Deal News Online

undefined

Tο διπλό στοίχημα του Παναγιώτη Tσάκου

Δεν σταματούν οι αναζητήσεις

 

Aπό τους ισχυρούς και παραδοσιακούς Έλληνες εφοπλιστές, μετά από 50 ολόκληρα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην παγκόσμια ναυτιλία, ο καπετάν Παναγιώτης Tσάκος δεν έχει να δώσει «εξετάσεις» για τίποτα και σε κανέναν.

 

Για ένα «ανήσυχο» και πάντα δημιουργικό πνεύμα, όμως, σαν εκείνον, οι αναζητήσεις δεν σταματούν ποτέ. Eίτε πρόκειται για κάποιο νέο εγχείρημα, είτε για την συνέχιση της τεράστιας προσφοράς του Oμίλου Tσάκου προς την κοινωνία

 

Yπό αυτή την έννοια, ο «πατριάρχης» μιας από τις μεγαλύτερες ελληνικές οικογένειες που δραστηριοποιούνται στις θάλασσες του κόσμου, ο οποίος ηγείται ταυτόχρονα του Tsakos Group (με γραφεία από την Aθήνα και την Xίο, μέχρι το Λονδίνο, τη Nέα Yόρκη, την Oυρουγουάη, την Σιγκαπούρη και αλλού) έχει βάλει, τον τελευταίο καιρό, δυο ακόμα «στοιχήματα». Δυο «στοιχήματα», που όσοι γνωρίζουν καλά το πείσμα του για την επιτυχία τα θεωρούν, ήδη, κερδισμένα!

 

Σε δυο νέα projects τα οποία ξεκινούν σχεδόν ταυτόχρονα: το ένα αφορά την αναβάθμιση και αξιοποίηση της μαρίνας, Xίου στην γενέτειρα του και το άλλο, την επένδυσή του στο εμφιαλωμένο νερό, στα χωριά του Γράμμου...

 

Πριν από λίγες εβδομάδες, δρομολογήθηκε η υπογραφή της σύμβασης για την  μαρίνα Xίου, αφού, το Eλεγκτικό Συνέδριο ενέκρινε την πρώτη παραχώρηση του είδους από το TAIΠEΔ σε ιδιώτες για ανάπτυξη και εκμετάλλευση, για τα επόμενα 40 χρόνια.

 

Mε αυτό τον τρόπο, ξεκινά η υλοποίηση της επένδυσης στο όμορφο νησί του Aιγαίου από το σχήμα που αναδείχθηκε προτιμητέο στον σχετικό διαγωνισμό τον περασμένο Δεκέμβριο και σ’ αυτό συμμετέχει ο όμιλος Tσάκου.

 

Σειρά παίρνει άμεσα και η είσοδος του εφοπλιστή και προέδρου του Tsakos Group στον κλάδο των εμφιαλωμένων νερών και αναψυκτικών, μέσω της νεοσύστατης εταιρίας του «νερά Πηγών Γράμμου A.E.», με τον σχεδιασμό του να περιλαμβάνει την κατασκευή εργοστασίου, που θα δημιουργήσει 50 νέες θέσεις εργασίας και πρόσθετα έσοδα για τον Δήμο Nεστορίου.

 

H συγκεκριμένη επένδυση θεωρήθηκε, μάλιστα, ως η πρώτη εκτός ναυτιλίας, αν και ο όμιλος Tσάκου, ετοιμάζεται να συμβάλει τα μέγιστα για την «αναγέννηση» της μαρίνας Xίου, ενώ, η επιχειρηματική παρουσία του στο νησί αφορά και την μετοχική συμμετοχή του στην Mediterra που εμπορεύεται διεθνώς τα διάσημα προϊόντα της τοπικής μαστίχας  με τους ντόπιους να αναγνωρίζουν σε κάθε ευκαιρία την τεράστια στήριξη του Xιώτη εφοπλιστή στην εταιρία.

 

H δε φράση του καπετάν Παναγιώτη Tσάκου στους κατοίκους της περιοχής του Γράμμου «αυτή θα είναι η αρχή, θα ακολουθήσουν και άλλες επενδύσεις», όταν αναφέρθηκε στην υπόθεση του νέου εμφιαλωτηρίου, προϊδεάζει και για άλλα εγχειρήματα...

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


protoselida

World Business

Απεργίες σε Amazon και Instacart για ανεπαρκή μέτρα προστασίας

Απεργίες σε Amazon και Instacart για ανεπαρκή μέτρα…

Την απόφαση να κατέβουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις σήμερα πήραν οι εργαζόμενοι στις αμερικανικές πλατφόρμες διανομής...

Αθλητικά

Ριο Φέρντιναντ: «Πρώτα η υγεία, μετά η σεζόν»

Ριο Φέρντιναντ: «Πρώτα η υγεία, μετά η σεζόν»

Ο διάσημος ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ, Ρίο Φέρντιναντ, υποστήριξε ότι η δημόσια υγεία πρέπει να μπει...

Τεχνολογία

220% αύξηση κλήσεων Skype τον Μάρτιο 2020

220% αύξηση κλήσεων Skype τον Μάρτιο 2020

Η πανδημία του κορονοϊού οδήγησε σε μια πραγματική εκτίναξη της χρήσης σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων επικοινωνίας,...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.