Κερδοφόρο το 2018 για την Candy Hoover Hellas

Αύξηση τζίρου κατά 20% εμφάνισε το 2018 η Candy Hoover Hellas Α.Ε., φθάνοντας τα 15,6 εκατομμύρια ευρώ. Αύξηση η οποία καταγράφηκε σε όλα τα επίπεδα: και στη μικτή και στην καθαρή κερδοφορία και στα μερίδια αγοράς και συνολικά στην παρουσία της στην αγορά λευκών συσκευών.

 

Όπως σχολίασε ο Country Manager της εταιρίας, Άγγελος Μέξας «...είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι για την επίτευξη ενός στρατηγικού μας στόχου, ο οποίος έχει τεθεί από το 2014 και αποτελεί το πρώτο σκαλί για να συνεχίσουμε την ανάπτυξη με τον ίδιο δυναμισμό και αποφασιστικότητα. Εξίσου σημαντικό είναι πως μαζί μας "μεγάλωσαν" και οι συνεργάτες μας της λιανικής, που πίστεψαν στο όραμα μας. Έχουμε μια ισχυρή ομάδα, και με συστηματική δουλειά και πολύ εστιασμένα φέραμε αυτό το αποτέλεσμα, αναπτύσσοντας τις πωλήσεις και τα μερίδια αγοράς σε όλες τις κατηγορίες που είχαμε στοχεύσει, και μάλιστα με αύξηση της μέσης τιμής λιανικής πώλησης των συσκευών μας. Συμμετέχοντας έτσι και στον τζίρο και την κερδοφορία των συνεργατών μας στην λιανική».

 

Πιο συγκεκριμένα, η συνολικά θετική επίδοση -και πάντα εντός ενός δύσκολου οικονομικού περιβάλλοντος- ήρθε τόσο από την αύξηση πωλήσεων των μεγάλων συσκευών (+22%) όσο και των μικροσυσκευών (+13%).

 

Ιδιαίτερα υψηλή ήταν η επίδοση στις εντοιχισμένες συσκευές, όπου η ανάπτυξη του τζίρου ξεπέρασε το 65%. Σε αυτή την κατηγορία εμφανίστηκε πρώτη φορά στην Ελλάδα η Hoover με τη νέα premium σειρά συσκευών της, ενώ η Candy έθεσε νέα στάνταρτ, προσφέροντας φούρνους χωρητικότητας έως και 80 λίτρων, με υποβοήθηση ατμού, υδρόλυση, διαχείριση μέσω Wi-Fi και πολλές ακόμη λειτουργίες για ακόμη μεγαλύτερη ευκολία. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της εταιρίας, το μερίδιο της στην αγορά εντοιχισμού έχει ήδη ξεπεράσει το 7%, με σημαντικό περιθώριο βελτίωσης.

 

Περνώντας στο χώρο των μικροσυσκευών, η Hoover κατέχει ήδη στην Ελληνική αγορά τη δεύτερη θέση σε πωλήσεις λιανικής σε σκούπες. Μια εξέλιξη που το 2018 ήρθε κυρίως από τα καινοτόμα μοντέλα κλασικών σκουπών, με σακούλα και χωρίς, που συνδυάζουν υψηλές επιδόσεις με αθόρυβη λειτουργία. Ταυτόχρονα η εταιρία, λανσάρισε νέες καινοτόμες κατηγορίες επαναφορτιζόμενων σκουπών (Sticks) με μεγάλη απήχηση, καθώς είναι πολύ εύκολες σε χρήση και αποθήκευση.

 

Όπως δήλωσε ο κ. Μέξας, το πλάνο για το 2019 είναι εξίσου φιλόδοξο: «Είμαστε σίγουροι ότι η εταιρία δεν έχει δείξει ακόμη την πλήρη δυναμική της στην Ελληνική αγορά και έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή πλάνο στρατηγικής ανάπτυξης για την επόμενη τετραετία. Επιπρόσθετα, το 2019 ξεκίνησε με την ολοκλήρωση συγχώνευσης του ομίλου Candy με την Qingdao Haier, τον κατασκευαστή λευκών συσκευών με τις μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως. Γεγονός που από μόνο του μας προσφέρει νέες προοπτικές και δυναμική για την υλοποίηση των σχεδίων μας. Πλέον διαθέτουμε πολύ σημαντικές μάρκες, τεχνολογίες και προϊόντα που μπορούν να ενισχύσουν περαιτέρω την δραστηριότητα και κερδοφορία των συνεργατών μας στην λιανική».

 

Έτσι η Candy Hoover Hellas A.E. στοχεύει για το 2019 σε διψήφια ανάπτυξη, χωρίς να υπολογίζεται η όποια οργανική βελτίωση από νέες δραστηριότητες.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

World Business

Tριπλασιασμός των κερδών της Lenovo

Tριπλασιασμός των κερδών της Lenovo

Τριπλασιάστηκαν τα τριμηνιαία κέρδη της κινεζικής εταιρείας Lenovo, καθώς οι ισχυρές πωλήσεις υπολογιστών βοήθησαν τη...

Media

Μέχρι πότε μεταδίδονται πολιτικές διαφημίσεις και δημοσκοπήσεις

Μέχρι πότε μεταδίδονται πολιτικές διαφημίσεις και δημοσκοπήσεις

Μια ανάσα πριν τις κάλπες για τις Ευρωεκλογές και τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές και η προεκλογική περίοδος των...

Secret Money

Ο Ταβουλάρης και το ΕΝΑΕ

Ο Ταβουλάρης και το ΕΝΑΕ

Mπορεί οι εξελίξεις να τρέχουν γύρω από τα ναυπηγεία Eλευσίνας, αλλά το όνομα του Nίκου...

Αυτοκίνητο

Ξεκινά λιανικές πωλήσεις στην Ελλάδα η Mazda

Ξεκινά λιανικές πωλήσεις στην Ελλάδα η Mazda

Την επίσημη παρουσίασή της στην Αθήνα πραγματοποίησε η Mazda, ξεκινώντας τις λιανικές πωλήσεις οχημάτων της...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.