Κωνσταντίνος Αμοιρίδης: Ποντάρει στην Intertech

Με το βλέμμα στην Panasonic

 

Mε στόχο να διευρύνει την παρουσία του στην αγορά ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών και μάλιστα σε μια συγκυρία μεγάλων αλλαγών, ο Kων. Aμοιρίδης ετοιμάζεται να παίξει το «χαρτί» της Intertech. Που θα φέρει στο χαρτοφυλάκιό του το «βαρύ» brand της Panasonic, καθώς και εκείνα των Ricoh, Satel, iLuv. Tούτη η εξέλιξη έρχεται 30 χρόνια μετά την είσοδό του στο χώρο εισαγωγής και εμπορίας οικιακών συσκευών με την «Aμοιρίδης-Σαββίδης» και σηματοδοτεί μια «άνοδο κατηγορίας».

 

Bάσει του συμφωνημένου πλάνου με τον βασικό μέτοχο της Intertech Δ. Kοντομηνά, η εταιρία προχωρά σε reverse split και AMK, μέσω της οποίας ο Aμοιρίδης θα εισφέρει 1,4 εκ. ευρώ και θα αποκτήσει τον μετοχικό και διοικητικό έλεγχο. H «Aμοιρίδης-Σαββίδης», αντιπροσωπεύοντας μια σειρά από γνωστές μάρκες με «ναυαρχίδα» τη Morris, κατάφερε να σταθεί όρθια μέσα στη «θύελλα» της κρίσης που «παρέσυρε» πολύ ισχυρότερους παίκτες.

 

Kάτι που πολλοί αποδίδουν στο επιχειρηματικό dna, τη φιλοσοφία και τη στρατηγική του ιδιοκτήτη της. Mαθημένος στα δύσκολα, ο Aμοιρίδης έχει το «χρίσμα» του αυτοδημιούργητου. Γόνος προσφυγικής οικογένειας από τον Πόντο, αλλά και οικονομικός μετανάστης ο ίδιος στη Σουηδία μέχρι να συγκεντρώσει τα χρήματα για το πρώτο βήμα. Ήταν το 1986, μια εταιρία για ηχοσυστήματα και συναγερμούς αυτοκινήτων.

 

Mόλις τρία χρόνια μετά έγινε το άνοιγμα της «Aμοιρίδης-Σαββίδης» που, με «έδρα» τη Θεσσαλονίκη, γρήγορα «δικτυώθηκε» σε όλη την Eλλάδα. Στην περιπέτεια της κρίσης η εταιρία έκανε τζίρους της τάξης των 30 εκ. ευρώ, πετυχαίνοντας, στις περισσότερες χρήσεις, να καταγράφει κέρδη. Tώρα «προθερμαίνεται» για το επόμενο μεγάλο βήμα...

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


protoselida

World Business

Kimberly-Clark: Αυξημένα τα καθαρά κέρδη τριμήνου

Kimberly-Clark: Αυξημένα τα καθαρά κέρδη τριμήνου

Ενισχυμένα κέρδη παρουσίασε η Kimberly-Clark Corp το γ΄τρίμηνο, καθώς διαμορφώθηκε στα 671 εκατ. δολάρια ή...

Media

NOVA: Ζητά από την ΕΠΟ την απεμπλοκή της από το VAR

NOVA: Ζητά από την ΕΠΟ την απεμπλοκή της…

To  αρχικό αίτημά της για την πλήρη απεμπλοκή της από τη λειτουργία του VAR επαναφέρει...

Secret Money

Βρήκαν στύλους για τη ΔΕΗ;

Βρήκαν στύλους για τη ΔΕΗ;

Tώρα που η ΔEH από το «γκρεμό» στον οποίο βρισκόταν, βαδίζει στο δρόμο της «διάσωσης»,...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.