Ψηφοφορία σύστασης Προανακριτικής για Siemens

Προς συζήτηση και ψήφιση τίθεται σήμερα, Πέμπτη, στην Oλομέλεια της Βουλής η πρόταση 108 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τυχόν ποινικές ευθύνες πρώην υπουργών στην υπόθεση Siemens.

 

Οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος προτείνουν να παραπεμφθούν σε Προανακριτική οι Γιώργος Αλογοσκούφης και Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο πρώτος ως εποπτεύων υπουργός του ΟΤΕ και ο δεύτερος για την υπόθεση των C4I. Επίσης, ζητούν να παραπεμφθούν στην τακτική δικαιοσύνη οι Τάσος Μαντέλης (για προεκλογική χορηγία 200.000 μάρκων) και Άκης Τσοχατζόπουλος (για τα εξοπλιστικά προγράμματα Patriot).

 

Οι βουλευτές προτείνουν να αξιολογηθούν τα στοιχεία και οι κατηγορίες από το Τριμελές Γνωμοδοτικό Συμβούλιο, όπως προβλέπει ο νέος νόμος περί ποινικής ευθύνης υπουργών, αλλά και να αποφανθεί για τυχόν παραγραφή των αδικημάτων ή αν θα παραπεμφθούν στο Ειδικό Δικαστήριο ή στην Τακτική Δικαιοσύνη.

 

Εν όψει της ψηφοφορίας, την Τετάρτη ο Γ.Αλογοσκούφης έστειλε επιστολή-υπόμνημα προς τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, τους αρχηγούς των κομμάτων και το σύνολο των βουλευτών, στην οποία υπογραμμίζει ότι «δεν έχουν καμία βάση, νομική και ουσιαστική, τα όσα αναφέρονται για να δικαιολογήσουν την ανάγκη διερεύνησης τυχόν ευθυνών μου στην υπόθεση του ΟΤΕ».

 

Κάνει, επίσης, λόγο για «καθαρή προσπάθεια άδικης πολιτικής του σπίλωσης και πολιτικής δίωξης».

 

Στην επιστολή του, ο κ. Αλαγοσκούφης αναπτύσσει επτά επιχειρήματα, βάσει των οποίων τεκμηριώνεται η θέση του ότι η «κατηγορία» που του αποδίδεται περί απιστίας «λόγω δήθεν παραλείψεως ελέγχου της Διοίκησης του ΟΤΕ» είναι εντελώς αστήρικτη και νόμω αβάσιμη και υποστηρίζει πως αποδεικνύεται ότι επί υπουργίας του το ελληνικό δημόσιο όχι μόνο δεν είχε ζημία από τη συμμετοχή του στον ΟΤΕ αλλά, μέσω των αποκρατικοποιήσεων, ύψους 3.66 δισ. ευρώ, αποκόμισε περιουσιακό όφελος 1,504 δισ. ευρώ.

 

Ακόμη, επισημαίνει πως «ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών δεν ευθύνεται και δεν μπορεί να ευθύνεται για πράξεις ή παραλείψεις της διοίκησης του ΟΤΕ, ούτε έχει αρμοδιότητα εποπτείας και ελέγχου, πέραν των διαδικαστικών, που προβλέπονται για οποιαδήποτε Ανώνυμη Εταιρεία της χώρας», καθώς «ο ΟΤΕ δεν είναι ΔΕΚΟ».


protoselida

Media

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον ηθοποιό Αιμίλιο Βεάκη

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον ηθοποιό Αιμίλιο Βεάκη

Με αφορμή την συμπλήρωση 135 χρόνων από την γέννηση, στις 13 Δεκεμβρίου 1884, στον Πειραιά...

Αθλητικά

Super League: Απόφαση-βόμβα για αποχή από διαιτητές

Super League: Απόφαση-βόμβα για αποχή από διαιτητές

Αντιδρώντας για τα... παρατράγουδα των τελευταίων αγωνιστικών και τις επιθέσεις που δέχονται από παράγοντες των...

Τουρισμός

Αλόννησος: Ξεχώρισε στην πολωνική έκθεση Grecka Panorama

Αλόννησος: Ξεχώρισε στην πολωνική έκθεση Grecka Panorama

Ο Δήμος Αλοννήσου συμμετείχε με ιδιαίτερη επιτυχία στην πολωνική έκθεση Grecka Panorama που πραγματοποιήθηκε για...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.