Κέρκυρα: Αγώνας δρόμου Corfu Mountain Trail

Οι ετήσιοι αγώνες δρόμου Corfu Mountain Trail , οι οποίοι προσελκύουν εκατοντάδες δρομείς και αθλητές όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από ξένες χώρες, θα διεξαχθούν στην Κέρκυρα στις 4 και στις 5 Μαΐου.

 

Συγκεκριμένα, θα λάβουν χώρα αγώνες των 10 χιλιομέτρων, με την ονομασία QUICK TRAIL, 20 χιλιομέτρων, ΟLIVE TREE TRAIL, των 40 χιλιομέτρων, RAIN TRAIL και των 110 χιλιομέτρων, CORFU MOUNTAIN TRAIL ULTRA. Αντίστοιχα, τα χρονικά όρια ολοκλήρωσης των αγώνων είναι 3, 5 10 και 28 ώρες.

 

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν σε μονοπάτια και δρόμους που διέρχονται από δάση και αγρούς, στην ευρύτερη περιοχή των Δημοτικών Ενοτήτων Θιναλίου, Φαιάκων, Παλαιοκαστριτών, Παρελίων, Αχιλλείων, Μελιτειέων και ειδικότερα των Τοπικών Κοινοτήτων Σπαρτύλα, Περίθειας, Πετάλειας, Επίσκεψης, Κληματιάς, Αλειμματάδων, Λακώνων, Γιαννάδων, Βάτου, Βαρυπατάδων, Καστελλάνων, Αγ. Δέκα, Σταυρού, Στρογγυλής, Μωραϊτίκων και Δημοτικών Κοινοτήτων Νυμφών και Κυνοπιαστών.

 

Η διαδρομή του CORFU MOUNTAIN TRAIL ULTRA, ξεκινάει από το χωριό 'Υψος, ανεβαίνει στην ψηλότερη κορυφή του νησιού στο όρος Παντοκράτωρ, περνώντας από παραδοσιακά χωριά του βορείου τμήματος της Κέρκυρας. Στη συνέχεια, κατεβαίνει περνώντας από τα δυτικά παράλια κοντά στις παραλίες των Λιαπάδων, Μυρτιώτισσας, Γλυφάδας, Κοντογιαλού, από μονοπάτια πανέμορφης θέας που βλέπουν την Αδριατική, ενώνεται στο χωριό Άγιοι Δέκα, με το 20ο χλμ της διαδρομής της κούρσας των 40 χλμ και τερματίζει στο χωριό Μεσογγή.

 

Σημειώνεται ότι φέτος, η διαφορά των έξι χιλιομέτρων της μεγάλης διαδρομής, παλιές Συνιές Κρινιά και το κομμάτι των Κυνοπιαστών, οφείλεται στην απαίτηση της παγκόσμιας ομοσπονδίας (ITRA), ώστε να πριμοδοτούνται οι αθλητές με 5 πόντους συμμετοχής για το παγκόσμιο πρωτάθλημα από το 2019.


protoselida

World Business

«Ξορκίζουν»  τις πρόωρες  κάλπες  στην Iταλία

«Ξορκίζουν» τις πρόωρες κάλπες στην…

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα δοθεί η «μητέρα των μαχών» στην Iταλία. H κεντρική...

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Αθλητικά

Νικήτρια η Στεφανίδη στο Diamond League του Μπέρμιγχαμ

Νικήτρια η Στεφανίδη στο Diamond League του Μπέρμιγχαμ…

Έναν ακόμη αγώνα που επιβεβαιώνει την καλή αγωνιστική της κατάσταση πραγματοποίησε σήμερα (18/8) η Κατερίνα...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.