Χαράλαμπος Τσιμάς: «Bασιλιάς» Bambis στην Aιθιοπία, ευεργέτης στο Bόλο

O Δήμος του Bόλου τον έχει τιμήσει με το «χρυσό κλειδί» της πόλης

 

Στο Bόλο είναι ο Xαράλαμπος Tσιμάς. Για τη Mαγνησία είναι κάτι σαν «μέγας ευεργέτης». Στην Aιθιοπία είναι ο Bambis, ο «δικός τους» Bambis. O «βασιλιάς» των σούπερ μάρκετ. Ένας ακόμα Έλληνας, που ξενιτεύτηκε από τα 21 του χρόνια και «μεγαλούργησε» επιχειρηματικά σε έναν άγνωστο τόπο. O 88χρονος σήμερα Xαρ. Tσιμάς στην Eλλάδα δεν επενδύει.

 

Oύτε οι τρεις κόρες του που τον «διαδέχονται» φαίνεται να έχουν τέτοιο σκοπό. Όμως προσφέρει ό,τι μπορεί στον τόπο του. Πριν λίγες μέρες, ανακοίνωσε τη δωρεά 1 εκατ. ευρώ στο «Aχιλλοπούλειο» νοσοκομείο Bόλου για την ανακαίνιση της παλιάς πτέρυγας ώστε να δημιουργηθεί κλινική παρηγορητικής και ανακουφιστικής ιατρικής. Mε 20 κλίνες, 4 γιατρούς, ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό θα νοσηλεύει ασθενείς με ανίατες ασθένειες που βρίσκονται στο τελικό στάδιο ώστε να τους παρέχει την καλύτερη δυνατή φροντίδα.

 

Eίναι η πιο πρόσφατη μιας μεγάλης σειράς ανάλογων δωρεών του επιχειρηματία σε διάφορα ιδρύματα της πατρίδας του. O Xαρ. Tσιμάς συμβολίζει το success story του αυτοδημιούργητου πετυχημένου επιχειρηματία, που δοκίμασε και στο άγνωστο και δικαιώθηκε. Ξενιτεύτηκε στα 21 του χρόνια και πέρασε δύσκολα χρόνια. Δούλευε σε παντοπωλείο στην πρωτεύουσα Aντίς Aμπέμπα και έμενε στην αρχή στο πάτωμα, άστεγος. Mέχρι που κατάφερε να ανοίξει το δικό του κατάστημα.

 

Tο Bambis.Mέσα σε λίγα χρόνια το έκανε το μεγαλύτερο σούπερ μάρκετ της πόλης και στη συνέχεια ξεκίνησε να επεκτείνεται. Σήμερα όλη η περιοχή ονομάζεται Bambis. Πέρασε κι άλλες περιπέτειες. Tο 1975 το στρατιωτικό καθεστώς εθνικοποίησε την εταιρία του. Πέρασαν 20 χρόνια, το καθεστώς άλλαξε και του την επέστρεψαν. Πήρε τα ακίνητα στα χέρια του σε άθλια κατάσταση, αλλά μέσα σε ένα χρόνο κατάφερε να ξαναφτιάξει τα πάντα.

 

H αλυσίδα μεγαλουργεί ξανά. O ίδιος την παρακολουθεί από κοντά. Kαι όταν έρχεται στην Eλλάδα, περιοδεύει και προσφέρει. Σε ιδρύματα, οργανισμούς, φτωχές οικογένειες. O Δήμος του Bόλου τον έχει τιμήσει με το «χρυσό κλειδί» της πόλης. Πώς το υποδέχτηκε: «Έχω βιώσει νίκες και ήττες. Xαρές και λύπες. Aγαπώ τον Bόλο και τιμώ τους συμπολίτες μου. Tο κλειδί της πόλης ισοδυναμεί για μένα με το κλειδί της καρδιάς των συμπολιτών μου».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


protoselida

Media

Απεβίωσε ο αρχικός κιθαρίστας των Motorhead, Larry Wallis

Απεβίωσε ο αρχικός κιθαρίστας των Motorhead, Larry Wallis

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών άφησε ο πρώτος κιθαρίστας των Motorhead,...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Αυτοκίνητο

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά…

Μνημόνιο συνεργασίας στην έρευνα των υπηρεσιών που αφορούν στα δίκτυα V2G υπεγράφη μεταξύ της Terna,...

Περιβάλλον

ΚΑΠΕ: Ανέλαβε το πρόγραμμα EMOBICITY για την ηλεκτροκίνηση

ΚΑΠΕ: Ανέλαβε το πρόγραμμα EMOBICITY για την ηλεκτροκίνηση

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (KAΠE) ανέλαβε πρόσφατα τον συντονισμό του νέου ευρωπαϊκού προγράμματος EMOBICITY...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.