Ψαρά: Πρόγραμμα τουριστικής προβολής για το 2019

Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών ενέκρινε το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του για το 2019 με  κυρίαρχο στοιχείο την προβολή της πολιτισμικής και ιστορικής ταυτότητας του νησιού, σε συνδυασμό με μορφές εναλλακτικού τουρισμού και τουρισμού εμπειρίας.

 

Οι βασικοί άξονες του προγράμματος καλύπτουν ένα μεγάλο μέρος των διαθέσιμων εργαλείων και τεχνικών για την προβολή του τουριστικού προϊόντος των Ψαρών. Αναλυτικά, το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις εξής δράσεις:

 

-Διοργάνωση ημερίδας για την ανάπτυξη του Αλιευτικού Τουρισμού: Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση των επαγγελματιών αλιέων που δραστηριοποιούνται στο νησί για την ανάπτυξη του αλιευτικού τουρισμού, που τα τελευταία χρόνια έχει μια ανοδική πορεία στη Μεσόγειο, δίνοντας τη δυνατότητα στον επισκέπτη να μπει σε επαγγελματικό σκάφος είτε για αναψυχή είτε για να δει τον επαγγελματία να ψαρεύει, είτε για να ψαρέψει ο ίδιος.

 

-Δημιουργία Σημείου Ενημέρωσης στο λιμάνι, με σκοπό την ενημέρωση των επισκεπτών του νησιού, σχετικά με διαμονή, διασκέδαση, πολιτιστικές, αθλητικές δραστηριότητες και λοιπές δραστηριότητες σχετικά με τα Ψαρά. Επίσης, θα παρέχουν στους επισκέπτες διαφημιστικά και τουριστικά έντυπα του Δήμου Ψαρών, όπως τον έντυπο τουριστικό οδηγό, τον χάρτη του νησιού και έντυπο εναλλακτικών δραστηριοτήτων.

\

-Κατασκευή και τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων με εποπτικό υλικό στα σημαντικότερα μνημεία και σημεία ενδιαφέροντος του νησιού, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να ενημερώνονται εύκολα για τα ιστορικά γεγονότα των Ψαρών, που αποτελούν σημείο αναφοράς για το νησί.

 

-Διερεύνηση δυνατότητας ανάπτυξης και προσέλκυσης μαθητικών και εκπαιδευτικών εκδρομών, αξιοποιώντας την πλούσια ιστορική κληρονομιά των Ψαρών.

 

-Δημιουργία σύγχρονης και ελκυστικής ιστοσελίδας και πραγματοποίηση στοχευμένης ηλεκτρονικής διαφήμισης.

 

- Επανεκτύπωση, ψηφιοποίηση του τουριστικού οδηγού και εκτύπωση διαφημιστικών εντύπων για τα μνημεία και τα αξιοθέατα του νησιού.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

Media

8η Διεθνής Συνάντηση για την Υβριδική Τηλεόραση στην Αθήνα

8η Διεθνής Συνάντηση για την Υβριδική Τηλεόραση στην…

Η Αθήνα θα φιλοξενήσει την 8η Διεθνή Συνάντηση για την Υβριδική Τηλεόραση στις 21 και...

Secret Money

Ο Ταβουλάρης και το ΕΝΑΕ

Ο Ταβουλάρης και το ΕΝΑΕ

Mπορεί οι εξελίξεις να τρέχουν γύρω από τα ναυπηγεία Eλευσίνας, αλλά το όνομα του Nίκου...

Αθλητικά

Εφυγε από τη ζωή ο θρυλικός  «Σαμψών»

Εφυγε από τη ζωή ο θρυλικός «Σαμψών»

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 90 ετών άφησε ο παλαιστής Γιάννης Κεσκελίδης, που έμεινε...

Αυτοκίνητο

Ξεκινά λιανικές πωλήσεις στην Ελλάδα η Mazda

Ξεκινά λιανικές πωλήσεις στην Ελλάδα η Mazda

Την επίσημη παρουσίασή της στην Αθήνα πραγματοποίησε η Mazda, ξεκινώντας τις λιανικές πωλήσεις οχημάτων της...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.