Η παγίδα των δηλώσεων για εισοδήματα από βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Airbnb

Mε μήνυμα στον υπολογιστή τα ραβασάκια για δήλωση των ποσών που εισέπραξαν οι φορολογούμενοι

 

Ηλεκτρονικό ραβασάκι από την Εφορία θα λάβουν οι φορολογούμενοι που αποκτούν εισοδήματα από βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων, τύπου Airbnb, μόλις ξεκινήσουν τη διαδικασία συμπλήρωσης της φορολογικής δήλωσης 2019.

 

Η εφορία καλεί τους φορολογούμενους να δηλώσουν τα ποσά από τη βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων ενώ κατά τη συμπλήρωση του εντύπου Ε2 ως μήνυμα θα εμφανίζεται και το ποσό που έχουν δηλώσει μέσω του ηλεκτρονικού Μητρώου Βραχυχρόνιας Μίσθωσης Ακινήτων της ΑΑΔΕ.

 

Ειδικότερα στην περίπτωση που ο φορολογούμενος έχει υποβάλλει δήλωση/δηλώσεις Βραχυχρόνιας Διαμονής για το φορολογικό έτος 2018, κατά την εισαγωγή του στην εφαρμογή για τη συμπλήρωση του εντύπου Ε1, εμφανίζεται αυτοματοποιημένο μήνυμα που θα του υπενθυμίσει ότι από διασταύρωση των αρχείων της ΑΑΔΕ υπάρχουν ποσά από βραχυχρόνια εκμίσθωση ακινήτων (μέσω ψηφιακών πλατφορμών) τα οποία θα πρέπει να δηλώσει.

 

Επιπλέον κατά την εισαγωγή του φορολογούμενου στην εφαρμογή του εντύπου Ε2 (Αναλυτική Κατάσταση για τα Μισθώματα Ακίνητης Περιουσίας) θα εμφανίζεται ως μήνυμα το ποσό που προκύπτει από τη βραχυχρόνια εκμίσθωση ακινήτων (μέσω ψηφιακών πλατφορμών). Το ποσό που εμφανίζεται ως μήνυμα θα καλείται να το δηλώσει.

 

Το ποσό που εμφανίζεται ως μήνυμα δεν μεταφέρεται αυτόματα στην δήλωση Ε2. Ο φορολογούμενος θα πρέπει να κάνει πρόσθετη εγγραφή στο Ε2 δηλώνοντας το εισόδημα που απέκτησε από τη βραχυχρόνια εκμίσθωση ακινήτων μέσω ψηφιακών πλατφορμών (στήλη 17).

 

Σημειώνεται ότι οι φορολογούμενοι που αποκτούν εισόδημα από εκμίσθωση ακινήτων μακροχρόνια ή βραχυχρόνια (μέσω ψηφιακών πλατφορμών), θα πρέπει πρώτα να υποβάλουν την Αναλυτική Κατάσταση για τα Μισθώματα Ακίνητης Περιουσίας (έντυπο Ε2) για κάθε υπόχρεο χωριστά. Τα ποσά μεταφέρονται αυτόματα στους σχετικούς κωδικούς του εντύπου Ε1 και φορολογούνται με συντελεστές από 15% έως 45%.


protoselida

Media

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον Κώστα Βουτσά

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον Κώστα Βουτσά

Το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας τη μνήμη ενός εκ των πλέον αγαπημένων ηθοποιών του ελληνικού...

Secret Money

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

Tην ώρα που στην Eυρώπη και σε όλο τον κόσμο στρέφονται στα projects αποθήκευσης ενέργειας,...

Τεχνολογία

Την αθέατη πλευρά της Σελήνης σκάβει το κινεζικό Chang'e-4

Την αθέατη πλευρά της Σελήνης σκάβει το κινεζικό…

Η πρωτοποριακή αποστολή της Κίνας να εξερευνήσει την "σκοτεινή" πλευρά της Σελήνης συνεχίζει να ρίχνει...

Υγεία & Διατροφή

Τι περιλαμβάνει η ΠΝΠ με τη λήψη μέτρων για κοροναϊό

Τι περιλαμβάνει η ΠΝΠ με τη λήψη μέτρων…

Εκδόθηκε χθες Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου που αφορά στα μέτρα πρόληψης όσον αφορά τον κοροναϊό.

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.