Ποιος και πότε θα διαδεχθεί τον Γιούνκερ;

Η θητεία του έφθασε στο τέλος και η επόμενη Σύνοδος Κορυφής συγκαλείται (κατά πάσα πιθανότητα στις 28 Μαΐου) θα έχει βασικό θέμα  την διαδοχή του.

 

Ο λόγος για τον  Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

 

Οπως μετέδωσε το Reuters, η Σύνοδος Κορυφής, παρόμοια με αυτή που είχε πραγματοποιηθεί το 2014, μετά τις προηγούμενες ευρωεκλογές, θα δώσει στους ηγέτες την ευκαιρία να συζητήσουν για το ποιος θα έχει το «τιμόνι» της ΕΕ τα πέντε προσεχή χρόνια.

 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο θα συγκληθεί στις 2 Ιουλίου μετά τις εκλογές που θα διεξαχθούν από τις 23 έως τις 26 Μαΐου, ασκεί πίεση στους ηγέτες των χωρών που μετέχουν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να διορίσουν τον διάδοχο του Γιούνκερ επιλέγοντας μεταξύ των κορυφαίων υποψηφίων των κομμάτων που θα κερδίσουν τις εκλογές. Όμως πολλοί εθνικοί ηγέτες είναι απρόθυμοι να δεχθούν τη διαδικασία αυτή.

 

Την Πέμπτη, πιθανώς, η ανακοίνωση της ειδικής Συνόδου κορυφής

 

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ είναι πιθανό να ανακοινώσει σχέδια για την ειδική Σύνοδο Κορυφής την ερχόμενη Πέμπτη στη διάρκεια συνεδρίασης των ηγετών στο Σίμπιου της Ρουμανίας.

 

Πρόκειται να ανακοινώσουν επισήμως τον υποψήφιο για τη θέση του επικεφαλής της Επιτροπής στη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στις 20 και 21 Ιουνίου στις Βρυξέλλες. Ο υποψήφιος θα χρειαστεί στη συνέχεια την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

 

 

 

 

 

 

 


protoselida

Media

Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Κοτανίδης

Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Κοτανίδης

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 74 ετών, ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας, Γιώργος Κοτανίδης.

Secret Money

H NEA MEΛETH

H NEA MEΛETH

H PAE επισπεύδει την επικαιροποίηση της εθνικής μελέτης εκτίμησης επικινδυνότητας σχετικά με την ασφάλεια εφοδιασμού...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.