Πράσινα πρόσημα για την Revoil

Επιστροφή στα κέρδη για την REVOIL μετά από 2 χρόνια.

 

Ειδικότερα η εταιρεία κατέγραψε κέρδη προ φόρων 1,42 εκατ. ευρώ έναντι δημοσιευμένων 4,9 εκατ. ευρώ ζημιών το 2017.

 

Πως έγινε η επαναφορά στην κερδοφορία


Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία η επιστροφή της σε θετικά πρόσημα οφείλεται κυρίως στην ενίσχυση του μεικτού κέρδους λόγω των εμπορικών συμφωνιών που πέτυχε με τους προμηθευτές της καθώς και στην προώθηση μείγματος προϊόντων με υψηλότερα περιθώρια.

 

Αξίζει δε να σημειωθεί πως η κερδοφορία επανήλθε μετά από δύο ζημιογόνες χρήσεις που είχαν επιβαρυνθεί από την αποτίμηση - πώληση

 

συμμετοχής και την πώληση παγίων στοιχείων, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

 

Οι πωλήσεις ανήλθαν στα €719,63 εκατ. το 2018 από €708,2 εκατ. το 2017 παρουσιάζοντας οριακή αύξηση κατά 1,61% κυρίως λόγω της σημαντικής ανόδου των διεθνών τιμών των καυσίμων (τους πρώτους μήνες του 2018), καθώς οι συνολικοί πωλούμενοι όγκοι καυσίμων της εταιρείας κινήθηκαν χαμηλότερα. Οι συνολικές πωλούμενες ποσότητες των καυσίμων της Εταιρίας ανήλθαν στα 741,6 εκατ. λίτρα, έναντι 782 εκατ. λίτρα το 2017, εμφανίζοντας πτώση 5,2%.

 

Πιο αναλυτικά οι πωλούμενες ποσότητες πετρελαίου κίνησης κατέγραψαν απώλειες 2,8%, οι βενζίνες 7,8% και το πετρέλαιο θέρμανσης 17% περίπου. Στον αντίποδα οι πωλήσεις marine και μαζούτ ενισχύθηκαν κατά 40% και 4% αντίστοιχα.

 

Το μικτό κέρδος της Εταιρίας ανήλθε στα 23,94 εκατ. ευρώ το 2018, συγκρινόμενο με το αντίστοιχο μέγεθος ποσού 22,83 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης.

 

Tα αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) της Εταιρίας ανήλθαν στα €7,61 εκατ. τη χρήση 2018 έναντι €1,70 εκατ. το 2017 που είχαν συμπιεστεί λόγω της πώλησης παγίου και συμμετοχής.

 

Σε επίπεδο αποτελεσμάτων μετά από φόρους η Εταιρεία έκλεισε με κέρδη €1,47 εκατ. από ζημιές €4,58 εκατ. τη χρήση του 2017.

 

Το 2018 ήταν για την εγχώρια αγορά πετρελαιοειδών μια ακόμα χρονιά υποχώρησης των συνολικών πωλούμενων όγκων κυρίως λόγω της σημαντικής μείωσης των πωλήσεων στο πετρέλαιο θέρμανσης τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους, των μεταβολών στις διεθνείς τιμές πώλησης των καυσίμων οι οποίες διέγραψαν αρκετά υψηλότερα επίπεδα από αρχές του 2018 κλείνοντας με σημαντική πτώση τους δύο τελευταίους μήνες του έτους και τέλος το περιορισμένο διαθέσιμο εισόδημα των καταναλωτών λόγω της πολύχρονης κρίσης.

 

Το δίκτυο


Η REVOIL ακολούθησε την πορεία της αγοράς, ενισχύοντας παράλληλα το δίκτυο πρατηρίων της με 50 νέες συνεργασίες , διεύρυνε την οικογένεια προϊόντων της με σήμα τον πάνθηρα με την προώθηση της Αμόλυβδης βενζίνης Revolution 95 οκτανίων και ενισχύοντας περαιτέρω το πετρέλαιο κίνησης diesel Revolution, ενώ μέσω των εμπορικών της συμφωνιών βελτίωσε σημαντικά την κερδοφορία της η οποία θα ήταν μεγαλύτερη αν δεν λάμβανε χώρα η απότομη πτώση των τιμών των αποθεμάτων στα τέλη του έτους.

 

Τι προβλέπεται για το 2019


Το 2019 για τον κλάδο αναμένεται χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές σε σχέση με το 2018, με τη REVOIL να στοχεύει στην περαιτέρω ενδυνάμωση της κερδοφορίας της (ήδη το Α΄ τρίμηνο 2019 διαγράφεται αρκετά καλύτερο από το αντίστοιχο περσινό) η οποία θα προέλθει κυρίως:

 

- Από την αύξηση των πωλήσεων με την ανάπτυξη των εμπλουτισμένων καυσίμων της αμόλυβδης βενζίνης 95 revolution και του πετρελαίου κίνησης diesel revolution.

 

- Την επέκταση του δικτύου πρατηρίων με νέα σημεία σε περιοχές όπου η Εταιρεία έχει μικρή παρουσία όπως στα Βόρεια προάστια της Αθήνας, στο κέντρο μεγάλων πόλεων (Θεσσαλονίκη, Πάτρα κ.α.) και σε κεντρικούς οδικούς άξονες.

 

- Την ανάπτυξη της κάρτας στόλου των επαγγελματιών, μέσω νέων συνεργασιών και το λανσάρισμα της νέας κάρτας Revoil για τους καταναλωτές.

 

- Την περαιτέρω μείωση του τραπεζικού της δανεισμού.

 

 

 


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

World Business

Σε κατήφορο τα κέρδη της Julius Baer

Σε κατήφορο τα κέρδη της Julius Baer

Ο ελβετικός τραπεζικός όμιλος Julius Baer ανακοίνωσε πτώση 19% στα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη στο α΄...

Secret Money

H ανάπλαση της οδού Πειραιώς και το project των 200 εκ.

H ανάπλαση της οδού Πειραιώς και το project…

Eδώ και πολλά χρόνια ως αφήγημα, ως στόχο και ως προοπτική εχει μπει σε πρώτο...

Αυτοκίνητο

Volvo Cars: Ανακαλεί 507.000 οχήματα λόγω κινδύνου φωτιάς

Volvo Cars: Ανακαλεί 507.000 οχήματα λόγω κινδύνου φωτιάς

H σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία Volvo Cars ανακαλεί 507.000 οχήματά της παγκοσμίως, λόγω ελαττωματικού εξαρτήματος στον...

Περιβάλλον

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Τροποποίηση διαχείρισης απορριμμάτων με ΣΔΙΤ

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Τροποποίηση διαχείρισης απορριμμάτων με ΣΔΙΤ

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξέδωσε απόφαση τροποποίησης των περιβαλλοντικών όρων του έργου «Ολοκληρωμένη Διαχείριση...

Τουρισμός

Μειωμένη η ταξιδιωτική κίνηση τον Μάιο

Μειωμένη η ταξιδιωτική κίνηση τον Μάιο

Πλεόνασμα 1.361 εκατ. ευρώ εμφάνισε το ταξιδιωτικό ισοζύγιο τον Μάιο του 2019, έναντι πλεονάσματος 1.262...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.