Στην Ουγγαρία ο Σαλβίνι ενόψει Ευρωεκλογών

Συνάντηση του Mατέο Σαλβίνι με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν. Στόχος τους να ενισχύσουν την συνεργασία ανάμεσα στους εθνικιστές και στην πιο συντηρητική πτέρυγα της κεντροδεξιάς στην Ευρώπη.

 

Πολλοί παρατηρητές θεωρούν ότι η προσπάθεια αυτή δεν θα φέρει άμεσα αποτελέσματα και ότι δεν αναμένεται να οδηγήσει σε ουσιαστική  συνεργασία στις Ευρωεκλογές που θα γίνουν σε τρεις εβδομάδες.

 

Όπως γράφει η Deutsche Welle, ο Όρμπαν προς το παρόν δεν θέλει να εγκαταλείψει το Λαϊκό Κόμμα στις Βρυξέλλες. Η όλη συζήτηση δηλαδή τώρα αφορά κοινές δράσεις στο μέλλον, αρχίζοντας από την σκληρή στάση  στο θέμα των μεταναστών. Ο  Όρμπαν «θα ξεναγήσει» τον Σαλβίνι στα συνοριακά φυλάκια της χώρας, εκεί όπου απωθούνται με κάθε τρόπο όσοι προσπαθούν να φτάσουν στην Ευρώπη, σε αναζήτηση μιας καλύτερης μοίρας.

 

Πιθανή προσέγγιση με την ακροδεξιά

 

Στην Ιταλία, πάντως, πολλοί αναλυτές πιστεύουν ότι οι εθνικιστές μπορεί τελικά να πλησιάσουν τα κόμματα της κεντροδεξιάς. Όχι άμεσα αλλά μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Πρόκειται και για αυτό ακριβώς που ευχήθηκε ο ιδρυτής του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια και πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος θεωρεί ότι η συμπόρευση αυτή είναι εφικτή. Και ο αντιπρόεδρος της Φόρτσα Ιτάλια και πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι έχει ταχθεί ανοικτά υπέρ ενός τέτοιου ενδεχόμενου θεωρώντας πιθανή μια κοινή πορεία του Λαϊκού Κόμματος με μια διευρυμένη ευρωομάδα των συντηρητικών, μετά τις Ευρωεκλογές.

 

Η Ουγγαρία στις φιλοδοξίες του ακραίου πρωθυπουργού της θέλει να λειτουργήσει ως γέφυρα. Προς το παρόν όμως ο Σαλβίνι περιορίζεται σε "απλές προθέσεις" μαζί με τους συμμάχους από το Παρίσι και το Βερολίνο. Έστω και αν με τις εντυπωσιακές δηλώσεις του, επιμένει ότι "μετέβη στην Ουγγαρία για να οικοδομήσει μια νέα Ευρώπη".


protoselida

World Business

Tο 2020 θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο η Airbnb

Tο 2020 θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο η Airbnb

Εντός του 2020 πρόκειται να εισαχθεί στο χρηματιστήριο η πλατφόρμα βραχυπρόθεσμων ενοικιάσεων Airbnb, σύμφωνα με...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Αθλητικά

Στην 60ή θέση της FIFA κατρακύλησε η Ελλάδα

Στην 60ή θέση της FIFA κατρακύλησε η Ελλάδα

Ο "κατήφορος" της Εθνικής Ελλάδος ποδοσφαίρου το τελευταίο διάστημα έχει άμεσο αντίκτυπο και στην παγκόσμια...

Αυτοκίνητο

Η Peugeot πρώτη και στις προτιμήσεις των εταιρειών

Η Peugeot πρώτη και στις προτιμήσεις των εταιρειών

Πρώτη είναι η Peugeot και στην προτίμηση των εταιρειών για το διάστημα Ιανουαρίου -Αυγούστου 2019...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.