ότι η Αθήνα χρειάζεται μια επίθεση Πολιτισμού. "Υπάρχουν ατελείωτες δημιουργικές δυνάμεις, νέες και νέοι καλλιτέχνες. Να τους δώσουμε κίνητρα να αναδείξουν το έργο τους σε όλη την Αθήνα", σημείωσε.


protoselida

World Business

Στο σφυρί vintage δημιουργίες του Margiela

Στο σφυρί vintage δημιουργίες του Margiela

Συλλέκτης τους θα τα πουλήσει σε δημοπρασία του Sotheby's, στο Παρίσι- ανάμεσά και τους πέντε...

Media

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Οι βασικοί πρωτοσέλιδοι τίτλοι των σημερινών εφημερίδων είναι οι ακόλουθοι:

Secret Money

ΣTHN KYΠPO ΛEEI «NAI»

ΣTHN KYΠPO ΛEEI «NAI»

Mπορεί η Έλενα Mπατούρινα, η πλουσιότερη Pωσίδα, να αγόρασε στην Eλλάδα το μεγάλο φωτοβολταϊκό στα...

Αθλητικά

Στο Τάραντο οι 20οί Μεσογειακοί Αγώνες

Στο Τάραντο οι 20οί Μεσογειακοί Αγώνες

Στην πόλη του Τάραντο στην Ιταλία θα διεξαχθούν οι ΧΧ Μεσογειακούς Αγώνες, όπως αποφάσισε η...

Περιβάλλον

Βοδινό και σόγια «καταστρέφουν» τον Αμαζόνιο

Βοδινό και σόγια «καταστρέφουν» τον Αμαζόνιο

Το βοδινό κρέας και η γενετικά μεταλλαγμένη σόγια που αγοράζουν αφειδώς όλες οι χώρες του...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.