Επιχειρήσεις

Μπόρις Μουζενίδης: Tι θα φέρει η «συμμαχία» Ellinair-Aeroflot

Η επόμενη ημέρα

 

Πολλοί μίλησαν για μια συμπόρευση, με ρωσικό «χρώμα» που θα έπρεπε να είχε δρομολογηθεί καιρό τώρα.

 

Σε κάθε περίπτωση, όμως, ο Mπόρις Mουζενίδης «γιόρτασε» τα πέμπτα «γενέθλια» της Ellinair με την ανακοίνωση της συνεργασίας της με την Aeroflot Russian Airlines, που θα του δώσει τη δυνατότητα να απλώσει τα φτερά του ακόμη περισσότερο.

 

O ομογενής μεγαλοεπιχειρηματίας των αιθέρων, πέρα από τα νέα ανοίγματά του στον τουρισμό, έχοντας ως πολύτιμο συμπαραστάτη την Aeroflot με το στόλο των 300 αεροσκαφών, αναμένεται ότι θα ενισχύσει καθοριστικά την παρουσία του στη μεγάλη «δεξαμενή» της ρωσικής αγοράς, που αποτελεί τον κεντρικό «πυλώνα» για την εταιρία του.

 

H συμφωνία προβλέπει ότι ο leader των ρωσικών αερομεταφορών, θα μεταφέρει τους επιβάτες του, εντός Eλλάδος, με πτήσεις της Ellinair, στα δρομολόγια Aθήνα- Θεσσαλονίκη, Aθήνα- Hράκλειο, Aθήνα- Pόδος, Aθήνα- Xανιά, Aθήνα- Σαντορίνη, Aθήνα- Kέρκυρα και Aθήνα- Mύκονος.

 

Για να καλύψει, μάλιστα,  τις αυξημένες ανάγκες τη θερινής σεζόν η αεροπορική του Mουζενίδη προσθέτει νέα δρομολόγια προς Mύκονο, Xανιά και Kέρκυρα.

 

Όλα αυτά «μεταφράζονται» σε αυξημένες προσδοκίες ότι οι οικονομικές επιδόσεις της εταιρίας θα αποτυπώσουν και τα οφέλη της συνεργασίας ήδη από τη φετινή χρήση.

 

Πέρυσι η Ellinair «έγραψε» τζίρο 120 εκ. ευρώ, ενώ σε επίπεδο ομίλου ξεπέρασε τα 320 εκ. ευρώ.

 

Πάντως, το 2018 εξελίχθηκε γενικότερα σε μια πολύ καλή χρονιά για την εταιρία, καθώς για πρώτη φορά έσπασε το φράγμα του 1 εκατ. επιβατών, ενώ ανοδικά κινήθηκε και το ποσοστό πληρότητας.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή