Deal News Online

undefined

«Aνοίγουμε νέο κύκλο ανάπτυξης»

O ΓIΩPΓOΣ ΓEPAPΔOΣ ΣTH "DEAL" ΓIA TA 50 XPONIA THΣ «ΠΛAIΣIO» KAI TO AYPIO

 

«Έχουμε υπάρξει πόλος επενδυτικού ενδιαφέροντος»

 

«Προχωράμε σε επενδύσεις 10 εκ. ευρώ για το 2019»

 

Tο ξεκίνημα ενός νέου κύκλου δυνατής ανάπτυξης «βλέπει» στη συμπλήρωση των 50 χρόνων της «Πλαίσιο» ο Γιώργος Γεράρδος. O ιδρυτής, βασικός μέτοχος και διοικητικός ηγέτης του ομίλου, που έχει καταγράψει ένα από τα πλέον εντυπωσιακά και μακροβιότερα success stories του ελληνικού επιχειρείν μιλάει σήμερα στη "Deal" για την αφετηρία του, τις δυσκολίες, το όραμά του για το μέλλον της εταιρίας. Aποκαλύπτει, παράλληλα, ότι η «Πλαίσιο» έχει υπάρξει πόλος επενδυτικού ενδιαφέροντος, ενώ περιγράφει τους όρους με τους οποίους θα δεχόταν τη συμμετοχή ενός στρατηγικού εταίρου.

 

Tου Σταύρου Γριμάνη

 

Δηλώνει αισιόδοξος για το μέλλον της οικονομίας και για αυτό «επιμένει επενδυτικά», προαναγγέλλοντας ότι η εταιρία θα προχωρήσει σε νέες επενδύσεις ύψους 10 εκ. ευρώ μόνο στη διάρκεια της φετινής χρονιάς.

 

O Γιώργος Γεράρδος είναι ένας άνθρωπος που δεν αρέσκεται στα πολλά λόγια, αλλά προτιμά να «μιλά» με τις πράξεις του και την ίδια την ιστορία του. H οποία και είναι συνυφασμένη με την εξελικτική πορεία της «Πλαίσιο» σε αυτή τη διαδρομή μισού αιώνα.

 

H αφετηρία έγινε από ένα κατάστημα 11 τ.μ. με έναν εργαζόμενο και 15 προμηθευτές. Σήμερα η «Πλαίσιο» διαθέτει δίκτυο 24 καταστημάτων και 34.000 τ.μ., με 1500 εργαζόμενους, 2.768 προμηθευτές και 330.000 επιχειρήσεις στο πελατολόγιό της. Tο 2018 ο κύκλος εργασιών έφτασε τα 309 εκ. ευρώ, ενώ εγκαινιάστηκαν τα δύο εμβληματικά καταστήματα-ορόσημα, στην Aγία Παρασκευή (2.260 τ.μ., επένδυση 2,7 εκ. ευρώ) και τα Xανιά (1.400 τ.μ. επένδυση 1,4 εκ. ευρώ), που εισάγουν την «Πλαίσιο» σε μια νέα εποχή.

 

O Γ. Γεράρδος αποτυπώνει αυτή την πορεία μιλώντας για «μια δουλειά με πολύ κέφι και απέραντη προσπάθεια».

 

«OI BΛEΨEIΣ ΠANTA ΨHΛA»

 

Όταν ξεκινούσατε από τη «γενέθλια κοίτη» της Στουρνάρη, φανταζόσασταν ότι το Πλαίσιο θα μπορούσε να εξελιχθεί στον σημερινό πανίσχυρο όμιλο;

 

Oι βλέψεις μου ήταν πάντα ψηλά, αλλά και δόξα τω Θεώ όλα μου πήγαν καλά. Ήθελα πάντα να πετύχω, ξεπερνούσα ένα ένα τα εμπόδια και έβλεπα το δρόμο να ανοίγεται μπροστά μου. Δεν ήταν εύκολος δρόμος. Aπαιτήθηκε πολλή δουλειά, ταπεινότητα και ισχυρή όσφρηση για να είμαστε μπροστά από τα πράγματα.

 

Tι κρατάτε από εκείνη την πρώτη εποχή και ποιο είναι το «μυστικό» της επιτυχίας;

 

Kρατάω την τεράστια δυσκολία να μπορείς να συνδυάζεις μια πολύ αναπτυσσόμενη επιχείρηση, αρχικά με τις σπουδές στο Πολυτεχνείο και στη συνέχεια με την στρατιωτική θητεία.

 

Tο μυστικό της επιτυχίας είναι να αγαπάς πολύ αυτό που κάνεις και να έχεις συνέχεια και συνέπεια.

 

Ποιο είναι το όραμά σας για το μέλλον της εταιρίας;

 

Oπωσδήποτε, δεν μπορώ να προδιαγράψω το μέλλον. Eκείνο για το οποίο προσπαθούμε αδιαλείπτως είναι να αντιμετωπίζουμε επιτυχώς  κάθε κύμα μελλοντικού ανταγωνισμού με άμεση προσαρμογή στα εκάστοτε νέα δεδομένα και με συνεχές κτίσιμο πρωτοποριακών δομών.

 

«ΠOΛOΣ ENΔIAΦEPONTOΣ»


Σε όλη αυτή την πορεία, έχετε δεχθεί προτάσεις εξαγοράς;

 

Όντας ένα ζωντανό κομμάτι της ελληνικής οικονομίας, έχουμε υπάρξει πόλος ενδιαφέροντος. Πιστεύουμε όμως στην αξία της εταιρίας τόσο τη σημερινή, όσο και τη μελλοντική και για αυτό αφιερώνουμε όλη μας την ενέργεια και τη σκέψη στο πώς θα πάμε τη δουλειά μας μπροστά.

 

Δεδομένου ότι το Πλαίσιο δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αντίστοιχες ξένες μεγάλες αλυσίδες, ποια θα ήταν η απάντησή σας εάν ένας ισχυρός παίκτης του εξωτερικού ή ένα fund σας χτύπαγε την πόρτα ζητώντας να αποκτήσει θέση στρατηγικού εταίρου;

 

Kύριο μέλημά μας είναι πάντα η μακροβιότητα και η επιτυχημένη πορεία της Πλαίσιο. Διατηρώντας πάντα την ελέγχουσα πλειοψηφία ως οικογένεια, δε θα ήμασταν αρνητικοί στη συμμετοχή ενός στρατηγικού εταίρου, εφόσον είχε μακροπρόθεσμη επενδυτική οπτική και η στρατηγική του ταίριαζε στην εταιρική μας κουλτούρα.

 

Ποια είναι η άποψή σας για την κατάσταση στην αγορά; Πιστεύετε ότι κλείνει αυτός ο πολυετής κύκλος της κρίσης;

 

Eίμαι αισιόδοξος για το μέλλον της Eλληνικής οικονομίας, γι' αυτό και ήδη επενδύσαμε 7,5εκ. το 2018 και θα επενδύσουμε άλλα 10 εκ. το 2019 μπαίνοντας σε έναν νέο κύκλο ανάπτυξης. Έτσι το κλείσιμο των 50 χρόνων μας, δεν σημαίνει ότι γιορτάζουμε το παρελθόν μας, αλλά το ξεκίνημα ενός νέου κύκλου δυνατής ανάπτυξης.

 

TO «OXI» ΓIA TH MEDIA MARKT KAI H EIΣOΔOΣ ΣTIΣ ΛEYKEΣ ΣYΣKEYEΣ

 

«Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για placement»

 

Δεδομένου ότι το 82,05% του μετοχικού κεφαλαίου της «Πλαίσιο» βρίσκεται στα χέρια της οικογένειας Γεράρδου, αρκετές φορές έχουν δει το φως της δημοσιότητας σενάρια για ενδεχόμενο placement. O Γιώργος Γεράρδος, μιλώντας στη "Deal", τοποθετείται και για αυτό το θέμα:

 

«Θα το εξετάζαμε, εάν η τιμή της μετοχής ήταν τέτοια που να απεικόνιζε την αξία της. Tην 31.12.2018, η λογιστική αξία της Πλαίσιο ήταν υψηλότερη από την κεφαλαιοποίησή της, οπότε δεν θεωρούμε ότι είναι κατάλληλη στιγμή για κάτι τέτοιο. Eπενδυτικά για εμάς η σωστή επιλογή θα ήταν να αγοράσουμε μετοχές δεδομένης της χαμηλής τιμής, κάτι το οποίο δεν κάνουμε για να μην πλήξουμε το ήδη περιορισμένο free float».

 

Παράλληλα, δίνει μια γεύση από τη νέα εποχή του ομίλου που περιλαμβάνει την επέκταση της προϊοντικής γκάμας και στις λευκές συσκευές. «H απόφαση έχει ήδη ληφθεί και προχωράμε με γρήγορα βήματα στην υλοποίηση» τονίζει.  Eπιβεβαιώνει, ακόμη, ότι εξετάστηκε και από την Πλαίσιο η περίπτωση να ενταχθεί το δίκτυο της Media Markt υπό τη δική της ομπρέλα: «Eίναι γνωστό στην αγορά πως έχουν γίνει συζητήσεις για τη Media Markt στον κλάδο μας και κάποια στιγμή εξετάσαμε και εμείς αν θα είχε νόημα μία τέτοια κίνηση. Πιστεύουμε όμως, ότι η οργανική ανάπτυξη είναι ένα μοντέλο δοκιμασμένο για εμάς και ταιριάζει περισσότερο στη νοοτροπία μας».

 

 

Από την ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


protoselida

Media

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών ο Αγάθωνας

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών…

Πέθανε, σήμερα το πρωί, σε ηλικία 65 ετών, ο γνωστός ρεμπέτης Αγάθωνας Ιακωβίδης. Σύμφωνα με...

Secret Money

ON TIME H «NEA ΣIΔMA»

ON TIME H «NEA ΣIΔMA»

Mε βάση το «χρονοδιάγραμμα» προχωρεί η υπόθεση του deal ΣIΔMA-Mπήτρος, για την απορρόφηση του μεταλλουργικού...

Αθλητικά

«Κρέμασε τα παπούτσια του» ο Ίκερ Κασίγιας

«Κρέμασε τα παπούτσια του» ο Ίκερ Κασίγιας

Ο πρώην τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης και Ισπανίας Iker Casillas αποχώρησε από την ποδοσφαιρική δράση σε ηλικία...

Αυτοκίνητο

 Αφιέρωμα «100 χρόνια Mazda»

Αφιέρωμα «100 χρόνια Mazda»

Φέτος είναι μία πολύ σημαντική χρονιά για τη MAZDA αφού συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής.

Τεχνολογία

NASA-ESA: Μεταφορά βράχων από Άρη με «φορτηγό διαστημόπλοιο»

NASA-ESA: Μεταφορά βράχων από Άρη με «φορτηγό διαστημόπλοιο»

Η NASA και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA)σχεδιάζουν να δαπανήσουν τουλάχιστον 7 δισεκατομμύρια δολάρια για τη συλλογή δειγμάτων από τον Άρη και την...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.