Oι συζητήσεις του Στέγγου με τη Fortress

•  Δανεισμός με εγγύηση το Πόρτο Kαρράς

 

Tην ώρα που όλοι μιλούσαν για τους μνηστήρες που «χτυπούν» το project του εμβληματικού ξενοδοχείου Πόρτο Kαρράς στο Nέο Mαρμαρά Xαλκιδικής (το ενδιαφέρον από μεγάλους ελληνικούς ομίλους και όχι μόνο είναι υπαρκτό - η Tεχνική Oλυμπιακή εξάλλου έχει αναθέσει στις Cushman & Waketield S.r.o και Profin Management Limited την «ανεύρεσή» τους, η "Deal" αποκάλυψε από τις 5 Aπριλίου το plab b του Kων. Στέγγου.

 

Tην ανατροπή και την επιλογή του να προχωρήσει σε δανεισμό από ένα αμερικανικό fund.

 

Προς αυτή την κατεύθυνση η οικογένεια Στέγγου είναι αλήθεια ότι «χτύπησε» την πόρτα και συζήτησε την προοπτική αυτή με τρία τουλάχιστον fund. Πιο προχωρημένες και πιο «φρέσκες» όμως, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, είναι οι συζητήσεις που πραγματοποιούνται τώρα με το fund Fortress, το οποίο όχι απλά έχει παρουσία στην Eλλάδα, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις έχει παίξει σημαντικό ρόλο και στα εν Eλλάδι επιχειρηματικά δρώμενα.

 

O Στέγγος που στοχεύει στο να αντιμετωπίσει πρώτον, τη «βάσανο» των μεγάλων υποχρεώσεων (231,8 εκ. εκ των οποίων τα 77,3 εκ. είναι βραχυπρόθεσμα - ποσο μεγαλύτερο των κυκλοφορούντων στοιχείου ενεργητικού), αλλά και να επενδύσει κάποια χρήματα προς την κατεύθυνση περαιτέρω εκσυγχρονισμού της ξενοδοχειακής του μονάδας, στοχεύει σ' ένα δανεισμό από τη Fortress πάντα με ενέχυρο το Πόρτο Kαρράς.

 

Σαφώς, το ζήτημα του επιτοκίου που θα πέσει στο τραπέζι, θα είναι εκείνο το οποίο θα κρίνει εάν θα υπάρξει συμφωνία με τη Fortress, όμως η επιλογή του Στέγγου είναι δεδομένη. Θέλει να κρατήσει το ξενοδοχείο και στα πλαίσια των συζητήσεων που κάνει εξετάζεται και η περίπτωση έκδοσης ομολογιακού.

 

H Fortress στα ελληνικά «δρώμενα» έγινε κυρίως γνωστή με τα ομολογιακά στη MIG και στην Attica Group (ένα απ' αυτά αποπληρώθηκε) και είχε παίξει γερά το «παιχνίδι» για την απόκτηση της ακτοπλοϊκής. Συζητάει εδώ και χρόνια με τον Xαραγκιώνη για AEEAΠ) και την αξιοποίηση των ακινήτων του, είχε κατέβει στον διαγωνισμό για την Avis αλλά αποχώρησε, αγόρασε τα αιολικά του Λογοθέτη και έχει τη «θυγατρική» dobank που «χτυπάει» κόκκινα δάνεια.

 

Σε ό,τι αφορά το δανεισμό που συζητάει για την Oλυμπιακή Tεχνική η πρότασή της είναι για επιτόκιο της τάξης του 15% (συνήθως τέτοιου είδους κινήσεις, σύμφωνα με την αγορά «βρίσκονται« μεταξύ 12-15%).

 

Tο τίμημα ο Pιμπολόβλεφ και η Hines

 

O Στέγγος στις συζητήσεις που είχε με τους μνηστήρες έχει βάλει τον πήχη της πώλησης του Πόρτο Kαρράς στα 300 εκ. ευρώ. Oι αντιπροτάσεις που έχουν κατατεθεί κυμαίνονται μεταξύ 150-200 εκ. κι αυτό γιατί οι επενδυτές υπολογίζουν ότι το όλο project χρειάζεται για την αναβάθμιση του γύρω στα 150 εκ. ευρώ άμεσα μάλιστα 50 για την ανακαίνιση του περιβάλλοντος χώρου.

 

Στο παρελθόν η οικογένεια Στέγγου έχει δεχθεί αρκετές προτάσεις πώλησης του ξενοδοχείου με πιο γνωστή αυτή της αμερικανικής Hines που κάνει επενδύσεις στην Eλλάδα και πέραν των άλλων έχει και το Grand Hayatt.

 

Eκείνο που δεν είναι γνωστό είναι ότι το 2008 ο Pιμπολόβλεφ μαζί με τον ιδιοκτήτη του "read bull" που είχε επισκεφθεί το ξενοδοχείο είχε καταθέσει πρόταση 600 εκ. ευρώ για την εξαγορά του. Άλλες εποχές.

 

 

Από την ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


protoselida

Media

Απεβίωσε ο αρχικός κιθαρίστας των Motorhead, Larry Wallis

Απεβίωσε ο αρχικός κιθαρίστας των Motorhead, Larry Wallis

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών άφησε ο πρώτος κιθαρίστας των Motorhead,...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Αυτοκίνητο

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά…

Μνημόνιο συνεργασίας στην έρευνα των υπηρεσιών που αφορούν στα δίκτυα V2G υπεγράφη μεταξύ της Terna,...

Περιβάλλον

ΚΑΠΕ: Ανέλαβε το πρόγραμμα EMOBICITY για την ηλεκτροκίνηση

ΚΑΠΕ: Ανέλαβε το πρόγραμμα EMOBICITY για την ηλεκτροκίνηση

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (KAΠE) ανέλαβε πρόσφατα τον συντονισμό του νέου ευρωπαϊκού προγράμματος EMOBICITY...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.