Το μυθικό Γέτι υπάρχει υποστηρίζει ο Ινδικός στρατός

Μετά από χιλιάδες χρόνια·ύπαρξης στην μυθολογία και την λαογραφία της περιοχής, ο στρατός της Ινδίας ισχυρίστηκε ότι βρήκε "ίχνη" που παραπέμπουν στο μυθικό τέρας Γέτι, προκαλώντας το γέλιο και τη δυσπιστία των χρηστών των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.

 

Όλα ξεκίνησαν την Τρίτη, όταν ο επίσημος λογαριασμός Twitter του ινδικού στρατού ανέβασε μια εικόνα των υποτιθέμενων "ιχνών" του Γέτι στο χιόνι.

 

"Για πρώτη φορά, μια ομάδα αποστολής ορειβατών του Ινδικού Στρατού εντόπισε μυστηριώδη ίχνη του μυθικού θηρίου Γέτι", ανέφερε η δημοσίευση, η οποία συνοδευόταν από τρεις εικόνες με αποτυπώματα και μια εικόνα της ομάδας αποστολής που βρήκε τις πατημασιές.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι πατημασιές αυτές ήταν μεγέθους 81 επί 38 εκατοστά και βρέθηκαν κοντά στο Makalu Base Camp στις 9 Απριλίου. Ο "χιονάνθρωπος" εντοπίστηκε μόνο στην ορεινή περιοχή μεταξύ Νεπάλ και Θιβέτ πριν, ανέφερε το ποστ.

 

Το Makalu, ένα από τα υψηλότερα βουνά στον κόσμο, έχει από παλιά προκαλέσει το ενδιαφέρον ερευνητών που προσπαθούν να επιβεβαιώσουν την ύπαρξη του μυθικού πλάσματος. Ιστορίες για το μεγάλο, τριχωτό τέρας που περιπλανάται στα Ιμαλάια έχουν προσελκύσει την προσοχή πολλών ορειβατών του Νεπάλ ήδη από τη δεκαετία του 1920,όπως του σερ Έντμουντ Χίλαρι.

 

Η επιστημονική κοινότητα θεωρεί το Γέτι απλώς έναν μύθο, όμως αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της παράδοσης του Νεπάλ. Μια από τις τελευταίες ομάδες που ισχυρίζεται ότι έχει δει ίχνη του πλάσματος ήταν Ιάπωνες ορειβάτες που επέστρεφαν από ένα βουνό στο δυτικό Νεπάλ το 2008.


protoselida

World Business

Μερίδιο στην Tesla θέλουν γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες

Μερίδιο στην Tesla θέλουν γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ορισμένες γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες φαίνεται να ενδιαφέρονται για μερίδιο στην αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Tesla,...

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Αθλητικά

Έφτασε στην Κίνα η αποστολή της Εθνικής Ανδρών

Έφτασε στην Κίνα η αποστολή της Εθνικής Ανδρών

Στην Κίνα βρίσκεται η Εθνική μας ομάδα στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το Παγκόσμιο...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.