Επιστολή Καρχιμάκη για τη βία κατά πολιτικών

Επιστολή προς όλες τις Νομαρχιακές και Τομεακές Επιτροπές του Κινήματος απέστειλε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, καλώντας τες να αναλάβουν δράση κατά των φαινομένων βίας εναντίον πολιτικών προσώπων.

 

Μετά την πρόταση του πρωθυπουργού για σύσταση διακομματικής επιτροπής και τη συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο κ. Καρχιμάκης ζητά να συνεχιστούν οι δράσεις για την πάταξη του φαινομένου αυτού που έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις.

 

Ειδικότερα, ο κ. Καρχιμάκης ζητεί από τις οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ να αναλάβουν πρωτοβουλία για τη διοργάνωση εκδηλώσεων στις οποίες θα προσκληθούν να πάρουν μέρος όλα τα κόμματα, "με στόχο την καταδίκη τέτοιων φαινομένων και τη δημιουργία κοινού μετώπου απέναντι στα φαινόμενα βίας, που υπονομεύουν και τη δημοκρατία και την οικονομία και την επιχειρηματικότητα και την κοινωνία".

 

Τα φαινόμενα βίας κατά πολιτικών προσώπων, τονίζει επίσης ο κ. Καρχιμάκης, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για μεγαλύτερη ανομία και τελικά πλήττουν και την ίδια τη χώρα, υπονομεύουν τις ατομικές ελευθερίες, ενισχύουν την ανασφάλεια και ακρωτηριάζουν τη Δημοκρατία.

 

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ αποδίδει τα φαινόμενα βίας στην καθοδήγησή τους από ακραίες ομάδες, που κινούνται στα όρια του νόμου. Παράλληλα, υπαινίσσεται σαφώς ότι όλα αυτά υποκινούνται από όσους επιθυμούν ένα αδύναμο πολιτικό σύστημα. "Από τις συμπεριφορές αυτές", αναφέρει χαρακτηριστικά, "κερδίζουν μόνο τα οικονομικά και τα πάσης φύσεως συμφέροντα που επιδιώκουν αδύναμα πολιτικά συστήματα προκειμένου να εξυπηρετούνται".


protoselida

World Business

H Walmart μηνύει την Tesla

H Walmart μηνύει την Tesla

Η Walmart μηνύει την Τesla, καθώς όπως υποστηρίζει τα ηλιακά πάνελ της δεύτερης προκάλεσαν πυρκαγιές...

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Αθλητικά

Έφτασε στην Κίνα η αποστολή της Εθνικής Ανδρών

Έφτασε στην Κίνα η αποστολή της Εθνικής Ανδρών

Στην Κίνα βρίσκεται η Εθνική μας ομάδα στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το Παγκόσμιο...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.