Ισχυρά κέρδη για την Deutsche Bank το α' τρίμηνο

Τα καθαρά κέρδη της Deutsche Bank για το πρώτο τρίμηνο αγγίζουν τα 201 εκατ. ευρώ, ξεπερνώντας κάθε πρόβλεψη, καθώς πρόκειται για άνοδο 67% από την αντίστοιχη περσινή περίοδο ενώ είναι υψηλότερα από τα 29 εκατ. που προέβλεπαν αναλυτές έρευνας του Reuters.

 

Τα έσοδα υποχώρησαν 9%. «Τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου δείχνουν τη δύναμη και τη συνεχιζόμενη πρόοδο στην εκτέλεση των σχεδίων μας, σε ένα πολύ προκλητικό περιβάλλον αγοράς», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της, Christian Sewing.

 

Σταμάτησαν οι συνομιλίες για συγχώνευση Deutsche Bank-Commerzbank


Η Deutsche Bank και η Commerzbank τερμάτισαν τις συνομιλίες για τη συγχώνευσή τους χωρίς να καταλήξουν σε κάποια συμφωνία, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι δύο τράπεζες.

 

Η ανακοίνωση των δύο τραπεζών, που επικαλέστηκαν κινδύνους στην εφαρμογή της συμφωνίας, το κόστος αναδιάρθρωσης και κεφαλαιακές απαιτήσεις, έγινε κατά την έκτη εβδομάδα συνομιλιών για τη συγχώνευση των δύο γερμανικών τραπεζών.

 

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, οι δύο τράπεζες τερμάτισαν τις συνομιλίες για μία ιστορική συγχώνευση, οδηγώντας και τις δύο σε ένα αμφίβολο μέλλον.

 

Η αποτυχία συμφωνίας στο ντιλ αναγκάζει τώρα τη Deutsche Bank να βρει το πέμπτο κατά σειρά σχέδιο αναδιάρθρωσης από το 2015 για να κατευνάσει τις ανησυχίες των επενδυτών για το πώς θα δώσει ώθηση στις αποδόσεις των μετόχων.

 

Για την Commerzbank, που το 15% ανήκει στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, ίσως έρθει μία εξαγορά από ξένο επενδυτή, με τις ING και UniCredit να έχουν ήδη δείξει ενδιαφέρον.

 

Οι συζητήσεις των δύο τραπεζών ξεκίνησαν από τα μέσα Μαρτίου αλλά έχουν δεχθεί ισχυρές πιέσεις και κριτικές από εκπροσώπους των εργαζομένων και βασικούς μετόχους.

 

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Ολαφ Σολτς, σημείωσε ότι οι δύο τράπεζες συζήτησαν την πιο στενή συνεργασία τους, ενώ πρόσθεσε ότι «μία τέτοια συνεργασία έχει νόημα μόνο όταν αποδίδει προς ένα πιο ανθεκτικό επιχειρηματικό μοντέλο».

 

«Η γερμανική βιομηχανία χρειάζεται ανταγωνιστικές τράπεζες», σημείωσε χαρακτηριστικά.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

World Business

  Προσέγγιση  των HΠA θέλει  η Pωσία

Προσέγγιση των HΠA θέλει …

Mε τον εμπορικό πόλεμο να έχει κλιμακωθεί και την διεθνή κατάσταση να θυμίζει εποχές ψυχρού...

Secret Money

O TABOYΛAPHΣ KAI TA ENAE

O TABOYΛAPHΣ KAI TA ENAE

Mπορεί οι εξελίξεις να τρέχουν γύρω από τα ναυπηγεία Eλευσίνας, αλλά το όνομα του Nίκου...

Αυτοκίνητο

Ξεκινά λιανικές πωλήσεις στην Ελλάδα η Mazda

Ξεκινά λιανικές πωλήσεις στην Ελλάδα η Mazda

Την επίσημη παρουσίασή της στην Αθήνα πραγματοποίησε η Mazda, ξεκινώντας τις λιανικές πωλήσεις οχημάτων της...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.