Ψαρά: Πρόγραμμα τουριστικής προβολής για το 2019

Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών ενέκρινε το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του για το 2019 με  κυρίαρχο στοιχείο την προβολή της πολιτισμικής και ιστορικής ταυτότητας του νησιού, σε συνδυασμό με μορφές εναλλακτικού τουρισμού και τουρισμού εμπειρίας.

 

Οι βασικοί άξονες του προγράμματος καλύπτουν ένα μεγάλο μέρος των διαθέσιμων εργαλείων και τεχνικών για την προβολή του τουριστικού προϊόντος των Ψαρών. Αναλυτικά, το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις εξής δράσεις:

 

-Διοργάνωση ημερίδας για την ανάπτυξη του Αλιευτικού Τουρισμού: Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση των επαγγελματιών αλιέων που δραστηριοποιούνται στο νησί για την ανάπτυξη του αλιευτικού τουρισμού, που τα τελευταία χρόνια έχει μια ανοδική πορεία στη Μεσόγειο, δίνοντας τη δυνατότητα στον επισκέπτη να μπει σε επαγγελματικό σκάφος είτε για αναψυχή είτε για να δει τον επαγγελματία να ψαρεύει, είτε για να ψαρέψει ο ίδιος.

 

-Δημιουργία Σημείου Ενημέρωσης στο λιμάνι, με σκοπό την ενημέρωση των επισκεπτών του νησιού, σχετικά με διαμονή, διασκέδαση, πολιτιστικές, αθλητικές δραστηριότητες και λοιπές δραστηριότητες σχετικά με τα Ψαρά. Επίσης, θα παρέχουν στους επισκέπτες διαφημιστικά και τουριστικά έντυπα του Δήμου Ψαρών, όπως τον έντυπο τουριστικό οδηγό, τον χάρτη του νησιού και έντυπο εναλλακτικών δραστηριοτήτων.

\

-Κατασκευή και τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων με εποπτικό υλικό στα σημαντικότερα μνημεία και σημεία ενδιαφέροντος του νησιού, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να ενημερώνονται εύκολα για τα ιστορικά γεγονότα των Ψαρών, που αποτελούν σημείο αναφοράς για το νησί.

 

-Διερεύνηση δυνατότητας ανάπτυξης και προσέλκυσης μαθητικών και εκπαιδευτικών εκδρομών, αξιοποιώντας την πλούσια ιστορική κληρονομιά των Ψαρών.

 

-Δημιουργία σύγχρονης και ελκυστικής ιστοσελίδας και πραγματοποίηση στοχευμένης ηλεκτρονικής διαφήμισης.

 

- Επανεκτύπωση, ψηφιοποίηση του τουριστικού οδηγού και εκτύπωση διαφημιστικών εντύπων για τα μνημεία και τα αξιοθέατα του νησιού.


protoselida

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Αθλητικά

Νικήτρια η Στεφανίδη στο Diamond League του Μπέρμιγχαμ

Νικήτρια η Στεφανίδη στο Diamond League του Μπέρμιγχαμ…

Έναν ακόμη αγώνα που επιβεβαιώνει την καλή αγωνιστική της κατάσταση πραγματοποίησε σήμερα (18/8) η Κατερίνα...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.