Αθλητικά

Πάτρα: Πρώτο Διεθνές Τουρνουά Beach Soccer

Την επόμενη εβδομάδα, 10, 11 και 12 Μαΐου θα διεξαχθεί στην Πάτρα το 1ο Διεθνές Τουρνουά Beach Soccer, στη μνήμη του ιδρυτή της ομάδας Α.Π.Σ ΝΑΠΟΛΗ ΠΑΤΡΩΝ Σπύρου Αβράμη.

 

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη διοργάνωση beach soccer που θα φιλοξενήσει η Πάτρα σε μια προσπάθεια να αναδειχθεί σε μητρόπολη του ταχύτατα αναπτυσσόμενου αθλήματος. Περαιτέρω, σκοπός του τουρνουά είναι η καθιέρωση και η προσέλκυση των καλύτερων ομάδων στην Ευρώπη για προετοιμασία και συμμετοχή στους αγώνες, ώστε μετέπειτα να συμμετάσχουν στις μεγάλες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

 

Πράγματι, στο ανωτέρω τουρνουά θα αγωνιστούν οι κορυφαίοι αθλητές ποδοσφαίρου στην άμμο, όπου θα αναδείξουν την πόλη της Πάτρας, ενώ θα υπάρχει άμεση σύνδεση με τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες 2019 που θα διοργανώσει η πόλη εντός του έτους, καθώς πολλοί από τους συμμετέχοντες θα αγωνιστούν με τις εθνικές τους ομάδες.

 

Στο πρώτο διεθνές τουρνουά, θα υπάρχει για πρώτη φορά η δυνατότητα να μεταβούν στην Πάτρα οι κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες, γεγονός που αποτελεί ενδεικτική δοκιμασία πριν από τους δύσκολους αγώνες για το Eurowinners cup. Ενδεικτικά, θα αγωνιστούν ομάδες: BOCA GDANSK (Δευτεραθλήτρια Πολωνίας, Ευρωπαϊκές Συμμετοχές), ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ BEACH SOCCER U21 (Πρωταθλητές Ευρώπης U21), PATRAMMOS, ΝΑΠΟΛΗ ΠΑΤΡΩΝ BEACH SOCCER (Κυπελλούχος Ελλάδας 2014, 2016- Διεθνείς συμμετοχές στο Eurowinners cup 2017, 2018).

 

Ο αριθμός των αθλητών που θα συμμετάσχουν στο τουρνουά μαζί με τους προπονητές και τους συνοδούς, φτάνει κατά προσέγγιση τους 68. Νικητής θα αναδειχθεί η ομάδα με τους περισσότερους βαθμούς στον όμιλο, ενώ θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση των αγώνων, καθώς και απονομή τροπαίου και αναμνηστικών στην καλύτερη πεντάδα.

 

Σημειώνεται ότι το τουρνουά συνδιοργανώνουν μεταξύ άλλων το Αθλητικό Σωματείο Νάπολη Πατρών και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή