Παραμένει έκδηλο το ενδιαφέρον της Apple για την αυτοκίνηση

O τεχνολογικός κολοσσός εξερευνά νέους τρόπους κυκλοφορίας οχημάτων χωρίς οδηγό, μέσω νέων αισθητήρων LIDAR.

 

Πολύ μελάνι είχε χυθεί αναφορικά με το Project Titan, το οποίο ασχολείται με τον σχεδιασμό οχημάτων από την πλευρά της Apple. Αρχικά, είχε γίνει λόγος για το ενδεχόμενο η Apple να παρουσιάσει ένα δικό της όχημα, αλλά γρήγορα εγκαταλείφθηκαν οι προσπάθειες αυτές από την πλευρά της αμερικανικής εταιρείας. Παρόλα αυτά, το Project Titan της Apple θεωρήθηκε ότι συνεχίζει να τρέχει κανονικά, χωρίς όμως να γίνονται γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για αυτό. Πολλές ήταν οι πηγές που έβγαλαν το συμπέρασμα ότι το Project Titan έχει εγκαταλειφθεί πλήρως από την πλευρά της Apple.

 

Οι πληροφορίες που είδαν προσφάτως το φως της δημοσιότητας αποδεικνύουν ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Το πρακτορείο Reuters εκτιμά ότι είναι ακόμα ενεργή μία ομάδα της Apple, η οποία εργάζεται πάνω σε ειδικούς αισθητήρες LIDAR, με προφανή στόχο την ανάπτυξη οχημάτων που μπορούν να κινούνται χωρίς οδηγό. Μάλιστα, ο αισθητήρας LIDAR που αναπτύσσει η Apple, εκτιμάται ότι θα βασίζεται αποκλειστικά και μόνο σε τεχνολογία της Apple και όχι σε τρίτους κατασκευαστές.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ίδια η Apple, παραδέχεται ότι έχει στο ανθρώπινο δυναμικό της μία ομάδα πολύ εξειδικευμένων επιστημόνων, η οποία δεν ασχολείται αποκλειστικά και μόνο σε μία εργασία, αλλά σε διάφορα σχέδια που εκμεταλλεύονται την τεχνολογία machine learning, όπως είναι και η αυτόνομη κίνηση των οχημάτων χωρίς οδηγό. Έτσι, η Apple αποκαλύπτει πως το Project Titan αποτελεί ένα από τα πιο φιλόδοξα σχέδια machine learning που έχει αναλάβει μέχρι τώρα.

 

Για την Apple φαίνεται πως η υπόθεση των αυτόνομων συστημάτων οδήγησης είναι πολύ σημαντική, ενώ η ολοκλήρωση του σχεδίου αποτελεί μία πρόκληση για τον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης. Αυτό έχει φανεί και στα όσα έχει αποκαλύψει μέχρι σήμερα και ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, o Tim Cook.


protoselida

World Business

Στο σφυρί vintage δημιουργίες του Margiela

Στο σφυρί vintage δημιουργίες του Margiela

Συλλέκτης τους θα τα πουλήσει σε δημοπρασία του Sotheby's, στο Παρίσι- ανάμεσά και τους πέντε...

Media

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Οι βασικοί πρωτοσέλιδοι τίτλοι των σημερινών εφημερίδων είναι οι ακόλουθοι:

Secret Money

ΣTHN KYΠPO ΛEEI «NAI»

ΣTHN KYΠPO ΛEEI «NAI»

Mπορεί η Έλενα Mπατούρινα, η πλουσιότερη Pωσίδα, να αγόρασε στην Eλλάδα το μεγάλο φωτοβολταϊκό στα...

Αθλητικά

Στο Τάραντο οι 20οί Μεσογειακοί Αγώνες

Στο Τάραντο οι 20οί Μεσογειακοί Αγώνες

Στην πόλη του Τάραντο στην Ιταλία θα διεξαχθούν οι ΧΧ Μεσογειακούς Αγώνες, όπως αποφάσισε η...

Περιβάλλον

Βοδινό και σόγια «καταστρέφουν» τον Αμαζόνιο

Βοδινό και σόγια «καταστρέφουν» τον Αμαζόνιο

Το βοδινό κρέας και η γενετικά μεταλλαγμένη σόγια που αγοράζουν αφειδώς όλες οι χώρες του...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.