Πωλητήριο στη Links of London βάζει η Folli Follie Προτεινόμενο

Την προσπάθειά της να αποφύγει τη χρεοκοπία η Folli Follie φέρεται πως εξετάζει την πώληση της θυγατρικής της Links of London.

 

Την πληροφορία μεταδίδει η βρετανική Telegraph, η οποία σημειώνει πως η Folli Follie σκέφτεται να διακόψει τη στήριξή της προς την Links of London, την οποία συνεχίζει να ενισχύει οικονομικά, εξέλιξη που θα άνοιγε τον δρόμο για την πώληση της συγκεκριμένης θυγατρικής.

 

Την ίδια στιγμή, πάντως, όπως αναφέρει η Telegraph, η Links of London έχει θέσει σε εφαρμογή ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης των δραστηριοτήτων της, ενώ εξετάζει την εφαρμογή προγράμματος εθελουσίας εξόδου, προκειμένου να μειώσει το κόστος μισθοδοσίας της και να ενισχύσει τα οικονομικά της.

 

Σύμφωνα με στελέχη της συνεργάζεται με την Deloitte για ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης, μετά την αύξηση των like-for-like πωλήσεών της από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα κατά 3%, που είναι η πρώτη αύξηση που εμφανίζει η εταιρεία εδώ και τρία χρόνια.

 

Όπως αναφέρει η Telegraph, η εταιρεία έχει προχωρήσει σε πλάνο αναδιάρθρωσης υπό τη νέα CEO Annia Spiliopoulos, το οποίο περιλαμβάνει κλείσιμο 15 καταστημάτων στις ΗΠΑ, με αποχώρηση 85 εργαζομένων και μεταφορά της έδρας ξανά στο Λονδίνο.

 

Αυτά τα μέτρα έχουν μειώσει τα κόστη της κατά 5 εκατ. λίρες ενώ η Links of London έχει εμφανίσει και έκτακτη εξοικονόμηση 2 εκατ. λιρών από τη συγχώνευση των τμημάτων μάρκετινγκ και την επαναδιαπραγμάτευση συμβάσεων με προμηθευτές.

 

Παράλληλα, η Telegraph κάνει αναφορά  και στο οικονομικό σκάνδαλο που έχει πλήξει τη Folli Follie, σημειώνοντας ότι πέρυσι αποκαλύφθηκε ότι η εταιρεία είχε «φουσκώσει» τις πωλήσεις της στην Ασία κατά 90%, με αποτέλεσμα αντί για ζημίες ύψους 45 εκατ. δολαρίων το 2017 να εμφανίσει κέρδη ύψους 316 εκατ. δολαρίων.

 

Εξέλιξη που, όπως σημειώνει, είχε ως αποτέλεσμα να αποδοθούν ποινικές κατηγορίες στους ιδρυτές της Folli Follie και να επιβληθεί στην εταιρεία πρόστιμο ύψους 20 εκατ. ευρώ από τις ρυθμιστικές αρχές στην Ελλάδα για χειραγώγηση της αγοράς, προσθέτοντας ότι η εταιρεία βρίσκεται ακόμη σε διαδικασία διαπραγματεύσεων με τους ομολογιούχους για το σχέδιο αναδιάρθρωσή της.

 

Υπενθυμίζεται ότι χθες, έγινε γνωστό ότι από το χαρτοφυλάκιο της Folli Fiollie αποκολλάται η Samsonite. H συγκεκριμένη φίρμα στην Ελλάδα πραγματοποιεί κύκλο εργασιών της τάξης των 7 εκατ. ευρώ. Η αντιπροσωπία περνά στο χαρτοφυλάκιο της μικτής εταιρίας RVU Distribution, που έχουν συστήσει ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Στράτος και το γκρουπ μετόχων της Αττικά Πολυκαταστήματα, στην οποία έχει περιέλθει και η φίρμα Scotch&Soda.

 

Από το χαρτοφυλάκιο της FF έχουν αποχωρήσει η αυστραλιανή φίρμα υποδημάτων UGG, καθώς και οι φίρμες Ermenegildo Zegna, Guess Jeans, αλλά και η γαλλική φίρμα μαγιό Vilebrequin.


protoselida

Media

Απεβίωσε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Δημήτρης Λυμπερόπουλος

Απεβίωσε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Δημήτρης Λυμπερόπουλος

Πέθανε σε ηλικία 95 ετών ο Δημήτρης Λυμπερόπουλος, δημοσιογράφος και βιογράφος του Αριστοτέλη Ωνάση.Σύμφωνα...

Secret Money

AKOMH ΣTO «MAYPO»

AKOMH ΣTO «MAYPO»

Tο επισημάναμε από την προηγούμενη εβδομάδα, ότι η ιστοσελίδα της PAE έχει «πέσει» εδώ και...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.