Οι δασμοί Τραμπ βλάπτουν και τις αμερικανικές επιχειρήσεις

Αρνητικά αποτελέσματα ακόμη και σε αμερικανικές εταιρίες έχουν επιφέρει οι δασμοί που επέβαλε στις εισαγωγές η κυβέρνηση του Τραμπ, σύμφωνα με νέα έρευνα που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

 

Το 75% των ερωτηθέντων από τον τομέα παραγωγής αγαθών, που περιλαμβάνει τη γεωργία, τη δασοπονία, την αλιεία, την εξόρυξη, τις κατασκευές και τη μεταποίηση, ανέφερε αρνητικές επιπτώσεις από τους δασμούς στις επιχειρήσεις τους, σύμφωνα με την έρευνα που διενήργησε η National Association for Business Economics (NABE) από την 1 έως τις 10 Απριλίου.

 

Μεταξύ των ερωτηθέντων στον κλάδο παραγωγής αγαθών, το 67% ανέφερε υψηλότερο κόστος, το 50% ανέφερε υψηλότερες τιμές πώλησης και το 42% έκανε λόγο για αρνητικό αντίκτυπο στις πωλήσεις, σύμφωνα με την έρευνα.

 

«Ένα χρόνο αφού οι ΗΠΑ επέβαλαν για πρώτη φορά νέους δασμούς στους εμπορικούς τους εταίρους το 2018, οι πρόσφατοι δασμοί επηρέασαν αρνητικά πάνω από το ένα τέταρτο των εταιριών των συμμετεχόντων», ανέφερε σε ανακοίνωση ο πρόεδρος της NABE Κέβιν Σουίφτ. «Ο καθαρός αντίκτυπος των δασμών σε αμερικανικές εταιρίες δεν είναι θετικός και οι αρνητικές επιπτώσεις εντοπίζονται κυρίως στον τομέα παραγωγής αγαθών», δήλωσε, προσθέτοντας ότι οι εταιρίες έχουν κάνει αλλαγές στις προμήθειές τους, στις αλυσίδες τροφοδοσίας και σε άλλες πρακτικές ως απάντηση στις εμπορικές ανησυχίες.

 

Το αποτέλεσμα της έρευνας γίνεται γνωστό περίπου ένα χρόνο αφού η κυβέρνηση του Τραμπ επέβαλε τιμωρητικούς δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου στα τέλη του Μαρτίου του 2018, κάτι που προκάλεσε αντίποινα με τη μορφή δασμών στις αμερικανικές εξαγωγές από μεγάλους εμπορικούς εταίρους.

Η έρευνα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, έδειξε επίσης ότι το 53% των συμμετεχόντων αναμένουν το ΑΕΠ των ΗΠΑ να αυξηθεί κατά περισσότερο από 2% τα επόμενα τέσσερα τρίμηνα, συγκριτικά με το 67% των ερωτηθέντων στην έρευνα του Ιανουαρίου.

Στο μεταξύ το 52% των ερωτηθέντων ανέφεραν ελλείψεις εξειδικευμένου προσωπικού στις εταιρίες τους, συγκριτικά με το 45% που ανέφερε ελλείψεις πριν από ένα χρόνο, κάτι που υποδηλώνει ενδείξεις για πιέσεις στους μισθούς.


protoselida

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Τουρισμός

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Ειδική εκδήλωση - προβολή θα πραγματοποιήσει στο βραβευμένο ελληνικό εστιατόριο "Le Mavrommatis" στο Παρίσι, τη...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.