Στο «σφυρί» 1.714 ακίνητα μόνο τον Μάιο

Επιστρέψει ο εφιάλτης των πλειστηριασμών για οφειλέτες στις τράπεζες

 

Δεκάδες είναι τα ακίνητα που βγαίνουν στο ηλεκτρονικό σφυρί κάθε βδομάδα ξυπνώντας τον εφιάλτη των πλειστηριασμών για χιλιάδες οφειλέτες.

 

Μέχρι τα τέλη Μαΐου έχουν προγραμματιστεί 1.852 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, εκ των οποίων οι 1.714 πλειστηριασμοί αφορούν σε ακίνητα και τα 522 είναι κατοικίες.

 

Ήδη, έως το τέλος του έτους έχουν δρομολογηθεί 5.652 πλειστηριασμοί οι οποίοι θα διενεργούνται σταδιακά με τη λίστα να μεγαλώνει συνεχώς. Οι 5.392 εκποιήσεις αφορούν σε ακίνητα, εκ των οποίων 1.973 είναι κατοικίες, 437 καταστήματα, 345 αγροτεμάχια και 52 ξενοδοχειακές μονάδες.

 

Τον τελευταίο χρόνο, οι οφειλέτες σε τράπεζες και εφορία να χάνουν με ένα κλικ κατοικίες, επιχειρήσεις, γραφεία, μέχρι ξενοδοχεία και αποθήκες.

 

Το σκηνικό στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς έχει αρχίσει να αλλάζει. Οι τράπεζες στην ίδια ώρα που πατούν το γκάζι στις ρυθμίσεις των κόκκινων δανείων τρέχουν γρηγορότερα και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

 

Πάνω από επτά στα δέκα ακίνητα που εκποιήθηκαν το τελευταίο έτος κατέληξαν στα χέρια των τραπεζών, καθώς λίγα είναι αυτά που βρίσκουν αγοραστή. Πρόκειται κυρίως για ακίνητα φιλέτα επαγγελματικά και πολυτελείς κατοικίες.

 

Οι υπόλοιποι πλειστηριασμοί είτε κηρύσσονται άγονοι λόγω έλλειψης αγοραστικού ενδιαφέροντος είτε αναστέλλονται λόγω ρύθμισης με τον οφειλέτη πριν το ακίνητο βγει στο σφυρί ή κάποιας νέας δικαστικής απόφασης που μπλοκάρει στον παρά πέντε τον πλειστηριασμό.

 

Με δεδομένο ότι το πρόβλημα των «κόκκινων» δανείων παραμένει μεγάλο, αναμένεται ότι οι τράπεζες, στην προσπάθειά τους να το αντιμετωπίσουν δραστικά, θα εντατικοποιήσουν τις κινήσεις τους έναντι των κόκκινων δανειοληπτών.

 

Άλλωστε το τοπίο σχετικά με τον αριθμό των πλειστηριασμών και την προστασία της πρώτης κατοικίας έχει αλλάξει επί το δυσχερέστερο, λόγω των αλλαγών που επήλθαν με το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη.

 

Οι δικλείδες ασφαλείας για την αποτροπή των στρατηγικών κακοπληρωτών στο νέο πλαίσιο ενισχύονται, καθώς πέραν των εισοδηματικών κριτηρίων υπάρχουν περιορισμοί στο ύψος της αξίας της κατοικίας και το ύψος του υπολοίπου του δανείου.


protoselida

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Τουρισμός

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Ειδική εκδήλωση - προβολή θα πραγματοποιήσει στο βραβευμένο ελληνικό εστιατόριο "Le Mavrommatis" στο Παρίσι, τη...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.