Ιατρικό Αθηνών: Οι επόμενες κινήσεις της οικογένειας Αποστολόπουλου

Μείωση δανεισμού και αύξηση κερδών παρουσίασε ο όμιλος

 

Ξεπερνούν τα 40 εκατ. ευρώ οι επενδύσεις του ομίλου Ιατρικού Αθηνών από την αρχή της κρίσης, ενώ στα άμεσα σχέδια της οικογένειας Αποστολόπουλου είναι η ανάπτυξη των πωλήσεων μέσω της δυναμικής προσαρμογής της τιμολογιακής πολιτικής, αξιοποιώντας τη διασπορά του δικτύου των κλινικών μας, την αύξηση της διαθέσιμων κλινών, την περαιτέρω συνεργασία με τον ασφαλιστικό κλάδο, ενώ στα σχέδια είναι και η προοπτική ίδρυσης ιδιωτικού πανεπιστημίου εφόσον το επιτρέψει το θεσμικό πλαίσιο.

 

Μεγάλο μέρος των επενδύσεων πραγματοποιήθηκε κατά τη δύσκολη περίοδο 2010-2015 όπου πάνω από 6.000 ξένοι ασθενείς επισκέπτονταν την Ελλάδα ετησίως, κίνηση που αντιστοιχεί σε συνάλλαγμα μεγαλύτερο των 200 εκατ. ευρώ.

 

Οικονομικά αποτελέσματα


Αύξηση των οικονομικών του μεγεθών κατάφερε ο όμιλος Ιατρικού Αθηνών, ενώ παράλληλα, παρά τον υψηλό δανεισμό του, το 2018 κατάφερε να τον μειώσει κατά 10,5 εκατ. ευρώ, διαμορφώνοντάς τον στα 132,6 εκατ., με τη διοίκηση του ομίλου να βρίσκεται σε διαδικασία αναδιάρθρωσης.

 

παράλληλα οι απαιτήσεις του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, κυρίως από ασφαλιστικούς φορείς του Δημοσίου, ξεπερνούν τα 80 εκατ. ευρώ.

 

Σε ενοποιημένη βάση, ο κύκλος εργασιών του ομίλου ανήλθε στο ποσό 182,75 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 8% περίπου, ενώ τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 24 εκατ. ευρώ ελαφρά αυξημένα κατά 2%. Τα προ φόρων κέρδη ανήλθαν στα 9,4 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 62%, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους του ομίλου κατέγραψαν αύξηση κατά 303% και διαμορφώθηκαν στα 10,82 εκατ. ευρώ, υπό τη θετική επίδραση φορολογικών διαφορών ύψους 4,5 εκατ. ευρώ.

 

Οι επενδύσεις το 2018 σε κεφαλαιουχικό εξοπλισμό (ενσώματα και άυλα πάγια στοιχεία) ανήλθαν συνολικά στο ποσό ευρώ 12,8 εκατ. ευρώ έναντι ποσού 5,83 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη χρήση 2017, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 54% περίπου.


protoselida

Secret Money

  Tα EΛΠE, η Goldman Sachs  και το προμέρισμα

Tα EΛΠE, η Goldman Sachs …

Aγορές από ισχυρά funds   Tα πρώτα χρηματιστηριακά οφέλη από τη συμμετοχή/παρουσίαση των Eλληνικών Πετρελαίων στο...

Αυτοκίνητο

Το Mazda CX-30 κατακτά 5 αστέρια  στην αξιολόγηση του Euro NCAP

Το Mazda CX-30 κατακτά 5 αστέρια στην…

Το νέο Mazda CX-30 επιτυγχάνει την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων στις πρόσφατες δοκιμές πρόσκρουσης...

Τεχνολογία

Έρχονται αλλαγές στο Ιnstagram

Έρχονται αλλαγές στο Ιnstagram

Τέρμα στα ορατά likes στις φωτογραφίες: Η μια αγορά μετά την άλλη βιώνει από σήμερα...

Υγεία & Διατροφή

Ενστάσεις Ε.Ο.Φ. για τον διορισμό του νέου ΔΣ

Ενστάσεις Ε.Ο.Φ. για τον διορισμό του νέου ΔΣ

Ανακοινώθηκε ο διορισμός του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), το οποίο για...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.